# **CE 2019 GRUPA C |** O VICTORIE FRUMOASĂ NE SUIE PE UN VIRTUAL…

aqualine.ro/

# **CE 2019 GRUPA C |** O VICTORIE FRUMOASĂ NE SUIE PE UN VIRTUAL LOC 14

**(F) România – Ungaria 3 – 1 (25-23, 21-25, 26-24, 25-22)
**Spectatori: 3000

De cînd n-a mai avut RO 3000 de spectatori la un meci? Cam cît la 20 de meciuri în țara lui **Ghiulică**. 🙂
De cînd n-a mai cîștigat RO un meci la un turneu final al CE? Din 2011, contra Israelului. (Cum o fi ajuns Israelul la un turneu final?)

RO a început meciul în aceeași notă ca primul set de vineri contra Nederlandei. Numai că de data asta adversara a fost clar mai slabă. Maghiarele au atacat mai bine decît noi, dar au făcut multe greșeli neforțate. În setul 2, n-am mai servit bine, iar ele au crescut la blocaj.
În setul 3, din nou ele bătăioase, dar și greșelile lor neforțate s-au adunat. În setul 4, noi am jucat în același ton constant, dar maghiarele s-au prăbușit în atac. Extrema **Sandor** și opusa **Németh** au obosit și le-a scăzut eficiența dramatic. Între timp, opusa **Baciu** s-a trezit, după ce a dormit 3 seturi în papuci. Cu toată trezirea ei, și-a urcat eficiența atacului la abia 34%, adică jenant pentru o jucătoare de 7000 euro/lună. Deși situația RO s-a îmbunătățit după etapa de sîmbătă, nu putem emite pretenții cu așa opusă leșinată. ***Blestemul lui Avrămuț Iancu*** de la Blaj 😉

creditfix.ro

Ungaria ne-a dominat la blocaj, noi le-am dominat la serviciu, dar meciul a fost pierdut de maghiare la scorul greșelilor neforțate (17-27). Altfel spus, n-a fost o victorie prea muncită pentru noi, dar ne-am răzbunat pentru eliminarea de acum 3 ani. În plus, am profitat de o atmosferă mai luminoasă în sînul echipei.

*Cea mai bună jucătoare*: Adelina Ungureanu ( #8 extremă RO), 21 pct, eficiență 53%, bravo!
*Cea mai bună marcatoare*: **Anett Németh Anett ( #14 opusă HUN), 26 pct, 49%.
*Cele mai multe blocaje punctate*: **Anna Eszter Pekárik ( #18 centrală HUN), 8 pct!
*Cea mai bună recepție*: **Mihaela Albu** ( #6 libero RO).
*Miss Meci*: Kata Török ( #11 HUN).

Cu această victorie s-ar părea că sîntem în grafic pentru calificarea în optimi, dar lucrurile nu sînt simple în această grupă, în care 4 echipe de forță apropiată se luptă pentru 3 locuri (presupunînd că NED nu va avea grețuri să se califice).

Dacă încercăm iar să combinăm clasamentele celor 4 grupe, s-ar zice că, după etapa de sîmbătă, am sărit pe locul 14 virtual.

**(F) Estonia – Croația 1 – 3 (18-25, 17-25, 28-26, 12-25)
***Cea mai bună marcatoare*: **Samanta Fabris** ( #13 opusă CRO), 14 pct, 40%

NED și AZE au stat.
—–

**Colțul comentatorilor**

ottobroker.ro

Poate vorbește cineva cu tolomacul **Dragoș** de la Telekom Sport, să nu mai zică prostește „timp de odihnă“! Nu e timp de odihnă, bre! E timp de întrerupere! E TIMEOUT, nu REST TIME! 🙂

Nenea **Costinele**, mai ai 3-4 partide ca să înveți cum se pronunță „Pedullà“! Ți-am zis de mai multe ori că accentul e pe ultima silabă. Se și vede grafic.

Perle
**Costinel Stan:
– **„S-au încurcat între ele secundele“ 🙂
**Dragoș X:
– **„Ioana a fost scorerul preliminariilor din toată Europa!“ Serios? O fi fost și crainic?
– „Sîntem pe locul 6 în Europa la națiuni“ 😀 Pe ce clasamente te uiți, bre? Sîntem pe 18!

Comentezi?