# **CUPRO (F) Sferturi |** REZULTATE (1) * NU SE MAI TERMINĂ PROȘTII DIN…

# **CUPRO (F) Sferturi |** REZULTATE (1) * NU SE MAI TERMINĂ PROȘTII DIN…

# **CUPRO (F) Sferturi |** REZULTATE (1) * NU SE MAI TERMINĂ PROȘTII DIN VOLEIUL ROMÂNESC! SOARELE ÎN TEREN * **GHIULANGIUL **NESIMȚIT * LUGOJUL MAI CEDEAZĂ UN MECI ÎN BATJOCURĂ

**CSU Belor Galați – CSM Tîrgoviște 2 – 3 (21-25, 25-23, 25-22, 10-25, 7-15)
**Spectatori: 1700 (posibil)

Rareori vedem un meci de volei în RO anesteziată de sulfurile **Ghiulangiului**, cu așa de mulți spectatori. Mai vedem așa doar cînd sînt aduși spectatorii la Sibiu cu autobuzele de **Limbosu** de la Blaj. De data asta au fost foarte mulți copii ademeniți că o să-l vadă pe **Moș Crăciun**. Cînd colo, l-au văzut pe fiorosul **Moș Crăcilă Ghiulică** zvîcnind din ochii injectați cu răutate…

Meciul a fost dinamic, interesant ca evoluție a scorului. CSMT a terminat destul de greu setul 1, după ce se blocase la 17-24. Așa de tare a urlat nesimțitul **Nešić** la fetele lui, încît le-a paralizat 2 seturi. 🙂 CSUB s-a mobilizat și a luat setul 2 cu ceva emoții, manevrînd mai greu finalul setului de la 22-17.

În setul 3, gazdelor le-a fost mai ușor, deoarece CSMT a jucat cu soarele-n ochi. Chiar așa, gazdele s-a emoționat iar la 23-16. Numai că acest „1 punct“ de clasament asigurat de 2 seturi cîștigate nu valorează nimic într-o competiție eliminatorie, iar gălățencelor li s-a terminat energia și, dacă n-au mai putut să facă puncte pentru ele, au făcut pentru adversare. Doar 6 pct a făcut CSMT din atac, din care 3 **Buterez** și zero **Herrera** 🙂

Catastrofa din setul 4 (haosul paulian) nu a fost „de odihnă“ pentru gazde, ci „de capăt de linie“. În setul 5, CSMT a făcut 8 pct din 10 atacuri, adică eficiență 80%.

Ambele echipe au avut cîte o extremă care a dat rateuri: **Miclăuș **(29%) și **Trică** (29%). De la Galați a lipsit extrema **Lupescu** de care tocmai zisesem că ar putea fi luată în considerare pentru națională.

*Cea mai bună jucătoare:* **Diana Calotă** ( #9 coordonatoare CSMT), deși a jucat numai 3 seturi. Nu schimbarea ei a înclinat balanța la loc în favoarea CSMT, ci jocul slab al gazdelor.
*Cea mai bună de la CSUB:* **Borislava Saikova** ( #14 centrală), care are și un serviciu plutitor perfect. 😉
*Cele mai bună marcatoare:* **Yusleyni Herrera** ( #1 opusă CSMT), 18 pct, 41% și **Ivana Radonjić** ( #1 opusă CSUB), 18 pct, 37%.
*Cel mai eficient atac:* **Anamaria Berdilă** ( #6 extremă CSUB), 13 pct, 43%.
*Cea mai slabă jucătoare:* inițial părea a fi **Andreea Ispas** ( #15 libero CSUB), care a pierdut multe mingi aiurea, dar cifrele reci zic că **Sorina Miclăuș **( #18 extremă CSUB). Între altele, a încasat 9 ași!

**CSM Tîrgoviște califică între cele 4 finaliste.**

**Prințul Paul cel Fudul** gavarește o engleză foarte personală insistînd prostește pe prezentul continuu. 🙂

Din nou am văzut cît de proști sînt organizatorii locali încît au lăsat iar soarele pe teren. (Nici nu mai vorbim de faptul că-l pun pe arbitrul principal cu fundul la public!). Soarele jos de decembrie intra în ochii jucătoarelor, dar niciuna n-a crezut de cuviință să reclame acest lucru hopservatorului. Parcă era un dat de la Dumnezeu și se împăcaseră toate cu soarta nemiloasă. **Ghiulangiul** de hopservator ședea indolent și absolut nimic nu i se părea nelalocul lui. Situația hasta rima hexcelent cu hexperiența lui de harbitru hinternațional! Așa ține el minte că a văzut la competițiile serioase.
Pe jumătate amuzant e că însăși căpitanca băștinașă **Berdilă **a ales exact jumătatea de teren spre care bătea soarele! 🙂 Chiar așa? Nu-ți cunoști propria sală? (Asta și apropo de „reperele“ tîmpite pe care le tot menționează **îNȘelaru**.) Ultima minge din setul 1 (dar și multe altele) a fost pierdută din cauza soarelui.

**Dinamo – CSM Lugoj 3 – 0 (25-17, 25-14, 25-13)
**Spectatori: 50 (În sfîrșit o cifră cinstită. Sau… o fi fost sala goală? 🙂 )

Încă un meci cedat de preacinstitul sîrb **Šegrt**, după rușinea de la Blaj din etapa de campionat. Cum te simți, **Șegîrte**, să faci 44 de pct într-un meci? Așa echipă de cupe europene ai? Ai cedat pe bani sau de bună voie? Sau te-ai făcut cal de antrenament pentru **Pîrv2**? Sau cadou de Crăciun?
Nu se sesizează nimeni din comisia de desciplină? Batjocorirea competiției, ceva?

*Cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac:* **Ariana Pîrv** ( #13 extremă Dinamo), 20 pct!, 68%!
*Cea mai slabă jucătoare:* **toată echipa din Lugoj**!

**Dinamo se califică între cele 4 finaliste.
**——

**Colțul comentatorilor**

Nici **îNȘelaru** n-a zis nimic de grava situație cu soarele în teren, probabil că lui, marele (uriașul, enormul) comentator școlit la *bibisi* și umblat prin lume la toate „olimpiadele“ i s-a părut normal. Dar lui, pupincuristului, i se pare normal și ca un preș de federație să fie hopservator.

Am avut impresia la un moment dat că i s-a pus o pană în gîtlej, de vorbea ciudat, dar nu, era acolo și un comentator secund, unul **Dragoș Bocanaciu**, care vorbea de parcă mîncase mult prea mult la prînz și acum îl strîngea grav cureaua. 🙂

**Perlă îNȘelaru**

– „era atentă să nu depășească linia de 3 metri pentru *pas*” – Așa regulament știi, pseudo-jurnalistule sportiv? Ce treabă are PASA cu linia de atac?

Și nu mai zice, bre, „dar totuși“!

***FOTO:*** Soare în teren la o competiție de vîrf românească.
SOARE PE TEREN LA GALAȚI

1 thought on “# **CUPRO (F) Sferturi |** REZULTATE (1) * NU SE MAI TERMINĂ PROȘTII DIN…

Comentezi?