CE (M) 2023 8imi | Cu chiu cu vai încă o premieră pentru voleiul românesc: calificare în sferturi! * Vom participa la Campionatul Mondial! * Hora de moșnegi * Bulgarii fac economie la curent

CE (M) 2023 8imi | Cu chiu cu vai încă o premieră pentru voleiul românesc: calificare în sferturi! * Vom participa la Campionatul Mondial! * Hora de moșnegi * Bulgarii fac economie la curent
aqualine.ro/

 

(M) Croația – România 2 – 3 (17-25, 20-25, 25-17, 28-26, 12-15) (102-108)
Spectatori: 1034

În primul set RO a jucat binișor, cu opusul Rață în vervă, dar cu extremele Bala și Aciobăniței fiind frânele principale. Noroc că croații au început meciul ca o echipă apatică, obosită, moșnegească. În setul 2 am jucat prost, dar croații și mai prost, cu 24% eficiența medie a atacului! Am intrat și noi în locul lor spre finalul setului, când n-am mai reușit să-i batem sub 20. Multi-europeanul Aciobăniței, probabil cel mai bine plătit voleibalist român, a înghițit 3 blocaje la rând!

În setul 3 situația s-a schimbat la 180 grade. Noi am căzut și am lăsat CRO să facă 75% eficiență a atacului. Au jucat impotenții cu moșnegii. În setul 4 jocul s-a echilibrat, așa cum trebuia să fie între echipe de valoare apropiată. Am avut 3 mingi de meci, dar a avut grijă Bala să le ratăm pe toate! Un set în care Călin s-a descurcat bine.

În setul 5 am condus la 4p diferență, dar CRO ne-a ajuns din urmă la jumătatea setului. Cu ajutorul greșelilor lor neforțate (7 în setul 5!) am făcut un ultim efort și am câștigat în 5 seturi un meci care putea fi câștigat în 3.

biciclop.eu

Odată cu câștigarea meciului, l-am admirat pe antrenorul Stancu în postura lui cunoscută, aia cu tentă scârbavnic-sexuală. Brr! Mai controlează-te, băiete, că or fi și copii în sală!

Un meci de o slabă calitate tehnică, cu o slabă recepție a serviciilor de ambele părți. Scorul greșelilor neforțate: 26-25.

Cel mai bun jucător: Claudiu Dumitru (#6 coordonator RO)
Cel mai bun de la CRO: Kruno Nikačević (#4 central), 8p, 50%
Cel mai bun marcator și cel mai eficient atac: Alexandru Rață (#13 opus RO), 30p, 61%
Cele mai multe blocaje punctate: Robert Călin (#19 central RO), 5
Cea mai bună recepție: Marko Sedlaček (#7 extremă CRO)
Cel mai slab jucător și cei mai mulți ași încasați: Marian Bala (#12 extremă RO), 7!

Deși a devenit selecționerul român cu cea mai bună performanță a secolului, Sergiu Stancu nu știe să-și plaseze corect un apărător pe linia de fund pentru situațiile de blockout. La timpii de întrerupere vorbește cu jucătorii jumate românește și jumate englezește! A auzit și el niște temeni tehnici în engleză și nu știe cum să-i traducă 😊 Apreciem însă această frumoasă premieră cu calificarea în sferturile de finală al Campionatului European, premieră pentru acest secol, desigur.

Sala de la Varna a fost întunecată, astfel încât venea puțină lumină pe fața arbitrei principale și îi vedeam orbitele înnegrite, de parcă era un zombie 😊

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

În sferturi vom întâlni luni FRA din nou, asta dacă nu mai face o boacănă seara asta. Indiferent de rezultat, ne păstrăm în zona locurilor 23-24 în ierarhia mondială, cu participarea la CM 2025 aproape sigură! Asta dacă nu facem prostii mari la vară, în Liga Europeană de Aur.

Ne amuză comentatorii de pe pagina de FB a federației, care nu reușesc să vadă meciurile 😊 Păi e posibil să te dai amator de volei și să nu știi de blogul Volei România? E posibil să nu știi că de ani de zile publicăm sursele video de pe Internet? Da, e posibil.

Ca informare, meciurile de volei de la Varna se transmit pe canelele bulgărești Ring și Max Sport. Cititorii noștri au văzut meciul și chiar la calitate video foarte bună.

Comentezi?