DIVA (F) 2024 E2.3.1 | Finala * Voluntarii fac un prim pas mare către culme * Casanova își spală păcatele

magnolia.ro/

 

CSO Voluntari – Blabla Blaj 3 – 1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20)
Spectatori: 300?

Primul meci din ceea ce s-ar putea numi finala campionatului a fost spectaculos și de un nivel tehnic ridicat. E cu atât mai trist că au asistat doar 300 de spectatori. Primul set a fost echilibrat, iar Blabla chiar a avut minge de set (23-24). Blabla a avut un atac mai bun, iar CSOV a răspuns cu un joc bun variat la toate capitolele. Setul 2 a fost câștigat de opusa Heidy Casanova (CSOV), care a reușit 9p.
În setul 3 Casanova a scăzut. CSOV a început mai bine, dar Blabla a preluat conducerea curând și s-a menținut acolo. În setul 4 scorul a fost strâns. A fost și o diferență de 3p (18-15). De la 20-20, CSOV a sprintat și a terminat cu un incredibil șir de 5p spre entuziasmul puținilor spectatori. La 21-20 a fost o fază controversată, pe care nici sistemul video n-a lămurit-o. O minge la limita tușei a dus la un punct acordat gazdelor, dar neclaritatea situației a provocat o reacție de protest a antrenorului Ljubičić (Blabla). Asemenea situații ne arată că sistemul depășit tehnic pe care Universitalu Cojocaru a aruncat prostește niște saci de bani, se comportă mai prost decât cel care arată o animație bazată pe mărimile fizice cu care se calculează traiectoria mingii ca și impactul mingii cu solul. Nici cu arbitrii ăștia nu ne e rușine. Într-un asemenea caz de dubiu și într-un moment atât de important, mingea trebuia pur și simplu repetată.

La fel de prost e și programul de statistică DataVolley ridicat în slăvi chiar de statisticianul CSOV, Păușescu Șarpele Cu Ochelari. Dacă cea mai mare notă o primește opusa Bogumila Biarda (Blabla), care a primit puține pase de la coordonatoare, iar apoi a fost scoasă din joc astfel încât echipă blăjeană a fost forțată să joace cu 3 extreme, nu putem decât să ne facem cruce, mă Șarpe.

Scorul așilor parcă e din alt meci: 12-1.

klap.ro

Cea mai bună jucătoare, cele mai multe blocaje punctate: Mira Todorova (#7 centrală CSOV), 13p, 46%, 6 blocaje
Cea mai bună de la Blabla: Lora Kitipova (#4 coordonatoare)
Cea mai bună marcatoare, cele mai multe atacuri cedate, cei mai mulți ași: Heidy Casanova (#6 opusă CSOV), 26p, 43%, dar și 8 atacuri cedate, 4 ași
Cel mai eficient atac: Drussyla Felix Costa (#17 extremă Blabla), 22p, 60%
Cea mai bună recepție: Ana Lazarević (#4 extremă CSOV)
Cea mai slabă jucătoare, cei mai mulți ași încasați: Isidora Kockarević (#15 extremă Blabla), 6 ași încasați

Scor cumulat: 1–0. CSOV face un pas mare către primul loc. E foarte caraghioasă exprimarea scribălăilor de clișee ieftine cum ar fi că ajungerea în finală a CSOV e „istorică” 😊 Ce istorie, bă proștilor dacă e abia al 2lea an cu acest sistem tâmpit, deși „european”?

Istorică pentru CSOV ar fi câștigarea campionatului. E posibil? Da, „mai” posibil decât cred mulți. Deși echipa din Voluntari a terminat faza 1 pe locul 5, valoarea jucătoarelor raportată la ce avem acum în campionat e chiar mai bună decât acelor de la Blaj. Boala de care a suferit echipa de-a lungul campionatului și care a împiedicat-o să termine faza 1 mai sus, a fost Casanova, opusa care a jucat mai mult pentru adversare. Deși în meciul de azi și-a făcut treaba, Caprara trebuie să stea cu ochii pe ea ca pe butelie.

ottobroker.ro

Ca reamintire, CSOV a terminat pe locul 3 în 2022 și pe locul 8 în 2023.

Meciul 2 din cele 5 va fi mâine 20 apr tot de la ora 20 și tot la Voluntari.

Observăm că TVR Sport are camere mai bune pentru sporturi decât TRV 3.

Comentezi?