CE (M) 2023 Runda grupelor | România urcă pe locul 23 mondial! * Pe 12 în Europa * Și lupta noastră

aqualine.ro/

 

După victoria minunată în fața Franței (campioană olimpică), în ierarhia mondială publicată dimineața asta de FIVB, RO a primit aproape 14p, ceea ce a determinat un salt de 10 locuri. Suntem azi pe locul 23 și, deși locurile se mai schimbă de la o zi la alta (în timpul competițiilor), ne aflăm acum în zona de calificare pentru Campionatul Mondial 2025. Am mai scris că poziționarea între primele 28 (29?) de echipe din lume este un lucru foarte favorabil, chiar decisiv.

În același timp, în Europa am sărit pe locul 12, probabil cea mai bună poziționare a noastră din acest secol.

Fiind ferm pe locul 3 în grupa D, indiferent de rezultatele de azi, ne vom duela în 8imi cu o echipă din grupa B (de la Varna), grupă în care clasamentul încă se formează, cu excepția locului 1 ocupat ferm de Slovenia lui Crețu.

ottobroker.ro

Ajunși azi pe locul 12 european, vom întâlni sâmbătă 9 septembrie, la Varna (BUL), fie Croația (locul 14) fie Bulgaria (locul 15) fie Spania (locul 17). Această situație ne arată că am putea să ne calificăm și în sferturi, acolo unde, cu mare probabilitate, ne-am ciocni nu cu Slovenia, ci iar cu Franța!

klap.ro

În eventualitatea unor rezultate negative, vom rămâne, totuși, în zona bună a ierarhiei mondiale și, cu o evoluție bună în Liga Europeană 2024, băieții își pot pregăti bagajele pentru Campionatul Mondial.

Ne bucurăm că și acest blog a contribuit indirect la această frumoasă performanță, prin împungerea constantă de vreo 8 ani a prostiei, incompetenței, indolenței și golănelii din voleiul românesc. Amintiți-vă că acum 4 ani, participarea la lotul național încă era o mare belea pentru voleibaliștii buni (și pentru voleibalistele bune), era considerată un motiv de enervare că li se strică vacanța dulce cea de 4 luni. Umblau cu tot felul de scutiri medicale măsluite ca să scape de lot. Prin propaganda noastră pentru voleiul național, sprijiniți de acea micuță parte din mediu iubitoare de calitate, am schimbat atmosfera, am aerisit încăperea împuțită de Ghiță Ghiulangiul  și am ajuns acum ca sportivii buni să se simtă jigniți dacă nu-s chemați la lot. Neconvocarea la lot a devenit, cum este și firesc, o marcă a faptului că ești un sportiv de mâna a 2a.

Comentezi?