CE (M) 2023 Grupa D etapa 5/5 | Victorie fabuloasă asupra campioanei olimpice! * Cel mai bun meci al României din acest secol! * Slovenia, te mănânc! * Ngapeth cel mai slab jucător!

Aciobăniței blocks Boyer
aqualine.ro/

 

(M) Franța – România 1 – 3 (23-25, 25-16, 18-25, 21-25)
Spectatori: 200

Încă nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat și mă bucur tare mult că am fost martor în direct la cel mai bun meci făcut de echipa națională a României în acest secol! Sunt la fel de emoționat și cuprins de fiori ca atunci când scrie Contabilu Constantinescu despre Adelina Ungureanu. Am bătut Franța, campioana olimpică într-un meci în care nu i-am recunoscut pe jucătorii noștri, care au jucat cu atâta fermitate, încredere, persistență, precizie și îndemânare. E drept și că FRA n-a fost în cea mai bună zi a ei, având o mare problemă la serviciu, multe mingile de-ale lor n-au reușit să treacă peste fileu și ne-au dat așa 24p!

În primul set am găsit că e amuzant că RO a început conducând FRA. Spre surprinderea mea, am reușit să păstrăm o marjă destul de bună, ai noștri atacând cu forță și cu precizie. N-am mai văzut așa bombe la ai noștri cum au trimis azi centralul Bartha (#1) și opusul Rață (#13). Am aplaudat câștigarea unui set în fața FRA, ceea ce părea incredibil deja. 😊 În setul 2 am ținut ritmul până pe la jumătate. În planurile apropiate ale filmării, la serviciu, parcă se vedea cum ai noștri sunt epuizați de efortul făcut până atunci. Se părea că au jucat foarte bine cu prețul unui consum de energie extraordinar. Rață s-a moleșit, dar extrema Aciobăniței (#9) a dat semne de deșteptare. Curând, opusul FRA Boyer (#12) ne-a bătucit zdravăn și, pierzând setul așa de rău, am zis că bine că ne ajută setul câștigat în clasamentul grupei.

În setul 3, românii nu s-au lăsat pe tânjală. Nu numai atât, dar, bine struniți de antrenorul Stancu, artizanul acestei fabuloase victorii, s-au îmbățoșat și mai tare. Cu pasele geniale ale lui Dumitru (#6), Aciobăniței, Bartha și Călin (#19 central) au avut procentaj în atac de 100%! Apoi ne-au ajutat francezii, care au expus cel mai penibil șir de ratări la serviciu: 8. Parcă începeai să știi că, dacă servesc francezii, mingea ajunge în fileu. Cu al 2lea set câștigat, calificarea noastră nu era aritmetic rezolvată, dar mai putea fi ratată numai pe un scenariu nerealist. Și așa ziceam că ajungem în setul 5.
Numai că a venit setul vieții lui Aciobăniței. Jucând contra FRA, a reușit 9 puncte uluitoare din nou cu procentaj în atac de 100%! Și tot blocajul lui a încheiat meciul.

klap.ro

RO a jucat ca niciodată. Dumitru a coordonat echipa minunat. Am văzut la el niște pase de nota 20. Aciobăniței a atacat variat, inclusiv din linia a 2a, și de multe ori nici n-a vizat terenul, ci vârful de blocaj și asta cu un extraordinar succes. Bartha, ca și Aciobăniței, a avut multe momente în care ziceai că sparge mingea. La fel și Rață. Bala a avut momente bune cu atacuri înșelătoare, de o vreme n-au puteau francezii să-i închidă unghiul. După ce l-au citit, n-a mai avut succes. Călin și liberoul Diaconescu au avut și ei partea de contribuție inestimabilă.

Am blocat foarte bine, chiar când n-am punctat.
Jocul a avut și câteva faze spectaculoase, de înalt nivel tehnic.
Prietenul nostru, Ngapeth, a cam îmbătrânit și n-a avut azi strălucirea de altădată, dar a jucat frumos.

Greșeli la serviciu: 24-13. Eficiența atacului: 53% – 54%. Blocaje: 6-9.

Cei mai buni jucători: Claudiu Dumitru (#6 coordonator RO) și Robert Aciobăniței (#9 extremă RO), 20p, 77%!
Cel mai bun de la FRA: poate Benjamin Toniutti (#6 coordonator)?
Cel mai bun marcator și cel mai eficient atac: Robert Aciobăniței, 20p, 77%!
Cele mai multe blocaje punctate: Robert Călin (#19 central RO), 5
Cea mai bună recepție: Kévin Tillie (#7 extremă FRA)
Cel mai slab jucător: Earvin Ngapeth!! (#9 extremă FRA)

A fost o victorie de-a dreptul emoționantă și care ne va urca frumos în ierarhia mondială. Un factor important a fost caracterul. Opusa Inneh de la lotul feminin, declara cu un zen prostesc că s-a bucurat de meciul cu ITA și că a fost frumos în Arena di Verona, dar că nicio jucătoare nu se aștepta la nimic de la acel meci. Fetele au jucat exclusiv la bifă. Nu cu acea dorință de depășire, de a se strădui să facă cât mai multe puncte cu o echipă tare, să încerce să ajunge la punctul 20, sau chiar să înhațe vreun set.

La băieți a fost azi exact ce trebuia să fie: o dorință clară de la început de a stoarce din acest meci cât mai mult posibil. Așa a venit acest rezultat remarcabil.

Cu acest rezultat, calificarea e clarificată. Dacă câștigă POR în meciul contra TUR (în curs la ora redactării), ne calificăm de pe locul 3 și am putea juca în 8imi contra Croației sau Bulgariei, echipe nu de speriat. Dacă câștigă TUR de 3 pct, terminăm tot pe 3, dar dacă TUR câștigă de 2p, am putea prinde chiar locul 2, cu aceleași posibile adversare.

Slovenia mai așteaptă, dar să-ți fie frică, Crețule!

Stancule, să-ți fie de bine!

ottobroker.ro

Români, hai la Varna la meciuri!

FOTO: Aciobăniței îl blochează pe Boyer pentru a pune punct victoriei României.

Revedeți cel mai fabulos meci al RO din acest secol aici:

Comentezi?