România – Turcia 1 – 3 (25-23, 10-25, 20-25, 17-25)
Spectatori: 3500!
Campionatul European a început pentru noi cu 2 chestii spectaculoase. Una ar fi recordul (relativ) de spectatori. Sunt muuulți ani, nici nu mai știm câți de când o națională a României a avut peste 200 de spectatori la un meci. Cei 3500 de azi, ar fi trebuit să fie o încântare pentru fetele noastre, dacă s-ar fi gândit la asta. Nici în campionat n-au avut parte de mai mult de 350 spectatori la meciurile bune.
A doua chestie tare e setul luat Turciei. Începutul meciul a venit ca o mare surpriză, cu turcoaicele aflate în degringoladă, cam cum începe Blabla Blaj meciurile tradițional, ca într-o stare de virtuală ebrietate limboșistică. Toate compartimentele noastre au funcționat bine, în afară de Elfița Căruțașu, care era să ne piardă setul ca țiganul la mal, cu bilanț minus 1p! Jucătoarea setului a fost extrema Ungureanu.
În setul 2 s-a schimbat jocul radical. Pentru că Guidetti crezuse că-i va merge foarte ușor cu noi și a început meciul cu rezervele extremelor, anume Şenoğlu (#4) și Aydin (#22). Dar în setul 2 a renunțat la experimente și a jucat cu Baladin (#7) și cu İsmailoğlu (#9). Opusa Karakurt ne-a îndesat 9p, iar noi ne-am ofilit de tot, cu un blocaj varză, făcând unul din cele mai proaste seturi din istoria recentă.
Elfița s-a trezit abia în setul 3, dar n-a fost sprijinită de nimeni, cealaltă uriașă vedetă internațională, Ungureanu începând să atace din ce în ce mai tâmpit, fără țel, fără energie. Dar n-a fost singura din echipă. Am ajuns la 20, doar pentru că au greșit neforțat turcoaicele. În setul 4 am jucat la fel de leșinate, cu chifle de la vedetele noastre internaționale, Elfița și Halvița, care au avut cea mai proastă eficiență a atacului.
Scorul punctelor din atac: 37-54.
Scorul eficienței atacului: 10,5% – 37,2% (varianta care include și punctele pierdute).
Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Zehra Güneş (#18 centrală TUR), 11p, 58%
Cea mai bună de la RO: poate Denisa Ionescu? (#10 centrală), 4p
Cea mai bună marcatoare: Ebrar Karakurt (#99 opusă TUR), 26p!, 43%. Vezi tu, Elfița, cum se joacă volei pentru echipa națională? Și tu faci bilanț de 6p tot meciul?
Cele mai multe blocaje încasate: Adelina Ungureanu (#19 extremă RO), 5
Cea mai slabă jucătoare: Tuğba Şenoğlu (#4 extremă TUR)
Jucătoarele au jucat în tricouri cu numele scrise ca la proști fără diacritice, dar când de echipă se ocupă marile inteligențe Trombițașa și Bacșișu General, ce pretenții să ai? Atâta-i duce căpățâna.
Din ce am putut desluși, se pare că Limbosu n-a avut bani ca să-și trimită galeria de la Blaj la Cluj Np. 😊
Proștii de la Telekom Sport nu știu să capteze sunetul de la antrenori la timpii de întrerupere.
Mâine în grupa D
1600 Suedia – Finlanda (Telekom Sport 1)
1900 Nederlanda – Ucraina (Telekom Sport 2)
Colțul Comentatorului
Azi a fost rândul lui Dragoș Borchină să debiteze prostii. În afară de cele obișnuite („timp de odihnă”, „cer celengi”), tolo a debitat că ce transferuri „uluitoare” s-au făcut vara asta în campionatul românesc! 😀 Rătăcitul habar n-are că de la an la an campionatul nostru s-a prăbușit, iar vara asta, am avut cele mai slabe transferuri, mai ales că echipele vor fi obligate să joace cu cel puțin 2 românce.
La el „Budăi” era „Budai”, Căruțașu era încă la Yesilyurt, iar Orlandea era la… Agroland Timișoara! Nu și-a actualizat tolo notițele de 2 ani!
Perle:
– Mingea cade în treimetriul turcoaicelor!
– Guidetti, un monstru al antrenorilor. 😂 [prostul voia să zică „un monstru sacru”, dar și așa era o exagerare]