CE (F) 2023 Grupa B etapa 1/5 | Meci istoric în arenă romană * Istoric fără istoric * Catastrofa Inneh * Pantalonii lui șclenfea Bacșișu General

 

(F) Italia – România 3 – 0 (25-19, 25-19, 25-15)
Spectatori: 8810

Venim târziu cu aste comentarii pentru a avea, totuși, o imagine mai clară despre cine și cum a jucat la CE.

Peste 8800 spectatori au fost prezenți în Arena di Verona, amfiteatru roman construit în sec 1 dH. Veronezii au venit în număr mare și pentru că ei nu prea au parte de volei. Arena cu zidurile în renovare este de obicei gazda spectacolelor de operă. După 35 de ani a fost reamenajată pentru volei, iar fetele noastre au avut șansa de a fi acolo alături de tricolorele lor. A fost pentru ale noastre un meci istoric și ca amplasare și ca număr de spectatori. Puține sunt voleibalistele române care se vor putea lăuda că au jucat în fața unui public așa de numeros. S-a jucat în aer liber, pe o căldură mare și parțial pe lumină naturală.

Meciul în sine a fost o pierdere de vreme pentru italience, care au jucat în mare parte cu rezervele. Opusa Egonu a fost acolo mai mult pentru autografe, în locul ei jucând proaspăt naturalizata rusoaică Antropova. Asta un monument al naturii în masivitatea ei. Când servea se cutremura podeaua de joc.
Scorul eficienței atacului: 51% – 28% 😊
Atacantele noastre, chiar de la început, au greșit masiv, arătând că antrenamentele cu El Zapacito Naranjo au fost inutile. Cu excepția lui Ungureanu, Buterez și Miclăuș, jucătoarele noastre au avut bilanțul punctelor negativ.
Atitudinea noastră a fost clară de echipă bătută din start, carne de tun. În fața talentatelor italience, El Zapacito a fost așa de neam prost încât nu s-a gândit să dea măcar șansa tuturor jucătoarelor să prindă terenul în acel loc splendid, în acele împrejurări speciale.
Radu și Ariton sunt foarte bune la Macarena! 😊

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Alice Degradi (#2 extremă ITA), 12p, 67%, deși a jucat doar setul 3 plin
Cea mai bună de la RO: Adelina Budăi Ungureanu (#19 extremă), 12p, 50%
Cea mai bună marcatoare: Ekaterina Antropova (#24 opusă ITA), 13p, 58%
Cei mai mulți ași: Marina Lubian (#1 centrală ITA), 3
Cea mai bună recepție: Rodica Buterez (#3 extremă RO) și Miriam Sylla (#17 extremă ITA), căpitanii!
Cea mai slabă jucătoare: Elizabet Inneh Varga (#7 opusă RO). A făcut doar 7p în 3 seturi (!), cu eficiență 21% (!) și cu 12p făcute pentru adversare! Rar vezi așa o catastrofă. Dacă intra Universitalu Cojocaru, juca mai bine.

După meci marele președinte la FRV, Universitalu Cojocaru umbla prin mediu rătăcit fără să-l bage nimeni în seamă. Funebra Duță era cu ochii pe la recrutat bătrâni pentru azilul lui dubios, iar Generalu Bacșiș umbla ca un șclenfea încălțat cu niște pantaloni de clown „la modă”, din ăia cu cracii sugușați și cu turul lăsat pân’la genunchi de parcă era un bețiv care și-a umplut scutecul. 😊

Organizatorii italieni au avut și partea lor de prostie. Cum să pui ecranele video lângă reflectoare, bă? 😊 Atâta-s de proști.

Comentezi?