CConf 2023 (F) 8imi tur | Guedpard – prima thailandeză din campionatul RO debutează chiar într-o cupă europeană * Baciu și Drîmboi – două chifle * Prea ușor pentru CSM Lugoj

rapid portile ni se deschid denisa drimboi

 

AJM FC Porto – Rapid București 3 – 2 (22-25, 28-26, 25-21, 23-25, 15-10)
Spectatori: 556

Deși era favorită pentru câștigarea acestui meci, Rapidul, cu toate „întăririle” din vacanță, nu a reușit să iasă din pasa proastă. Meciul a început binișor pentru Rapid, dar în setul 2 am văzut scorul 10-1! Rapidul a egalat la 15, dar nu a câștigat setul. În timp ce portughezele deveneau tot mai tupeiste, rapidistele se fâsâiau. Coordonatoarea Pornpun Guedpard („Chompoo”), prima thailandeză din campionatul RO, a debutat neconvingător chiar într-o cupă europeană. Căpitana naționalei Thailandei a avut unele rateuri, s-a văzut clar că încă nu s-a integrat în mecanismul echipei și nici n-a avut timpul necesar. Și mai trebuie să dea niște kile jos după perioada petrecută fără echipă. În loc să aducă zâmbetul voleibalistic thailandez în echipă, s-a molipsit de la încruntările centralei Dimitrova.
Ultimele 3 pct ale setului 5 sunt vina opusei Baciu, care începe să simtă înțepăturile bătrâneții și joacă destul de prost. La vară nu mai pupă echipă de prima jumătate a clasamentului.
A revenit pe teren centrala Ariton, dar e în continuare „persecutată” primind doar 5 pase de atac în 5 seturi! Norocul ei că și-a făcut singură puncte din 6 blocaje.
„Sportiva” anului, Buterez, n-a jucat.

Cea mai bună jucătoare: Janaina Mariano Vieira (#7 centrală Porto), 15p, 64%
Cea mai bună de la Rapid: Diana Ariton (#1 centrală), 9p, 60%
Cea mai bună marcatoare: Kyra Ciara Holt (#20 extremă Porto), 29p, 33%
Cel mai eficient atac: Tia Jimerson (#14 centrală Porto), 19p, 52%
Cele mai multe blocaje punctate: Janaina Mariano Vieira și Nasea Dimitrova (#5 centrală Rapid), 7
Cea mai bună recepție: Mihaela Albu (#6 libero Rapid)
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe blocaje încasate: Ioana Baciu (#10 opusă Rapid), 9 blocaje încasate. Drîmboi și Trică au fost pe aproape.

Returul pe 18 ian. „Porțile ni se deschid…” (vezi FOTO) 😃


Kairos Ponta Delgada – CSM Lugoj 0 – 3 (17-25, 21-25, 15-25)
Spectatori: 230

Meciul a fost mult mai ușor pentru CSML decât se putea aștepta oricine. Și încă CSML a venit fără liberoul Popović, iar centrala titulară Gemănariu n-a putut juca. Returul de la Lugoj se anunță ca o plimbare prin parc.
Scorul blocajelor: 2-14!

Cea mai bună jucătoare și cea mai bună marcatoare: Elizaveta Ruban (#3 extremă CSML), 19p, 56%
Cele mai slabe jucătoare: Irene Verasio (#3 extremă KPD) și Georgiana Popa (#12 extremă CSML)

Returul pe 18 ian

Comentezi?