DIVA 2023 (F) Etapa 8 tur | Meciul etapei * Matei se dă iar în spectacol * CSOV spune adio medaliei de aur * Lui îNȘelaru i-e frică de Onyejekwe * Ueah!

magnolia.ro/

 

CSO Voluntari – CSM Târgoviște 2 – 3 (25-17, 24-26, 18-25, 25-21, 11-15)

Meciul din sala cu cele mai tâmpite marcaje, fiind și contra regulamentului, cu reclame peste tușe, bă adormitule de Universitalu Cojocaru, a fost de nivelul așteptat, deși a început cu o dominare netă a CSOV. Când să câștige și al 2lea set, i-a zdrăngănit fisa lui moș Caprara că extrema Mirosavljević (#14) este de departe cea mai slabă de pe teren (eficiența atacului 15%) și s-a gândit s-o bage pe Matei (#11) la scorul 22-19. Cu 3p de la Matei și cu 3 ași de la opusa Bjelica (#10) soarta setului 2 a fost întoarsă și CSMT a revenit în cărți.
În setul 3, Matei și-a făcut de cap. Fata asta n-are simțul măsurii! Cum să faci, mă, 10p într-un set?? Te crezi Bošković? Sau… Căruțașu/Karutasu? 😉

În setul 4, Matei a picat (17% eficiență a atacului, și așa ai bine decât Mirosavljević), dar a făcut Bjelica 8p. N-a fost de-ajuns și CSOV a câștigat, pe căderea CSMT, care a avut o eficiență media a atacului de 22%! Și pe un șir incredibil de noroace spre finalul setului.
În setul 5, a fost rândul extremei Buterez (#3) să strălucească cu 7p realizate, după ce restul meciului cam dormitase. În setul 5, CSOV a făcut puncte mai mult din greșelile neforțate ale CSMT, pentru că nu a contat în atac.

Cea mai bună jucătoare: Alexandra Alice Kapelovies (#14 coordonatoare CSOV)
Cea mai bună de la CSMT: Kim Robitaille (#27 coordonatoare)
Cele mai bune marcatoare: Eli Uattara (#10 extremă CSOV), 20p, 39% și Ana Bjelica (#10 opusă CSMT), 20p, 36%
Cel mai eficient atac: Adriana Matei (#11 extremă CSMT), 17p, 47%
Cele mai multe blocaje punctate: Denisa Ionescu (#15 centrală CSMT), 6!
Cele mai multe blocaje încasate: Eli Uattara, 7!
Cei mai mulți ași: Ana Bjelica, 4
Cei mai mulți ași încasați: Silvana Ceaușeva (#8 extremă CSOV), 5
Cea mai bună recepție: Rodica Buterez (#3 extremă CSMT)
Cea mai slabă jucătoare: Jovana Mirosavljević (#14 extremă CSMT)

vivacredit.ro

E posibil ca CSOV să fi pierdut meciul și din cauza piezei rele, purtătorul de ghinion, nea Sandu Kapelovies Tatae, care a fost în sală.
După această etapă, CSOV și Dinamo spun adio medaliei de aur, dacă au avut așa vise 😊 Mai rămân în luptă 4 echipe: Blabla Blaj, CSMT, Rapid și CSM Lugoj.


Colțul lui îNȘelaru

Masivul comentator a fost trimis acasă din Qatar unde s-a dat și comentator de fotbal și unde s-a remarcat prin urletele false de „Goooooool”, prin faptul că nu pricepe cuvântul golaveraj și prin cea mai comică pronunție a unui nume de sportiv: „Ueah”! 😅🤣

După revoluție era prin Europa un fotbalist de origine liberiană, George Weah. Numele lui arată „exotic”, dar toți comentatorii din toate țările i l-au pronunțat corect. Numai tâmpiții de comentatori sportivi români l-au stâlcit. S-a nimerit un tâmpit de comentator să zică prima dată „ueah” (chiar așa!) și s-au luat după el toți proștii de la Ioanițoaia la Frisk și de la Naum la îNȘelaru. 😊 Iată că și acum, la Cupa Mondială din Qatar, a existat un Weah în echipa SUA: Timothy Weah. Chiar fiu al lui Weah sr. (Weah sr a ajuns între timp președintele Liberiei!)
Și uite-așa îNȘelaru îi trăgea în timpul meciului cu „ueah” în sus și „ueah” în jos! 😊

Acu, doar îl cunoaștem de atâta vreme, ce să mai cerem de la el? Uite cum a prins frică de Onyejekwe. Îl tot învățăm de vreo 5-6 ani și nu se prinde de el. A învățat el ceva-ceva, dar ultimele 3 litere nu se lipesc de el și pace. De aia, Onyejekwe e singura jucătoare pe care o indică prin prenume. Celelalte sunt Buterez, Koprivica, White, Dan, Uattara. Numai asta e „Nneka”. Și zici că are caracter, prostoboule? Întreabă-mă pe mine, că-ți zic eu ce caracter are nesimțita.

Bă, minte-ncleiată, ia notițe:
Robitaille e [ro.bi.tai] (nume franțuzesc).
Lamprousi e [la.bru.si] (în limba greacă nu există un B european veritabil și e transcris ca MP)
„Mai mult ca în alte dăți”. Corect: mai mult DECÂT. E drept că, în ultima vreme, sunteți din de în ce mai mulți prostălăi care faceți comparativul de superioritate cu CA. Nu, proștilor! Se face cu DECÂT. CA este la comparativul de egalitate: LA FEL DE mulți CA.

creditfix.ro

Acum ajuns acasă după ce a nădușit șiroaie câteva zile în Qatar, îl strigă Miaiela din dormitor: „Narcy, cum vii în pat?” Și Narcy:
„Gooooooooooool! Gol! Gol! Gooool! Ueah, ueah, groh, groh!” 😊

Narcy ueah, uite, Miaiela nu ne-a răspuns. Poate ne răspunzi tu: e adevărat că Miaiela a făcut videochat? Că nu ne e clar.

(Pentru nația română, hai să facem un pustiu de bine: pronunția lui Weah e [ui.a], variantă acceptabilă [ui.ă].

Comentezi?