DIVA (F) 2022 Etapa 1.22 | CSM Târgoviște bătut măr în meciul campionatului * Ce dă Blajul, îNȘelarule??

magnolia.ro/

 

Blabla Blaj – CSM Târgoviște 3 – 0 (25-14, 25-23, 25-17)
Spectatori: 450

Dacă oaspetele începură cu un set catastrofal, deja puteam întrevedea rezultatul final. Blabla Blaj n-a mai început, cum e tradițional, cu un set adormit, ci a atacat cu energie o echipă dezorientată. Cinci atacante târgoviștence au reușit doar 6p. Setul 2 a arătat mai bine a volei, dar cu oaspetele continuând cu multe erori neforțate. Și setul 3 a fost de partea gazdelor, lăsându-le pe rivalele la titlu cu doar 54p realizate în meci, adică nici măcar onorabilul 60. Catastrofa a fost atacanta opusă Iordanova (#5 CSMT), care, în loc să aducă vreo 20p echipei sale, a făcut 7p în 3 seturi și a pierdut 12! Titulara Eržen a lipsit.

Scorul greșelilor neforțate: 15-27.

Cea mai bună jucătoare și cele mai multe blocaje punctate: Nadja Ninković (#3 centrală Blabla), 9p, 67%, 5 blocaje
Cea mai bună de la CSMT: Neira Ortiz (#14 centrală), 8p, 36%
Cea mai bună marcatoare: Rodica Buterez (#3 extremă CSMT), 13p, 33% (cu 7 atacuri în bălării)
Cel mai eficient atac: Ghergana Dimitrova (#1 extremă Blabla), 12p, 46%
Cea mai bună recepție: Milica Ivković (#2 libero Blabala)
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe blocaje încasate: Maria Iordanova, 6 blocaje

klap.ro

Nici de data asta, proștii clubului lui Limbosu n-au postat fișa statistică a partidei imediat după partidă. Ei merg mai cu viteza a 2a.

Publicul a umplut sala liceului din Blaj, cea cu carpeta agramată „Alea Jacta Est”, convocat desigur de oamenii lui Limbosu, dar n-a avut tragere de inimă. Că doar nu le-o fi plăcut să le vadă pe sârboaice în teren și pe româncuțe făcându-le galerie de pe tușă, ca niște slugi.

Carpeta de pe peretele sălii simbolizează modul în care Soldatul Roman a alungat-o din voleiul românesc pe javra Vișan Ghiulangiul, bunul prieten al lui Limbosu. 😉


Colțul lui îNȘelaru

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Dacă îNȘelaru e făcut din același aluat puturos ca primarele local Limbosu, nu se putea să nu-i dea el niște limbi groase lui Limbosu 😊 L-a apreciat pentru sala de sport pe care Limbosu n-o s-o mai vadă terminată cu toate crizele care vor veni.

Ne-a mai spus o poveste tâmpită despre originea expresiei „Ce dă Blajul?”, ceva cu târguri și cu licitații și alte baliverne. Bă, îNȘelarule, tu care ai limbajul de zi cu zi plin de cuvinte porcoase ce țin loc de punctuație, știi tu bine de unde vine expresia 😉 Am mai povestit aici la blog despre o vreme când galeriile de fotbal erau mai desfrânate, iar golanii de la Dinamo strigau pe la meciuri: „Ce dă Dinamo?” Și tot ei răspundeau: … ceva cu m… și fără… PSD 😉 În primii ani în divizia A ai blăjenilor, nu se punea nimeni cu Știința Bacău, dar exista o rivalitate între Blabla Blaj și Dinamo. Într-un video dispărut de pe YouTube, galeria de golani de la Blaj era într-o seară în centrul orașului, față-n față cu voleibalistele echipei locale (era și Salaoru pe acolo), într-un fel de tentativă de felicitare probabil după o victorie contra lui Dinamo, și scandau tot felul de chestii, între care și întoarsa către Dinamo: „Ce dă Blajul? M…!” Apoi derbedeii din galerie și-au scris întrebarea (fără răspunsul evident) pe tricourile cu care s-au prezentat la meciuri, inclusiv la finala Ligii Campionilor. Lui Limbosu, și el om cu limbaj porcos, i-o fi plăcut glumița și a lăsat-o acolo pentru clubul de volei. Expresia falsificat „tradițională” nu mai este folosită în niciun alt context. Goagăl confirmă.

Mai există și varianta „Cedă Blajul!”, care se referă la bătăile „istorice” luate de echipa de volei Blabla Blaj în finalele cupelor europene. În fiecare finală la care a participat, în cele 3 cupe europene, Blabla Blaj a realizat recordul de scor cel mai rușinos din toate timpurile.

Comentezi?