Bun, hai să mai explic o dată cum e regulamentul (dacă nu l-or fi…

Bun, hai să mai explic o dată cum e regulamentul (dacă nu l-or fi schimbat între timp). Dacă o echipă renunță la participarea în divizia A1 (dacă încă nu a început campionatul), FRV invită alte echipe, în ordinea:

1. Echipa de pe locul 3 de la turneul de promovare din A2 în A1
2. Echipa de pe locul 4 de la acel turneu
3. Echipa de pe locul 11 din A1 din ediția anterioară (care retrogradase în A2)
4, Echipa de pe locul 12 din A1 din ediția anterioară
5. Locul rămîne gol și se joacă cu 11 echipe.

Astfel, invitații ar primi în ordine:
1. Agroland
2. CET Govora? (vezi și comentariile)
3. Penicilina
4. CSM Satu Mare

Agroland e o echipă de copile, care abia a făcut față în Divizia A2. A ajuns la turneul de promovare pentru că s-au furat legitimațiile echipei Politehnica Tmișoara la turneul anterior. Omul cu banii n-ar avea nici un motiv să spargă bani aiurea, pentru un moft, ca să facă 0 puncte în Divizia A1 și să le traumatizeze psihic pe fetele alea. Planurile lui sînt altele și pe termen lung. Deja se știe că Agroland a refuzat invitația.

CET Govora nu a avut bani nici de turneu de promovare, de nici nu s-a prezentat la Miroslava.

Penicilina e singura care ar putea și ar vrea să ocupe locul rămas liber, chiar dacă echipa e vraiște în acest moment. Cu ceva fonduri pompate de Antibiotice și cu conducerea actuală incompetentă a clubului dată afară, Penicilina poate face o figură frumoasă de la toamnă. (Asta avînd în vedere și nivelul de competitivitate al stagiunii următoare, care se anunță sensibil mai scăzut decît cel din 2014-2015.)

9 thoughts on “Bun, hai să mai explic o dată cum e regulamentul (dacă nu l-or fi…

 1. Agroland (locul 6 la finalul sezonului regulat) a ajuns la turneul de promovare pentru că Baia Mare (locul 3 la finalul sezonului regulat) nu s-a prezentat la meciurile din prima fază a play-off-ului.

 2. iar CET Govora nu ştiu dacă poate primi invitaţie, din moment ce nu s-a prezentat la turneul de calificare.

 3. Aici s-or certa avocații.
  Se poate spune că CET Govora, avînd dreptul de a participa, nu s-a prezentat la turneu și partidele au fost adjudecate cu 0-3 (0-25, 0-25, 0-25), astfel ocupînd locul 4.
  TOTUȘI, pe pagina oficială a turneului de promovare (http://www.frvolei.ro/pagini/3_campionat/9_TPF.html) sînt listate NUMAI 3 ECHIPE! Și nu au existat foi de arbitraj pentru CET Govora, deci nu au existat meciuri omologate forfetar. Asta ar însemna logic că CET Govora nu a existat „deloc” în acel turneu, deci nu a existat un loc 4 la acel turneu.
  În final, CET Govora n-ar trebui să fie pe lista invitaților potențiali.
  Dar te pui cu tractoriștii lui Vișan??

 4. Și acum mi se pare că ar fi fost corect ca, în același spirit, Poli Timișoara să fi fost invitată la turneul de calificare în A1 pe locul lăsat liber de CET Govora!
  Așa încurcături se petrec într-un sistem manevrat de prostănaci.

 5. corect, dar acolo se poate justifica / motiva / găsi pretext prin faptul că CET Govora a anunţat oficial că nu participă la turneu cu două zile înainte de primul meci, dacă nu chiar în preziua turneului.

Comentezi?