CE (F) 2023 Grupa B etapa 4/5 | Victorie chinuită cu Bosnia Herțegovina * Ca și calificați! * 99% ? * El Zapacito și Inneh să-și dea demisia

aqualine.ro/

 

(F) Bosnia Herțegovina – România 2 – 3 (25-12, 24-26, 21-25, 25-21, 11-15) (106-99)
Spectatori: 750

Și uite-așa am jucat contra 2 țări (Bosnia și Herțegovina!) și le-am învins pe ambele ?
Dar meciul a început foarte prost pentru noi, scorul primului set arătând și haosul din echipă. Ne-am revenit abia spre mijlocul setului 2 când cu greu am înclinat balanța în favoarea noastră. Și am ținut-o așa făcând 1–2. Seturile 4 și 5 s-au jucat de la egal la egal, ca 2 echipe care au aceeași valoare (slabă). Așa s-a ajuns la 11-11 în setul 5, ca și cum tot jocul de până atunci fusese în van. De acolo a dat norocul peste noi, pentru că bosniacele și herțegovinencele n-au mai făcut niciun punct.
Deși am câștigat, am jucat iar foarte prost. Atacantele noastre au atacat din nou astfel: Buterez fricos, Budăi Ungureanu defectuos, iar Inneh Varga de-a dreptul prostește. Rar se vede la o competiție internațională o opusă care să atace atâta de prostește! În 5 seturi opusa favorită a lui El Zapacito a făcut 19p! Dar stați! A mai făcut și 17 pentru adversare! ? Poate unii găsesc deplasată aprecierea mea pentru opusa Zadorojnai, dar sigur n-ar fi jucat așa de prost. Ce joacă Inneh coreeanca, e o batjocură la adresa voleiului.
De fapt, toate cele 3 atacante au dorit să facă puncte pentru adversare: Buterez 10p, Budăi 11p, iar Inneh 17p! Cât de ușor am fi câștigat cu 3–1!…
El Zapacito a renunțat la centrala Vîrlan, depășită de situație, și a jucat cu Roman, care vede mingea mult mai bine.

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Maja Lasić (#10 centrală BIH), 14p, 60%
Cea mai bună de la RO și cele mai multe blocaje punctate: Daiana Roman (#14 centrală RO), 8p, 60%, 6 blocaje
Cea mai bună marcatoare: Adelina Budăi Ungureanu (#19 extremă RO), 23p, 45%
Cea mai bună recepție: Milica Ivković (#12 libero BIH)
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe blocaje încasate: Elizabet Lenke Inneh Varga (#7 opusă RO), 7!

Deși am câștigat 2 partide, continuăm să jucăm foarte prost, cu o coordonatoare mult prea tânără și cu un antrenor tâmp, care nu pricepe rolul atacantului central în teren. Cam ca Macariena pe când „antrena” naționale de pre-senioare. Am crezut că nu pricep ceva din statisticile anterioare, dar și azi centralele noastre au primit incredibil de puține pase de atac: 10 din 143! De 3 ori mai puține chiar decât centralele bosno-herțegovinene. Ai zice că coordonatoarea Axinte nu se pricepe, dar ea a jucat des cu centralele la Blaj. Buba e la antrenorul cârpaci, care parcă are o ură pentru centrale și nu pricepe rolul centralelor în voleiul modern. Nici nu vedem nicio schemă în joc, în afară de 2 din cele mai banale.

klap.ro

Inneh și Naranjo Hernandez, DEMISIA!

Vorbind de centrale, se aude că Denisa Ionescu n-a fost luată la CE pentru că ar fi accidentată. Pe de altă parte, ea este văzută la antrenamente la club, deci nu era o accidentare care s-o facă bună de înlocuit cu Vîrlan.

Cu toate acestea, cu ceva noroc și cu adversare mai slabe, ne-am calificat statistic în 8imi.

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Adică, strict matematic, Bosnia și Croația ar „putea” învinge Italia, dar, realist vorbind, Italia nu le va ceda niciun set și vom avea sub noi cel puțin 2 echipe, dacă nu chiar 3. Și așa, cu felicitările prostești care curg puhoi pe pagina de FB a FRV, am ajuns să ne batem cu Bulgaria pentru locul 2 în grupă. ?

În interviul triumfalist dat FRV, Budăi Ungureanu crede că mâine echipa se poate relaxa. Nu, fetiță! Nu vă puteți relaxa, pentru că fiecare set câștigat sau pierdut contează în ierarhia mondială și europeană și poate vrei și tu să prinzi campionatul mondial. Luptați pentru fiecare set!

La ora scrierii articolului, se cunosc deja 6 echipe calificate în 8imi: SRB, ITA, TUR, FRA, NED, SVK, iar altele sunt „ca și” calificate.

Comentezi?