Dan Gîrleanu despre Festivalul de volei de Crăciun pentru copii 2020

aqualine.ro/

 

Între 22 și 24 dec, FRV a inițiat o acțiune pompos și romglezește numită Festivalul de volei pentru copii „Kids Volleyball Christmas”. Profesorule Universital Adin-Dva-Tri, măcar știi cum se traduce? Că noi nu prea. Crăciunul voleibalistic pentru puști? De unde Crăciun, că era Ajunul? 

În fine, trecând peste numele prostesc, organizarea „Festivalului” i-a fost încredințată lui Dan Gîrleanu, care ne-a povestit în exclusivitate:

E a 3a acțiune făcută de FRV, a 3a ediție. Eu n-am luat notă de ea de pe site-ul federației. Fiind angajat al CSM București mi s-a spus că trebuie să participăm la acest festival. Când am deschis site-ul și am văzut că e vorba de 9-11 ani, am fost de acord să particip, având grupe de inițiere. După 2 zile primesc telefon de la Adin Cojocaru: „Vrei să vii la festival?” „Mi-ar face plăcere” zic. Din simplu motiv că voiam să fac pregătire cu copiii mei, ca ei să beneficieze de acest campionat de 2-3 zile gratuit.

VR: O așa acțiune era și în planurile tale anterioare.

klap.ro

DG: Da, în proiectul meu [programul de candidat la președinția FRV] era trecută activitatea de dezvoltare la nivelul juniorilor. [Cojocaru] Mi-a zis „Vrei să coordonezi această acțiune?”. „Mi-ar face plăcere. Fac asta de 20 de ani pentru străini. Cum să nu fac pentru țara noastră?” I-am zis că la 9-11 ani nu putem juca catch and throw. Ne întoarcem cu 3 ani în urmă? Oamenii au înțeles. Am stabilit un program, ei l-au aprobat. Să facem o evaluare în prima zi și apoi să jucăm, să jucăm.

VR: Cum s-a desfășurat concret festivalul?

DG: A fost între 22-24 [dec]. În prima zi am făcut un antrenament deschis. Am avut 3 colegi care m-au ajutat: Cosmin Bărbieru (CSMB), Adrian Mihăilă (Câmpulung Muscel) și Henrietta Majer (CSMB).
Au fost prezenți Adin Cojocaru, Costel Ispas, Alina Ștefănescu.
Ca antrenori au mai fost Dan Lupescu (LPS Brăila), Radu Chifu (SCV Craiova) și Nicoleta Cangea (Medgidia).

După prima zi de evaluare, am făcut 2 grupe de câte 4 echipe. Au jucat toți copiii. Dacă erau 6 într-o echipă, cel care ajungea la serviciu, ieșea și era schimbat cu altul. Toți au fost implicați activ.
Dimineața [23] s-a jucat în grupe pentru locurile 1-4. După-amiaza am amestecat echipele, unii mai buni cu unii mai slabi, de la cluburi diferite. Băieți, fete, pentru că la vârsta asta nu e mare diferență de sex. S-au socializat, au jucat, s-au cunoscut… Au jucat 6 ore [3+3].
A 3a zi, s-au jucat semifinale și finale.

La final, s-au dat niște premii, cadouri de Crăciun…

VR: Concluzii și efecte?

DG: A fost o acțiune foarte bună. Mă bucur că n-am făcut cu prindere și aruncare, pentru că nu era potrivit pentru vârsta lor și pentru cunoștințele tehnico-tactice deja acumulate. Am remarcat 4-5 jucătoare. Cea mai bună e o fată de la Craiova, Andreea Bărbulescu (#11, n2009). Pe aceste jucătoare vreau să le înaintez federației.

Am sugerat federației să facă în fiecare vacanță școlară 2-3 zile de pregătire [comună] pe zone geografice, să fie trecute în calendarul federației, ca să poate să acceseze mai ușor bani CSȘ-urile și CSM-urile [și LPS-urile?] pentru deplasări. La 9-10 ani, copiii sunt legați de părinți, de casă, și nu pot lipsi mai mult de 3 zile. De la pregătirile zonale putem strânge 20-30 de fete/băieți cu care să facem pregătire peste vară, cantonamente. Aceștia să fie mugurii de performanță pentru viitor, să reprezinte ceva pentru țara noastră.

ottobroker.ro

A fost intens și frumos. Copiii au plecat cu amintiri frumoase.

Festivalul a avut loc la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani.

(Vezi foto:)
https://www.facebook.com/photo?fbid=1584827535212739&set=pcb.1584828055212687

Comentezi?