Arcada Galați – Corona Brașov 2 – 3 (16-25, 25-19, 17-25, 25-20, 12-15) (95-104)
Spectatori: 1500??
Corona, deși în postură de oaspete, a început fulminant cu o eficiență a atacului de 58% și cu opusul Augusto Colito, care a făcut 10p. Deși în setul 2 Arcada a rămas într-o notă mediocră, Corona a scăzut mult calitatea jocului.
Setul 3 l-a imitat pe primul, cu diferența că Colito a adormit, dar au punctat viguros extremele brașovene, Ewoud Gommans și Dušan Stojsavljević. Setul 4 a arătat mai mult a finală de campionat. Lupta s-a echilibrat și a jucat toată lumea, fără cineva de remarcat anume.
În setul 5 Arcada a cam jucat fără opus.
Corona a câștigat de pe urma unei eficiențe mai bune a atacului. Scorul eficienței medii a atacului: 42% – 51%.
În declarația de după meci extrema Marian Bala (Arcada) a apreciat că echipa lui a pierdut pentru că „nu ne-a ieșit atacul pe extreme”. Și te crucești și te întrebă dacă Bala a jucat în meciul ăsta sau într-o dimensiune paralelă. 😊 Măi, specialistule, ați pierdut pentru că ați jucat în 5 pe teren, fără opuși! Și Theo Lopes și Aaro Nikula au fost varză. Cum e posibil ca într-un meci de 5 seturi opușii gălățeni să cumuleze doar 8p?? Și au mai și făcut 13p pentru adversari! Cum să fie de vină jocul de pe extreme, când chiar tu ai fost cel mai bun marcator al partidei?
Cel mai bun jucător, cele mai multe blocaje punctate: Dawid Woch (#3 central Arcada), 15p, 62%, 6 blocaje
Cel mai bun de la Corona, cel mai eficient atac: Dušan Stojsavljević (#20 extremă), 18p, 71%
Cel mai bun marcator, cea mai bună recepție: Marian Bala (#12 extremă Arcada), 23p, 49%
Cei mai slabi jucători: Theo Lopes (#11 opus Arcada) și Aaro Nikula (#13 opus Arcada)
Scor cumulat: 0–1.
Meciul 2 al finalei va fi mâine, luni, tot de la ora 20.
În tribuna gălățeană un prostănac a afișat o banieră mare cu inscripția „FORȚA GALAȚI!” 😄 O fi auzit el, prostănacul, de treaba cu „forța”, dar nu s-a chitit că e cuvânt italienesc (forza) și este imperativul verbului forzare (a forța), folosit cu înțelesul de „Hai! Haide!”. Așa e când proștii se vor și fuduli. Și oare de ce ai vrea să strigi echipei tale românești un îndemn într-o limbă străină?
În timp ce cârpacii noștri se încâlcesc în sistemul de contestare video învechit, pe plan internațional tehnica a evoluat. Cu sistemele mai noi se poate contesta aproape orice acțiune a jocului. Ba chiar am văzut la meciul de azi dintre Fenerbahçe și Eczacıbaşı că există posibilitatea de a analiza simultan 2 faze de joc, adică atunci când au loc 2 greșeli, câte una de echipă, aproape simultan. Atunci trebuie descifrat care greșeală a fost prima. De exemplu o atingere a fileului făcută de o echipă și un atac în afară al celeilalte echipe.
Măi îNȘelarule, Colito nu-i spaniol, ci capoverzean 😉
Și Karimi nu-i Karimi, ci Karimisouchemaei 😄 E un nume mult prea lung pentru tine, școlitul la Bibisi, nu-i așa?
În confruntarea pentru locul 3, scorul cumulat este (M) Rapid București – Dinamo București 1–1.
Campionatul feminin turcesc a fost câștigat de Fenerbahçe Istanbul.
Scor cumulat (F) Fenerbahçe – Eczacıbaşı: 3–2. Fenerbahçe este campioană pentru a 15 oară în total și a 2a oară la rând.