DIVA (F) 2024 E2.3.1b | Finala, meciul 2 * Voluntarii câștigă și meciul 2 cu suișuri și coborâșuri * Al 9lea meci câștigat la rând! * Medicina Târgu Mureș retrogradează

magnolia.ro/

 

CSO Voluntari – Blabla Blaj 3 – 2 (25-21, 25-18, 20-25, 18-25, 15-12) (103-101)
Spectatori: 400

Opusa Heidy Casanova (CSOV) și-a revenit și în setul 1 făcut 2 punctulețe pentru echipa ei și 3 pentru oaspete. Noroc că a acoperit paguba Nikola Radosová (extremă CSOV), 8. Similar și în cealaltă tabără, extrema Drussyla Felix Costa a jucat mai mult pentru adversare, dar opusa Bogumila Biarda a compensat cu ale ei 9p. CSOV a ciupit cel puțin câte un punct la fiecare capitol în setul 2. Casanova a mișcat ceva-ceva, dar vedeta fost centrala Mira Todorova (CSOV).
În setul 3 s-a schimbat vântul. Blabla a fost nevoită să se străduiască mai mult pentru a nu suferi „rușinea” unui 0–3. Felix Costa s-a activat și a făcut 9p. CSOV a căzut în setul 4, parcă nu mai avea cine să facă puncte. Casanova și înlocuitoarea Anamarija Galić au fost jale. Și Radosová, deși în mare a făcut un set bun, a început să dea rateuri mai spre final și a fost înlocuită temporar de extrema Adriana Matei, care s-a descurcat bine. De partea cealaltă, Felix Costa a căzut, dar Biarda a revenit în forță cu 8p.
În setul 5 gazdele au început mai bine, terenurile schimbându-se la 8-4. Blajul a egalat la 10-10. Am putea zice că setul 5 a fost pierdut de blăjeanca Katarina Jović (extremă).

Am asistat la un meci care a început promițător, dar calitatea s-a ofilit curând. S-a văzut ce înseamnă jucătoare de valoare redusă, a căror calitate variază mult de la un set la altul.

Cea mai bună jucătoare: Mira Todorova (#7 centrală CSOV), 14p, 44%
Cea mai bună de la Blabla: Raisa Ioan (#7 centrală), 7p, 50%
Cea mai bună marcatoare: Bogumila Biarda (#12 opusă Blabla), 23p, 47%
Cel mai eficient atac: Bogumila Biarda și Ana Lazarević (#4 extremă CSOV), 17p, 47%
Cele mai multe blocaje încasate: Katarina Jović (#1 extremă Blabla), 5
Cea mai bună recepție: Diana Vereș (#2 libero CSOV)
Cea mai slabă jucătoare: Ilka Van De Vyver (#8 coordonatoare CSOV)

creditfix.ro

Scor cumulat: 2–0. E și nu e surprinzător. CSOV și-a făcut bine treaba acasă chiar dacă  venit de pe locul 5 (la finalul fazei 1), iar acum se luptă cu șanse mari pentru titlu. Acesta a fost al 9lea meci la rând câștigat de CSOV! După ultimele 3 meciuri din faza 1 („campionatul regulat”), CSOV le-a câștigat pe toate cele 6 jucate în faza 2. Altfel formulat, nu a avut nicio înfrângere în faza 2! Oare echipa e capabilă să facă un șir de 10 victorii?

Meciurile 3 și, eventual, 4 vor avea loc la Blaj pe 27-28 apr sau când le-or des-programa  Proștii lui Universitalu Cojocaru.

Ne place mult de comentatorul Dragoș tot Cojocaru pentru că nu prea gândește ce spune. Cică se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 partide”. 😊 Bă, și dacă vor fi numai 3 partide, cum să se facă mincinosul? Sistemul poate fi mai bine descris ca „primul la 3 victorii”. Ne mai place pentru că el crede, ca mulți comentatori sportivi proști și agramați, că „Voluntari” e substantiv la singular. „Voluntariul”, prostănacule?

Și nu mai povesti aiureli, băgându-te peste indicațiile antrenorilor la TO! Nici prima lecție n-ai învățat-o?


Primul meci pentru locul 3

Rapid București – CSM Târgoviște 3 – 1 (20-25, 25-18, 25-21, 26-24)

Cea mai bună jucătoare: Daiana Roman (#14 centrală Rapid)
Cea mai bună de la CSMT: Georgiana Faleș (#4 centrală)

ottobroker.ro

Meciul pentru locurile 9-10

Medicina Tg Mș – FC Argeș 1 – 3 (24-26, 17-25, 25-12, 22-25)

Scor cumulat: 2–3. FC Argeș se salvează de la retrogradare chiar dacă antrenorul, Prințul Paul de Agrolanda cel Fudul, a asistat la meci din tribună. Felicitări, Adinuța Salaoru, pentru incompetența cu care conduci clubul mureșean! Cere-te afară.

Comentezi?