DIVA (F) 2024 E2.2.2 | Surpriza campionatului: Voluntarii în „finală”! * Catastrofa Krăsteva * Dragomir 3 în 1 * îNȘelaru n-a priceput treaba cu „Băga-mi-aș piciorul în terenul adversarilor” 😄

aqualine.ro/

 

CSO Voluntari – CSM Târgoviște 3 – 1 (22-25, 27-25, 25-23, 25-16)
Spectatori: 300

Meciul cu miză mare ne-a oferit un spectacol dinamic și plăcut la privit, deși statistica arată din nou o calitate nu prea bună a voleiului. Primul set a fost câștigat de CSMT, care arăta că a venit cu buldozerul ca să dărâme zidul rezultatului din primul meci. După ce CSMT a dominat setul (11-18), CSOV a micșorat diferența și de la 19-24 a făcut un șir de 3p. Nu vom știm cum s-ar fi continuat, pentru că opusa Heidy Casanova a întrerupt acest șir, încheind ea setul cu mai multe puncte făcute pentru adversare. În setul 2 CSOV părea că s-a așezat bine în joc. După un scor fluctuant, s-a ajuns la 24-21, de unde CSMT a făcut 4p la rând. Apoi CSOV s-a burzuluit cu un sir de 3p trimițând fiori cam neplăcuți în tabăra vizitatoare. Centrala Mira Todorova (CSOV) a început să se afirme.
În setul 2 a avut loc și o dispută în antrenorul șmecheraș Branko Gajić și cei 3 arbitri Florin Dragomir (că arată ăsta de parcă ar fi 3 în 1), pentru că antrenorul n-a priceput pentru ce greșeală de joc se făcuse o contestație video. Nu s-au înțeles pentru că Dragomir nu pare a gavari nicio limbă străineză.
În setul 3 (7-5) opusa Dayami Sanchez Savón (CSMT) se accidentează. Deși nu jucase strălucit, a fost o pierdere pentru că i-a deschis drumul Monikăi Krăsteva (extremă/opusă CSMT) să joace mai mult pentru adversare. De partea cealaltă, înlocuitoarea din setul 2 a lui Casanova, Anamarija Galić, a început să joace cât de cât mai de Doamne-ajută, iar asta a fost o diferență importantă în economia partidei. După ce au pierdut setul 3, fetele de la CSMT au fost scuturate psihic. Perspectiva căderii de pe locul 1 și scorul de 10-5 (în set) au făcut ca jocul lor să se rupă și deja n-a fost greu de prevăzut cine va câștiga setul și meciul. În ciuda diferenței de scor, setul 4 a avut cele mai spectaculoase faze. Revezi faza de la 12-8.

CSOV a câștigat meciul pe seama atacului mai bun, acolo fiind și diferența cea mai clară. Puncte din atac: 51-44.

De remarcat din nou problema folosirii de către antrenori a centralelor. Stilul Caprara (CSOV) a adus 35 pase către centrale și 17p, în timp ce stilul cârpaciului Gajić (CSMT) a adus 25 pase către centrale și doar 7p.

creditfix.ro

Cea mai bună jucătoare, cel mai eficient atac: Mira Todorova (#7 centrală CSOV), 12p, 43%
Cea mai bună de la CSMT: Chloe Mayer (#14 centrală), 6p, 30%
Cea mai bună marcatoare: Ariana Pîrv (#19 extremă CSMT), 19p, 34%
Cei mai mulți ași: Denisa Ionescu (#10 centrală CSOV), 4
Cei mai mulți ași încasați: Nikola Radosová (#12 extremă CSOV) și Monika Krăsteva (#7 extremă/opusă CSMT), câte 5
Cele mai multe atacuri cedate: Monika Krăsteva, 10 (6 afară + 4 blocate).
Cea mai bună recepție: Diana Vereș (#2 libero CSOV), care a făcut un joc foarte bun
Cea mai slabă jucătoare: Petea Barakova (#8 coordonatoare CSMT)

Scor cumulat: 2–0. CSO Voluntari sare de pe locul 4 pe 1 și ajunge pentru prima dată în „finala” campionatului. CSM Târgoviște cade pe 4.

Ultimele mănunchiuri de meciuri din treimea superioară a campionatului vor fi:

CSO Voluntari – Blabla Blaj (pentru titlu)
Rapid București – CSM Târgoviște (pentru locul 3)

Au oare Voluntarii putere pentru a câștiga campionatul? Categoric da. Cu condiția să scape de catastrofa Casanova, despre care trag semnale de alarmă de mai multe luni (bre, îNȘelarule, mai citește și tu presa de volei, aia serioasă). Nu antrenorul Milan Ljubičić a fost problema echipei, ci această piatră de moară, Casanova. Mai trebuie rezolvată schimbarea numărului ghinionist (#13) al opusei Galić și Limbosu va face iar istorie voleibalistică negativă. 😊


Colțul lui îNȘelaru

ottobroker.ro

E frumos să comentezi volei și să nu știi regulamentul. Depășirea liniei de centru e greșeală nu când trece călcâiul dincolo, așa cum ai auzit tu la o băută, ci când trece toată proiecția piciorul (laba piciorului) dincolo. Călcâiul poate trece, dar dacă degetele au rămas pe tușă, nu e greșeală.

Despre Casanova: „… o jucătoare impresionantă, care, dacă prinde ceva încredere,…” 😄 Bă, mare comentator școlit la Bibisi la seral, încredere „prinde” una de 18 ani, nu asta de 36!

Și nu se zice „Voluntariul”, pentru că „Voluntari” este un substantiv propriu cu formă de plural. Deși prostia specifică comentatorilor de sport îi împinge pe aceștia să molfăie unul scuipatul altuia și să violeze în grup limba română, e greșit să sici: Bucureștiul, Galațiul, Botoșaniul, Iașiul.

Comentezi?