Cristina Zanfir (antrenoare FC Argeș), după meciul FC Argeș – CSM Tîrgoviște 2–3, exclusiv

.

Ce-a funcționat foarte bine la jocul de ieri au fost blocajul și preluarea (mai puțin în seturile 4 și 5). Vreau să felicit absolut toată echipa. În afară de partea tehnică și partea tactică pe care le-au respectat cap-coadă, cel mai mare cîștig a fost lucrul în echipă. De data asta, am simțit că toate își doresc foarte mult să cîștige. Am și discutat mult înainte de meci. Toată lumea a realizat că e ultimul meci acasă. Față de alte sporturi, la volei, persoanele care vin și care le susțin, nu au avut niciodată nimic de comentat nici la înfrîngere nici la victorie. Tot timpul au avut numai cuvinte de laudă față de ele. Și le-am rugat în primul rînd să joace pentru public. Și voleiul trebuie să fie un spectacol. Și să joace cu inima pentru oamenii care vin și le susțin necondiționat. N-am pornit cu ideea de a cîștiga neapărat, ci să facem un joc frumos pentru oamenii care vin indiferent că e joi, că e ora două, că e sîmbătă… vin la sală pentru ele.

Pentru că știam că o să joace cu Herrera în preluare, am forțat serviciul pe ea. Probabil că jucînd și opusă și extremă, i-a fost mai greu pe partea de recepție. Și am zis să blocăm zona 4, care mi s-a părut cea mai accesibilă de blocat (Bălae). A funcționat. Ce să povestesc? Cînd îți iese, iese.

Sînt bucuroasă de evoluția lui Motroc. Mă bucur că a ascultat mai mult indicațiile. A alternat atacurile cu mingi plasate, a încercat să schimbe direcțiile de atac, a atacat bloc-aut. A înțeles că nu trebuie să se ia la trîntă cu blocajul.

Comentezi?