CARACTERE | îNȘelaru și pupicii lui dulci pentru Păhărică Limbosu

CARACTERE | îNȘelaru și pupicii lui dulci pentru Păhărică Limbosu

 

Când e vorba de limbile străine, marele (aproape rotundul) comentator îNȘelaru e tare chinuit. De 10 ani încă nu poate pronunța numele lui Onyejekwe. 😊 Dar când vine vorba de limbile autohtone, este fruntaș și foarte îndemânatic. Cei mai dulci pupici franțuzești i-i oferă primarelului Gheorghe Rotar Păhărică Limbosu de la Blaj, ori de câte ori e vreo transmisie din sat a vreunui meci de volei. îNȘelaru nu mai prididește să-l ridice în slăvi pe celălalt burduhos. Că ce-a făcut pentru volei, că ce minunat este, că nu mai există așa primar mirobolant în tot sistemul solar. Ambii împărtășesc același limbaj golănesc în privat, că cine se aseamănă, se adună.

Cum tocmai se anunță iar o transmisiune de la Blaj, ne-am gândit să mai echilibrăm balele lui îNȘelaru cu niște adevăruri despre solarul Limbosu:

– În anii aceștia în care și-a făcut jucărică de volei, Limbosu a băgat peste 8 milioane de euroi în Blabla Blaj, bani românești ai blăjenilor și ai albenilor. Totul pe baza unui „proiect” clocit cu șeful județului, Dumitrel. Proiectul fuse doar o fițuică formală cu stupidul și caraghiosul titlu „ALBA-cel mai cunoscut judet in voleiul romanesc. BLAJ-primul si unicul oras din Transilvania campion in voleiul feminin romanesc” (așa, fără diacritice, ca la ultimii proști).
În acești ani, clubul blăjean a fost un fel de tabără de antrenament acoperită pentru naționala Serbiei. Pe banii românilor, clubul a format mai multe jucătoare sârbe, dar niciuna română. Româncele care au ajuns pe acolo, au fost folosite mai mult ca slugi ale străinelor.

– Blabla Blaj ne-a făcut de râs în Europa prin cele 3 recorduri rușinoase: a reușit cele mai joase scoruri din finalele fiecărei cupe europene.

Limbosu e singurul primar din lume cu destul tupeu mârlănesc și cu uriașă nerușinare care s-a vrut medaliat de mai multe pentru performanțele echipei

– Blabla Blaj a luat 3 titluri de campioană și o Cupă a RO în condiții ilegale sau dubioase.

2016-2017: în campionat și în cupă s-a înscris ACS Volei Alba-Blaj (cu un CIS) și din ian 2017 hopa a venit Limbosu cu CSM Volei Alba Blaj (alt CIS). Printr-o mânăreală cu Ghiulangiul, a început campionatul și cupa o echipă și le-a terminat alta! Proasta de procuroare care a anchetat cazul, a priceput, la aburelile avocatului Dîrlan, că a fost o simplă schimbare de denumire.
Universitale Cojocaru, anulează-le titlurile.
2019-2020: Ghiulangiul, mare prieten cu Limbosu, i-a dat titlul național, deși campionatul nu se încheiase. Treaba cu plandemia. Au mai procedat așa și alți proști/bandiți din alte federații, dar cei deștepți au înțeles că titlul să dă după încheierea campionatului. Dacă nu se încheie, după cum a fost stabilit, nu există titlu.
2021-2022: Limbosu a lovit federația la gioale, atacând la CNCD decizia cu obligativitatea a minim 2 jucători români în teren. Acolo iar s-a suit norocul pe el și proștii de la CNCD i-au dat câștig de cauză. Instanța a hotărât mai târziu că decizia FRV era în regulă, dar asta după terminarea campionatului. Și așa Limbosu a mai luat un titlu șmecherește.

– Pe Limbosu l-a căptușit viața cu 2 plozi nereușiți. Fata, Raluca Limboșica, zisă și Marea Hoață de la Blaj sau Mica Rromă, a arbitrat la toate meciurile de acasă, fiind o vajnică a 7a jucătoare. Cea mai mare hoție a Hoaței a fost la meciul cu Mulhouse din Liga Campionilor, când a încercat de mai multe ori să fure, chiar dacă era supravegheată de sistemul video. Cât tupeu de fiică de baronet! Se crucea antrenoarea franceză.
Tot cu probă video, într-un meci de la Bacău, când primarele Limbosu abțiguit urla din toți rărunchii la un arbitru de linie local „Bă hoțule, băăă!” (ca să vezi ironia sorții!), Mica Rromă a început să urle ca ieșită din minți la cel care-l filma pe taxo.
Între timp a ajuns profesoară de sport (ha! ha!) și s-a îngrășat. Bine că l-a îmbrobodit pe un băiet la timp.
George Limboșel, s-a urâțit rău în ultimii ani, dar l-a blagoslovit taxo cu postul de șef al tineretului liberal blăjean. Oare câți tineri liberali să fie la 20.000 locuitori? 😊 Bă, hal de liberal, ai auzit tu de libertatea de exprimare?

Limbosu a scandalizat întreaga țară când a lansat amenințări de derbedeu pe Facebook răspunzând, probabil la beție, unei angajate a spitalului local, care formulase niște critici. Răspunsul de primar „liberal” și „ieuropean”: gen „Las’ că te aranjez eu”.

– De Limbosu a râs o țară întreagă când au apărut foto cu pista de atletism de pe un teren sportiv vecin cu viitoarea sală de sport. Colțurile pistei erau în unghi drept, putând provoca multe accidentări. Prostul fudul scria pe Facebook:

„Recunoașteți stadionul? Este stadionul CIL complet reamenajat, dotat cu pistă de alergare modernă, gazon nou, și instalație subterană de irigare. O investiție în valoare de 260.000 euro”

Și pista arăta așa

După ce s-a făcut de râs, a mai ajustat-o pe la unghiuri. E tot hâită și azi.

– Liberalul Limbosu, dimpreună cu ghiorlăii Ghiulangiul și Cocoșelul Horică, au dat un atac mârșav la libertatea de exprimare și la libertatea presei, chemându-l în judecată pe un jurnalist critic găbjit la nimereală. Pentru presupuse jigniri, au cerut daune uriașe, de oameni nebuni. Când a auzit, îNȘelaru, jurnalist ieuropean desigur, s-a înroșit de bucurie.

– În apr 2018, golanul Limbosu, aflat la Bacău (Cupa României), și-a trimis doi golani din gașcă ca să-l caute la Iași pe jurnalist și să-i aplice o cafteală zdravănă. Că așa știe golanul să rezolve problemele.

– În mar 2016 banditul Limbosu și-a luat banda lui personală, vreo 12 bețivi din Blaj și i-a adus la București ca să-l voteze pe Ghiulangiu pe delegații în alb. Și Cocoșelu a venit, dar numai cu vreo 3. Să ne amintim și de hopservatorii Păușescu, Ioanovici, Marinescu și arbitrul Meșca, care au votat pe delegații în alb.

– Clubul lui Limbosu a înșelat-o pe voleibalista Andreea Nițulescu Dediu cu 6000 euro. Știți manevra golanului din volei. Se preface că uită s-o mai plătească pe vreo voleibalistă pe ultimele 2 luni și apoi se bazează că fata o fi prea proastă ca să facă gât și banii rămân la stăpân. Deși Dediu a obținut executarea silită a clubului, ce să vezi, ACS Volei Alba-Blaj avea conturile pe zero, pentru că tocmai CSM Volei Alba Blaj preluase toate proprietățile și fondurile. Nu se știe de ce executarea n-a continuat contra clubului urmaș.
Dar Andreea Nițulescu nu e singura țepuită de clubul Limbosului. În 2018, din mai până în septembrie, clubul mico-roman a fost pe lista neagră a FIVB, pe lista celor care nu le-au plătit pe unele jucătoare și au avut interdicție la transferuri internaționale. Și încă o interdicție în aprilie 2020. Golăneală certificată internațional.

– Excepționala sală de sport pe care o construiește Limbosu de mai mulți ani și pe care nu mai apucă s-o vadă gata, nu are nimic special. E cel mai banal paralelipiped. Ba chiar are și ferestre, după cum erau foto din interiorul șantierului! Ca să intre soarele pe teren, maică. Cică o pune gratis la dispoziția federației. Dar de ce s-ar duce acolo echipele naționale ca să-și joace meciurile în mijlocul pustietății sportive? Și cazarea unde ar fi? La pensiunile afumate prietene cu primarele? 😉
Da’ tu, bă îNȘelarule, într-o pauză de pupat, ia întreabă-l dacă rămâne numele „Darko Arena. Sau deja l-a dat în… colo pe prietenul lui de pahar, Zakoč? O bună variantă de nume ar fi „Mica Rromă”. Poate rămâne sala în familie.

– Dacă vă minunați câți pasionați de volei sunt în Blaj, cum se adună 300-400 spectatori în sală… Adică, 400 de pasionați de volei la 20.000 de locuitori. Raportat la populația Bucureștilor, ar echivala cu 70.000 de pasionați. Atâția bucureșteni ar veni la un meci volei din București. 😊 Dar nu vin, voleiul rămânând un sport nepopular. Și atunci unde-i șpilul? Șpilul e în mutrele spectatorilor. Filmagii de la TVR Cluj Np stau foarte puțin cu camerele pe public, cam câte jumate de secundă. Dar dacă ești atent, vezi acolo gospodine aduse cu arcanul de la pus murături și gospodari aduși cu arcanul de la făcut palinca. Și vezi cum se uită ei în gol la teren, mai ales gospodinele neînțelegând nimic din ce se petrece pe teren. Văd doar că zboară o minge și-l aud pe un nene care fluieră ca apucatul tot timpul. Când se schimbă terenurile, nici nu mai știu cu cine trebuie să țină. Un public zombi.

îNȘelarule, așteptăm cu mare interes să mai auzim mâine ce țucături groase îi mai dai bunului tău prieten, Limbosu. Și vine la Blaj, cealaltă preferință a ta pentru țucat, Brudiu de la Lugoj, un alt virtual centru de pregătire a sârboaicelor. Ai să țuci stereo. Măcar CSML a dat câteva jucătoare și naționalei RO.

 

Vezi și:
REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Un stadion din Blaj are pistă de atletism dreptunghiulară, primarul se laudă pe facebook

1 thought on “CARACTERE | îNȘelaru și pupicii lui dulci pentru Păhărică Limbosu

Comentezi?