Medicina – Penicilina: 3 – 0 / Declarații, exclusiv pentru Volei Iași Predrag „Zule”…

aqualine.ro/

Medicina – Penicilina: 3 – 0 / Declarații, exclusiv pentru Volei Iași

Predrag „Zule” Zucović (antrenorul CSU Medicina CSȘ Tg Mș):

Am jucat bine, la nivel înalt în toate elementele. Am pierdut 2 meciuri la rînd cu Iași înainte de acesta [meciurile amicale]. Am pregătit acest meci pentru că toți ne așteptam la un meci greu, dar le-am bătut la toate elementele și am fost foarte mulțumit. Am folosit aproape tot lotul și toate [fetele] au jucat la nivel înalt. Am o echipă tînără, fără experiență, fără jocuri. Pas cu pas progresăm. Folosim această stagiune pentru a progresa, pentru a învăța lucruri noi. Este important pentru noi să cîștigăm cîteva partide. Folosim junioare [române], avem doar 2 străine (coordonatoarea [Pucarević] și o extremă [Klarić]). Vrem să rămînem în [prima] ligă, acesta este obiectivul nostru.
Începutul acesta e dur și pentru mine. E dificil să le explic, să le plasez în teren, să le dau anumite obligații. Avem nevoie de timp.
Penicilina e o echipă bună, cu multe străine, dar am putut să le stopăm, pentru că am privit meciul lor trecut contra Bacău. Am pregătit tactica contra fiecărei jucătoare și am știut ce soluții are antrenorul lor. E o echipă respectabilă, sînt foarte mulțumit că am cîștigat azi cu 3–0.
Ne-am concentrat pe #12 [Grabovețcaia], care a fost libero în stagiunea trecută, și pe bulgăroaică [Grigorova], care a fost jucătoarea principală. Am recunoscut slăbiciunile liberoului [Moncks] și am servit spre ea. A fost un succes.
—–

roadelepamantului.ro

Vali Rusu ( #13 Medicina, centru și căpitanul echipei), care a jucat și la Penicilina (cu numele Valentina Vodă) între 2005-2007:

bijubox.ro

Aveți cîteva jucătoare foarte bune, în mod deosebit ridicătoarea [Stîngă] și căpitanul [Șipoș]. Nouă ne-a intrat foarte bine serviciul. Centrul [Perrin] a jucat foarte bine, mai ales pe „coreea”. Nu au putut folosi bine centrii pentru că nu au avut preluare. De aia zic că mi-a plăcut ridicătoarea. Din ce preluare a avut, a jucat extraordinar. Am văzut-o și anul trecut, cînd nu jucam. Are un progres fantastic.
A fost un meci foarte echilibrat. Antrenorul nostru a pregătit foarte bine meciul. Ne-am studiat adversarul și ceea ce ne-a spus am încercat să respectăm. Cu o echipă tînără am avut noroc că ne-a ieșit.
—–

(Cu Penicilina nu se poate discuta. La ele încă nu a ajuns secolul 21, începînd de la căpitan pînă la cele care se ascund sub rafturile de la Auchan, cînd se întîlnesc întîmplător cu suporterii… Bagi oleacă de educație în ele, nea Chebace? Sau mai întîi ar trebui să bagi în mata niște civilizație…)

Comentezi?