CE 2021 (F) Runda grupelor, Grupa D, ziua 6/8 | SWE în pericol de a pierde calificarea * Haak 29p în 3 seturi * RO sub mai mare presiune * TUR o scoate pe FIN din competiție

 

Ucraina – Suedia 3 – 0 (25-23, 25-17, 25-20)
Spectatori: 250?

Avem un rezultat neașteptat după meciurile anterioare chinuite ale UKR și după cele energice ale SWE. Surorile Haak au dus greul echipei SWE, cea mai celebră făcând iar o căruță de pct (o adevărată căruțașă!), în timp ce coechipierele n-au prea ajutat. Deși au atacat mai mult, atacul suedezelor a fost mai ineficient. După primul set (rezonabil), suedezele au scăzut în atac, iar în setul 3 au încasat 7 blocaje, deși în primele 2 seturi ucrainencele au blocat foarte puțin. De asemeni, UKR a făcut foarte puține greșeli neforțate (5).

Cea mai bună jucătoare: Olesia Râhliuk (#24 opusă UKR), 26p!, 63%(real)
Cea mai bună marcatoare: Isabelle Haak (#10 opusă SWE), 29p!, 43%(real). Vezi tu, Elfița Căruțașu, ce trebuie să facă o atacantă opusă? Faci și tu o Căruță de pct data viitoare?

Cu acest rezultat, UKR și-a întărit șansele de avansare în 8imi, dar SWE și le-a ruinat. SWE mai are un singur meci contra NED unde nu se știe dacă mai poate lua vreun pct.
De asemeni, vine presiune mai mare pe RO, care trebuie să câștige net restul de 2 partide, din care una cu nervoasa UKR în ultima etapă.

Turcia – Finlanda 3 – 0 (25-19, 25-12, 25-15)
Spectatori: 230?

Cea mai bună marcatoare: Ebrar Karakurt (#99 opusă TUR), 16p

TUR a câștigat fără să depună prea mult efort și a eliminat-o pe FIN din competiție.

RO și NED au stat.

După 6 zile, suntem pe ultimul loc în grupă (6), cu încă ceva speranțe de avans în 8imi, și pe locul 22 în clasamentul virtual cumulat (din 24 echipe). Sub noi mai sunt doar AZE și GRE. FRA și BLR au avut niște zbateri de ultim moment și mai speră la calificare fiecare din grupa ei.

Echipe deja calificate în 8imi: SRB, POL, BUL, CZE, [GER ca și cum], CRO, ITA, TUR, NED.
Echipe deja eliminate: GRE, FIN.

Programul de mâine în grupa D:

1730 (F) Nederlanda – Turcia (Telekom Sport 1; meciul zilei)
2030 (F) România – Finlanda (Telekom Sport 3)

Borchină; Oameni buni, BEL a învins RUS, dacă vă vine să credeți! 😂 [Sigur că ne vine! RUS a venit cu o echipă tânără, ca și noi, și e normal să aibă unele probleme. Numai că școala rusă nu se compară cu școala fâsâită a Universitalului Cojocaru.]

Comentezi?