Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cea dupa care functioneaza FRVolei, prevede la…

aqualine.ro/

Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cea dupa care functioneaza FRVolei, prevede la art.74 urmatoarele:
“ ART. 74
Sursele de finanţare a ligilor profesioniste, pe ramuri de sport, provin din:
f) 2% din încasările rezultate din contractele încheiate de cluburile sportive profesioniste pentru reclamă, publicitate şi drepturi TV;”
Dupa cum puteti sa cititi, un procent din drepturile TV revine Ligii Profesioniste, care in cazul voleiului lipseste cu desavarsire, probabil ca tot datorita interesului FRVolei de a “controla” totul.Ce ne facem insa daca, sa presupunem, contractul cu DigiSport privind drepturile de televizare, nu a fost incheiat de liga profesionista, asa cum prevede legea, ci de catre federatie? Daca ma intrebati pe mine, logic ar fi ca din acest contract federatia sa isi opreasca maxim 2% iar restul de bani sa revina cluburilor.Se respecta oare aceasta regula? Au primit in acesti ani cluburile care au permis televizarea meciurilor de volei banii pentru acest contract? Avea dreptul FRVolei sa incheie un contract pentru drepturi de televiziune in conditiile in care in legislatie nu se prevede acest lucru?
Doresc sa va prezint un pasaj din Raportul Comisiei Centrale de Competitii, raport ce a fost prezentat la Adunarea Generala din acest an.In acest raport este scris ca “ am dori să găsim mai multă întelegere la echipele de div. A1 pentru televizarea jocurilor de catre postul DIGI SPORT, sponsor oficial al FR Volei” .
Asadar, Digi Sport este in viziunea federatiei, sponsorul oficial al FRVolei daca este sa ne luam dupa cele scrise mai sus.Intrebarea care se pune este cat se poate de clara.De ce cluburile nu au primit 98% din banii pentru drepturile TV, asa cum prevede art.74 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000?
Si as mai avea aici o intrebare de pus.Cand a fost ultima oara Curtea de Conturi, in control, la FRVolei?

2 thoughts on “Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cea dupa care functioneaza FRVolei, prevede la…

  1. Sigla Digi Sport apare pe paginile FRViș alături de alți sponsori ca Rin Hotels sau Alexander Hotel. Ar fi interesant de știut cu ce sume vin acești sponsori și unde se duc banii. Asta dacă nu cumva au rămas siglele lor pe pagini din neglijență.

  2. in rapoartele financiare la “venituri”….nu exista o rubrica: “sponsorizari” …….deci din punct de vedere contabil frv are 0 lei sponsorizari.

Comentezi?