Da, Dar Dilemă Dramatică De Dom’ Director Dan, Dreptu-i, Dragilor?

 

(titlul cu cele mai multe cuvinte cu inițiala D exclusiv! 😉 )

Acea abreviere LPS din numele oficial al echipei pietrene oare ce înseamnă? „Liceul cu Program Sportiv”. Adică jumătate din gruparea voleibalistică. Dar oare cine-mi este director acolo, aud?
Exact! Dan Gavril!
Pietreanul a tot ezitat să fie antrenorul Penicilinei pentru că avea de condus și LPS. De aceea, de cîteva luni, Gavril face naveta la Iași de 2-3 ori pe săptămînă cîte 370 km (dus+întors).

Ei, acum hai să ne gîndim ce-o fi în sufletul lui dom’ director. Pe de o parte, trebuie să fie om serios și să stoarcă orice performanță posibilă din Penicilina. Pe de alta, ia echipa ieșeană și o duce acasă ca să-și bată propriul liceu! Cum ar fi privit de elevii săi, de colegi și de pietreni, în general, dacă ar fi călăul propriului său liceu și Penicilina face un 3-0 cu Unic?

Echipa pietreană a fost nefericit numită de Ouatu (un alt Stîngâșinși din voleiul moldovean, și el agresor primitiv de arbitri) „VC Unic [LPS]”, că așa a văzut el la nemții de la Wiesbaden, fără să-i treacă prin tărtăcuță cum sună asta pre românește. Că putea să-i spună frumos CV (Clubul de Volei) sau VBC (VolleyBall Club).
Ei, acest Unic, deși activează într-un centru de tradiție al voleiului românesc, nu se simte prea bine de cîțiva ani. Iar anul ăsta mai rău decît anul trecut. Un lot subțirel și cam fără atacantă centrală. Acolo trebuie insistat.
Și dacă am văzut că Unic nu are suflu pentru 4-5 seturi (cam cum a fost chestia cu CSM Lugoj), iar – cum presimt – Buz nu va avea o zi dintre cele mai bune, s-ar putea ca fetele noastre să rezolve dramatic dilema lui dom’ director și să întoarcă cu o victorie.
Totuși, am văzut la tv că Unic joacă cu mult entuziasm adolescentin (uneori spre isterie), iar asta e un atu serios.

Treaba e că Penicilina, dacă ar lua bătaie, ar cădea vreo 3 locuri în clasament și asta ar cam strica munca lor frumoasă de pînă acum.
Meci de cel puțin 4 seturi.

1 thought on “Da, Dar Dilemă Dramatică De Dom’ Director Dan, Dreptu-i, Dragilor?

  1. Poate cîndva om organiza și niște potere de suporteri ai Penicilinei pentru meciurile de la distanță mică (Piatra, Bacău).

Comentezi?