# **CUPELE EUROPENE (F) |** VICTORIE BLABLABLA * **LIMBOSU** AZVÂRLE LIMBOIUL ÎN AER FERICIT…

# **CUPELE EUROPENE (F) |** VICTORIE BLABLABLA * **LIMBOSU** AZVÂRLE LIMBOIUL ÎN AER FERICIT…

# **CUPELE EUROPENE (F) |** VICTORIE BLABLABLA * **LIMBOSU** AZVÂRLE LIMBOIUL ÎN AER FERICIT CĂ MAI E ÎN LIBERTATE * PUȘCA ȘI CUREAUA LATĂ: **DOM PROFESOR UNIVERSITAL** BĂTUT DE REZERVE

**Liga Campionilor R4E5**

**Blaba Blaj – Nantes VB 3 – 1 (27-29, 25-13, 27-25, 25-21)
**Spectatori: 1509! (și 9? 😀 )

S-ar zice că Blabla Blaj a făcut o surpriză, pentru că nu se prea aștepta nimeni să câștige meciul. În realitate s-a întâmplat așa: Mercenarele lui **Limbosu** au jucat solid și constant. Probabil alde **Buša** s-a gândit că o vede Europa și trebuie să joace mai serios. Gazdele au fost ca un fel de mărime standard cu care s-au măsurat franțuzoaicele. În timp ce jocul blăjean a rămas constant, cel al oaspetelor a variat puternic, cum se vede din scor, și ele au reușit să se bată singure. Au pierdut nu mai puțin de 28 de pct din greșeli neforțate.

Finalul primului set a fost palpitant. Nantes a avut 3 mingi de set, iar Blaj două. Apoi oaspetele au făcut un set catastrofal, când Blabla a făcut cu **Stoltenborg **la serviciu 12 pct la rând! De acolo s-ar fi putut ghici că Nantes nu e într-o zi bună. Spre finalul setului 3, când Nantes dădea semne că s-ar putea să-l cîștige (5 pct la rînd), **ZaDarko Arena** umbla resemnat cu capul în pământ și nici nu se mai uita la meci. Și au venit 4 pct la rând ale Blajului, care a reintrat în cărți, iar imediat Nantes a ratat 2 mingi de set. În setul 4, Nantes a tot venit din urmă gâfâind.

*Cea mai bună jucătoare:* **Maja Aleksić **( #8 centrală Blabla), 15 pct, 59 %
*Cea mai bună de la Nantes și cel mai eficient atac:* **Lauren Schad** ( #10 centrală), 15 pct, 69%
*Cea mai bună marcatoare:* **Ioana Baciu** ( #1 opusă), 23 pct, 44%
*Cea mai bună recepție:* **Silvja Popović** ( #17 libero Blabla)
*Cea mai slabă jucătoare:* **Sanja Gommans** ( #16 extremă Blabla)

După etapa 5, Blabla Blaj e pe locul 14/15 în clasamentul cumulat, depinzând de rezultatul de mâine dintre Uralocika și Dinamo Moscova.
Evoluția jucăriei lui **Limbosu** în clasamentul cumulat al grupelor (20 echipe) de-a lungul celor 5 etape: **18, 18, 16, 15, [14/15]. **Câte-ompic pic pic, pân’ n-o mai rămâne(a) nimic! 😀 Mai este o etapă. Oare poate ajunge Blabla în primele 8? 😉 Sau iese din grupe cu totul, așa cum și-a dorit **Limbosu**?

**Hoața de la Blaj** (**Mica Rromă**) n-a mai furat azi. O fi învățat și ea după 5 ani o regulă simplă, elementară, pe care o știe tot hoțul: *când e cu camere de supraveghere, nu se fură*! 😊

**Cupa Confrumtării 8imi retur**

**Știința Bacău – Dresdner SC 1 – 3 (21-25, 19-25, 27-25, 14-25)
**Spectatori: 350

În setul 1, după un start prost, de la 4-7, băcăuancele au alunecat pe tobogan după o serie de 8 pct a nemțoaicelor: 4-15! Catastrofa s-a sucit spre finalul setului (13-24), când a fost rândul gazdelor să facă 8 pct la rând, adică să anuleze 8 mingi de set. Graficul scorului arată ca un lac, iar băcăuancele s-au înecat ca țiganul la malul din dreapta. Dacă n-au mai greșit, oaspetele au reușit să controleze setul 2. După care erau calificate deja. Bacăul nu pleacă cu mâna goală din această fază, reușind un set mai agresiv și fiind ajutat din nou de greșelile neforțate ale oaspetelor. Și de faptul că Dresda a jucat cu rezervele. Și atât a fost. În setul 4, Știința a jucat fără știință și a făcut abia 8 pct pe merit. Tot contra rezervelor oaspetelor.

*Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac:* **Nikola Radosova** ( #14 extremă), 15 pct (în 3 seturi), 71%
*Cea mai bună de la Bacău:* **Slavina Koleva** (extremă), 14 pct (în 4 seturi), 48%
*Cea mai slabă jucătoare:* **Carla Cotito** ( #3 extremă Știința)
*Cea mai frumoasă jucătoare:* **Camilla Weitzel** ( #17 centrală Dresdner) 😉

*Cel mai fost bun antrenor:* **Dom Profesor Florinel dila Bacău**, care… pușca și cureaua lată…

În tur 0–3. Punctaj cumulat:** 0–6.** **Dresdner SC se califică în sferturi**, unde va juca contra echipei grecești Thiras Santorini. Apoi, în semifinale, contra THY Istanbul!
—–

COLȚUL LUI **îNȘELARU**

De mai mulți ani îl tot învăț cum e cu *celengi*, dar nu prinde deloc. Bă, pseudojurnalist tevere, *celegi* nu se poate „cere“! *Contestația* se „face“, nu se „cere“! Așa îi funcționează lui mintea, câtă are. E puternic legat de ceilalți proști comentatori sportivi, și dacă zic ăia „cere celengi“, hop și ei cu gașca. 😊

FOTO: Partidele de azi ale echipelor românești au avut incredibile serii de puncte.
Comentezi?