CM Sub-18 2021 (F) Meciul pentru locul 5 | România egalează performanța extraordinară de acum 2 ani după cel mai jalnic meci * Dorul lelii * Visele lui Macariena * Cine trebuie să mai slăbească

 

Brazilia – România 3 – 0 (25-17, 25-14, 25-12)
Spectatori: ?

Uite-așa am ajuns să jucăm cu o altă putere a voleiului mondial… Măcar la acest nivel. În ce context aritmetic? Noi am bătut TUR (3–1), iar TUR a bătut azi POL (3–0). În același timp, ieri BRA abia a trecut de POL cu 3–2. Aritmetic ar fi trebuit ca BRA să fie o pradă dacă nu ușoară, măcar de învins. Dar aici s-a văzut stofa de antrenor mondial a lui Macariena! Nu le-a încurajat sau îndemnat pe fete să câștige. Le-a dat sensația că ultimul meci e o plimbare de voie și să facă și ele puncte când o fi, că oricum avem locul 6 asigurat. Și de aia credem că fetele noastre nu s-au purtat aprig în acest ultim meci, ca măcar să iasă cu fruntea sus din turneu, ci au făcut un joc rușinos în dorul lelii (sau al badei, fiecare după orientarea sexuală), ceea ce umbrește performanța extraordinară în sine.

Tactica lui Macariena în acest meci a fost: să joace toată lumea. Pe la jumătatea setului 3 Macariena era deja cu gândurile departe. Se gândea ce să viseze în avion la întoarcere: haleală sau gagice. 😊

Scorul blocajelor: 14-2!

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Aline Segato Maestri (#10 extremă BRA), 13p, 27%
Cea mai bună de la RO și cea mai bună recepție: poate Teodora Iancu (#15 extremă)
Cea mai bună marcatoare: Nicole Fernandes de Oliveira (#2 extremă BRA)

După acest ultim meci rușinos, RO egalează performanța extraordinară de acum 2 ani din Egipt, când a terminat tot pe locul 6, dar cu o echipă mult mai bună. În mileniul 3 nicio altă reprezentativă românească nu a ajuns așa de sus la un campionat mondial.

Dacă echipa de azi e mai slabă, cum se explică performanța? Da, echipa e clar mai slabă, cu excepția coordonatoarei Iarina Axinte, pe care statistica o pune în vârful clasamentului mondial la acest nivel. Sperăm să scape repede de Blaj. De asemeni, am avut un libero muncitor și de nădejde, Alexandra Ion. În rest, improvizații și mari fluctuații de formă. Și 2-3 jucătoare care sunt deja supraponderale la nici 18 ani ☹ Voleiul nu e pentru supraponderale (poate cu puține excepții).

Macariena a învățat și ei ceva volei în cei 2 ani, adică acum știe precis că atacantele centrale au și ele un rol important în echipă.

Frumosul loc 6, care putea fi și 5, se explică și prin absența de la CM puternicelor echipe/școli de volei China și Japonia. Cu ele în luptă eram poate pe locul 8.

Și a mai fost și plandemia, care a tulburat pregătirile tuturor echipelor, ceea ce a dus și la unele rezultate surpriză.

Ce se va alege din jucătoarele noastre de loc 6 în lume?? Păi ce s-a ales și din cele de acum 2 ani. Praful, îngroparea în echipe mici sau lipirea de băncile de rezerve. Desigur cu excepția Elfiței Căruțașu, care a fost aruncată de bunixu (Tatae Kapelovies) din barca spartă a școlii românești în TUR, unde a găsit un mediu propice dezvoltării, lipsit de Limboși blăjeni.

Cu gustul amar al meciului final rușinos, le felicităm pe jucătoarele noastre pentru performanța extraordinară!

Meciul nostru pentru locul 5 poate fi văzut aici:

 

Comentezi?