DIVA (F) 2023 Etapa 1.16 | Meciul etapei * Thailandeza Guedpard și-a intrat în mână * Rapidul și-a crescut numărul de suporteri

 

Rapid București – Dinamo București 3 – 0 (25-21, 25-19, 25-14)
Spectatori: 64? Clar o greșeală în fișa statistică, au fost mai mulți.

Dinamo pierde rușinos acest derbi (da, chiar un „derby”). După un set aproape de echilibru au urmat două slabe pentru dinamoviste. În tot meciul n-au avut niciun as, în timp ce rapidistele au făcut 6. Rapidul a fost mai bun și în atac (46-32). S-a văzut clar că coordonatoarea thailandeză Chompoo Guedpard și-a intrat în mână s-a integrat în echipă și a depășit perioada mai proastă de la debutul său în România. Cu ea în echipă, numărul fanilor rapidiști a crescut considerabil, desigur creșterea e venită din Thailanda, unde voleiul este cel mai popular sport feminin.

Cele mai bune jucătoare: Pornpun „Chompoo” Guedpard (#3 coordonatoare Rapid) și Nasea Dimitrova (#5 centrală Rapid), 14p, 67%
Cea mai bună de la Dinamo: Beta Dumančić (#11 centrală), 7p, 54%
Cea mai bună marcatoare: Ailama Cese Montalvo ((#9 extremă Rapid), 24p!, 55%
Cel mai eficient atac și cei mai mulți ași: Nasea Dimitrova, 4 ași
Cea mai bună recepție: Silvia Tassia Teodoro (#8 libero Dinamo)
Cea mai slabă jucătoare și cei mai mulți ași încasați: Gabriela Dan (#5 extremă Dinamo), 4 ași încasați, în total 10p pentru adversare.

Proștii lui Cojocaru au greșit programarea partidei pe situl Dataproject, au pus-o pe 4 martie! De aia nu s-a putut vedea scorul în direct. Au greșit și numele thailandezei, cică „Guadpard”.

Într-un campionat conceput de niște oameni întregi la cap (nu într-unul conceput de un Consiliu Director în care cel mai „deștept” e Silvică Proiectoru!), am zice că titlul mai este accesibil doar celor 2 echipe: Blabla Blaj și CSM Târgoviște. Azi Dinamo ar fi pierdut șansele. Iar pentru podium încă se mai luptă 6 echipe. Dar cum Proștii lui Cojocaru s-au gândit la varianta cu prostești și inutile playoffuri, aproape orice răsturnare e posibilă.

Comentezi?