CE (F) 2023 Grupa B etapa 5/5 | Iar au câștigat tricolorele, Ursulache! * Meci ca și câștigat, dar înecat ca spaniolul la mal din prostia antrenorului *  Norocul Zadorojnai sau ghinionul Inneh? * Statistica vraiște * Șelăreasa americană

aqualine.ro/

 

(F) Bulgaria – România 3 – 2 (26-24, 18-25, 25-17, 22-25, 15–12) (106-103)
Spectatori: 3425 (pentru că urma să joace Italia)

Noi făcuserăm 53p contra Italiei, iar tricolorele bulgare numai 46p. Tricolorele lor nu mai sunt unde erau acum 2-3 ani și BUL era o echipă de bătut. Primul set a fost aproape de echilibru în același stil de echipe de divizia B. Tricolorele noastre au început setul 2 în forță și n-au mai cedat.
Setul 3 a fost pe dos, cu tricolorele lor luând viteză de la început. În setul 4 tricolorele BUL au început iar bine și ne pierduserăm orice speranță, credeam că meciul se va termina 3–1. Numai că lui El Zapacito i-a trecut prin bilă s-o scoată pe opusa jalnică Inneh Varga și s-o bage pe Zadorojnai. Și dintr-o dată a răsărit soarele în echipă. Jocul tricolorelor noastre s-a limpezit de-am câștigat un set crezut pierdut.
Setul 5 a început foarte prost pentru noi. Terenurile s-au schimbat la 8-2. Dar tricolorele noastre au avut, cu toate defectele, și o calitate fundamentală: tăria de caracter. În niciun meci de la acest CE nu au căzut psihic, nu s-au afundat în disperare și au continuat lupta chiar dacă jucând prost. Ca printr-o minune, jocul nostru s-a reglat și le-am ajuns pe tricolorele lor din urmă, așa cum rar se vede în seturile 5. Ei, tocmai când tricolorele noastre și-au regăsit suflul și totul mergea frumos în avantajul nostru, tâmpul El Zapacito Naranjo a tras cu copita în șiștar și a scos norocul din teren (Zadorojnai) și a băgat ghinionul (Inneh). Și așa s-a rupt filmul și așa am pierdut un meci aproape câștigat, contra unei echipe în renovare.

Meciul de tip divizia B a avut șiruri de puncte câștigate când de unele tricolore, când de celelalte, iar fiecare echipă a câștigat puncte mai degrabă din prostia adversarelor decât din talentul ei propriu.

Nu putem ști dacă Zadorojnai a fost cu noroc sau Inneh e cu ghinion, dar ceva bun s-a petrecut când a intrat prima și ceva rău când a reintrat cealaltă. Nici nu putem ști cu adevărat ce a adus bun Zadorojnai echipei, pentru că statisticianul care a pus statistica pe situl CEV (probabil tricolorul bulgar) este varză. De exemplu Inneh a reintrat în setul 5 pe la 11-11, noi am făcut 12p de toate, dar Inneh apare cu 3 atacuri punctate! 😀 Atâta-s de proști unii statisticieni. E clar că ăla le-a încurcat pe opusele noastre.

klap.ro

El Zapacito continuă să le urască pe centrale, acestea primind doar 10 pase în 5 seturi! Cam pe sfert față de ce ar fi uzual.

Atacantele noastre din nou s-au întrecut să dea cât mai multe puncte adversarelor. Dacă ar fi să credem statistica șchioapă, extrema Budăi Ungureanu le-a dat adversarelor 6p în setul 5! Adică ea a pierdut setul.
Pe de altă parte, unele rateuri mari ale atacantelor noastre au venit și din pasele foarte proaste date de pupila lui Limbosu, Axinte. Unii zic că e cea mai slabă coordonatoare de la acest CE, dar sunt destule coordonatoare mai slabe decât ea. Clasamentul coordonatoarelor ce calează aproximativ pe clasamentul echipelor (da, coordonatoarea e esența unei echipe, o echipă ar trebui construită începând cu coordonatoarea/coordonatorul) și de bine de rău suntem în jurul locului 14.

Nu știm ce-a jucat Buterez. Extremă de meserie, a făcut foarte puține recepții și alea catastrofale. Posibil să devină o bună rezervă la Potsdam.

Ambele echipe tricolore au avut o recepție jalnică.

Priviți cu rezervă aprecierile următoare:

Cea mai bună jucătoare: Petea Barakova (#8 coordonatoare BUL)
Cea mai bună de la RO: Raisa Ioana (#5 centrală), 6p, 43%
Cea mai bună marcatoare: Adelina Budăi Ungureanu (#19 extremă RO), 21p, 41% (și 13p pentru adversare)
Cel mai eficient atac: Elizabet-Lenke Inneh-Varga (#7 opusă RO), 18p, 42% (și 8p pentru adversare)
Cele mai multe blocaje încasate: Elizabet-Lenke Inneh-Varga și Maria Iordanova (#5 extremă BUL), câte 5
Cea mai slabă jucătoare: Maria Iordanova

Paginile de net ale CEV sunt vraiște și dau frecvent erori, dar ce să ceri de la niște programatori recrutați de Proștii lui Boričič? Peștele de la cap se împute. Pentru acest CE nu s-au publicat încă statisticile individuale, iar statisticienii oricum sunt și ei varză. Încă un exemplu: Centrala Roman are, chipurile în setul 2 o greșeală la serviciu și un punct realizat din blocaj, dar la diferența „puncte făcute – puncte pierdute” apare cu minus 1 ? Se vede din nou și imbecilitatea programului de statistică DataVolley, care nu are algoritm de autocontrol.

Și arbitrii sunt proști ca noaptea. În setul 3, la o contestație video de-a noastră s-a văzut clar că mingea a atins blocajul bulgăresc, dar arbitrii au acordat punctul Bulgariei. Se fură și cu camera video.

După ziua de ieri (marți), calificarea RO este clară, dar așteptăm să vedem dacă SUI poate bate BUL, ceea ce n-ar fi de mirare. În 16imi vom juca contra NED sau FRA, pe 26 sau 27 aug la Florența.

ottobroker.ro

Colțul comentatoarei

Englezoaica cu accent american, Ci Michel, care a comentat pentru Eurovolley.tv, e o fufă clasa-ntâi, care ne-a amintit de Șelăreasa noastră. Cu o voce dulcică de povestitoare de basme pentru copilași de 3 ani, fufa a turnat o grămadă de prostii, lăudându-le masiv pe Ungureanu și pe Inneh. Dacă o vorbitoare de engleză poate debita „asks for a challenge”, ce să mai ceri de la un îNȘelaru când zice „cere celengi”?

Iar la urmă, fufa zen, una din alea pentru care viața e numai un pozitiv, era semi-tristă că RO a trebuit să plece acasă, adică a fost dată afară din grupe ?

Comentezi?