Când un campionat european are 24 de echipe, e clar că începutul va fi de o calitate slabă, inclusiv faza 8imilor. Unul din indicatorii calității unei competiții de volei este raportul scorurilor de 3–0. În faza grupelor au fost 31 din 60, adică 52%.
Scoruri 3–0: 31/60 = 52%
Scoruri 3–1: 20/60 = 33%
Scoruri 3–2: 9/60 = 15%
De ce adună atât de multe echipe șefii CEV și cei ai FIVB (32 la campionatul mondial)? Zic ei că pentru creșterea popularității voleiului, deși declară că voleiul e foarte popular. Există poate 15 de țări unde voleiul e popular, dar, privind în ansamblu, popularitatea ca și calitatea voleiului e în prăbușire. Motivul real cred că este groaza șefilor voleiului că nu vor mai câștiga saci de bani. N-au ei grijă de popularitatea voleiului, ci vor să-și însușească câștiguri mari pe baza acestei popularități.
Astfel, faza 8imilor are multe meciuri slabe.
Lista
Italia – Spania
26 aug 1900 Franța – România (Florența)
Turcia – Belgia (BEL, organizatoarea principală, era să nu prindă loc în 8imi, dar nu are cum ajunge în sferturi)
Polonia – Germania (GER a suferit o lovitură gravă prin accidentarea extremei Hanna Orthmann și va ieși din competiție)
Nederlanda – Elveția
Bulgaria – Slovacia
Serbia – Suedia (SWE e surpriza fazei grupelor și asta prin contribuția decisivă a genialei opuse Isabelle Haak (FOTO), care e capabilă să facă 26p în 3 seturi, Varga!)
Cehia – Ucraina
Lista e în ordinea ramurilor următoare și se vede clar că ITA, NED și SBR vor ajunge ușor în semifinale. O mică nelămurire ar fi pe ramura TUR–POL. Din toate aste echipe, NED sigur nu va lua titlul, dar e posibil ca niște tricolore să-l ia.
După ce a deschis competiția, RO deschide și faza 8imilor, înfruntând FRA în primul meci. Într-un clasament cumulat informal de după faza grupelor, RO ar fi pe locul 12. În ciuda jocului foarte slab, avem șansa de a termina pe 9-12, ceea ce de multă vreme n-am mai pățit.
Proștii lui Boričić încă n-au publicat statisticile individuale ale jucătoarelor.