LC (F) 2023 etapa 5 | Două seturi de spectacol * Cea mai frumoasă voleibalistă turcă: Güveli * Proștii cu MVP * CSM Târgoviște gata de transferul în Cupa CEV

Yasemin Guveli

 

CSM Târgoviște – Eczacıbaşı Dynavit Istanbul 0 – 3 (22-25, 14-25, 23-25)
Spectatori: 1000. Chiar așa de rotund, Șarpe cu Ochelari Păușescu?

Meciul ne-a amintit de bătălia de la Târgoviște din iunie 1462, când însuși sultanul Mehmet al 2lea Cuceritorul a venit cu oaste mare ca să-l altoiască pe Vlad Țepeș. Cu toată vitejia românească, rezultatul a fost azi la fel de rău. În rolul lui Mehmet a jucat Pașa Akbașa cel Fudul Viviltrai Vivilsi, iar în rolul lui Vlad Drăculea a jucat îndrăcitul Caprara, care a început să antreneze cam pe vremea lui Țepeș.

Înainte de acest meci, CSMT era deja calificat în Cupa CEV, acolo unde sunt transferate echipele de pe locurile 3 din grupele LC. (Spre deosebire de Blabla Blaj care încă nu e sigură. În ultima etapă se joacă această „calificare”.)

Dacă în meciul tur, târgoviștencele au fost dezorientate și fără chef de joc, azi au intrat pe teren mai vânjoase și au început cu un set mai bunișor. S-a făcut o diferență de 3p încă de la început și a rămas aproape la fel restul setului. Setul 2 a început foarte rău pentru CSMT, diferența de scor crescând constant.
În setul 3, ale noastre au revenit la viață și au contribuit la spectacol, conducând și la 4p diferență (10-6), dar sultanele au revenit și au egalat la 11. După 17-17 s-a terminat cu gluma.
Un punctișor le mai trebuia târgoviștencelor ca să ajungă la onorabilul 60.

Dacă marea Tijana Bošković (#3, 1m94, 26a) n-a jucat deloc în meciul tur, acum amatorii de volei târgovișteni au putut-o vedea la lucru pe viu. Și au avut ce vedea: o mulțime de chiroane bătute adânc în terenul CSMT.
Spectatorii și videospectatorii au putut-o vedea și pe cea mai frumoasă voleibalistă turcă, centrala Yasemin Güveli (#8, 24a, ÎN FOTO). Și să știți că n-am prea văzut voleibaliste turce frumușele.

Cea mai bună jucătoare: Yasemin Güveli (#8 centrală Eczacıbaşı), 9p, 88%
Cea mai bună de la CSMT: Mira Todorova (#7 centrală CSMT), 8p, 38%. Să vedeți ce belele o să ne facă la vară în Campionatul European când vom juca contra BUL!
Cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Tijana Bošković (#3 opusă Eczacıbaşı), 18p, 60%
Cea mai bună recepție: Simge Sebnem Akoz (#2 libero Eczacıbaşı)
Cea mai slabă jucătoare: Ana Bjelica (#10 opusă CSMT). Cum vrei să faci un joc bun când omul tău de puncte e catastrofă??

Proștii de organizatori au dat premiul pentru cea mai bună jucătoare (MVP) din nou simplist, după numărul de puncte și nu după jocul propriu-zis. Datele statistice arată că, din cele 18p, Bošković a făcut 10p pentru CSMT (6 servicii și 4 atacuri ratate). O puteți vedea pe Yasemin la miezul nopții când TVR 3 transmite meciul înregistrat și stricat de comentariul lui îNȘelaru.
Sau îl revedeți pe YouTube:

 

Comentezi?