Cupele europene (F) 2023 | Slăbiciunea Blabla Blaj * Vita a fost cea mai bună marcatoare * Cere celengi * Bum-de-re-re! * CSM Lugoj se apropie e o performanță uimitoare

 

Liga Campionilor (F) 2023, etapa 5/6

Blabla Blaj – Voléro Le Cannet 1 – 3 (15-25, 20-25, 25-22, 25-27)
Spectatori: 1200? neplauzibil

A 2a bătaie luată de Blabla Blaj de la o echipă care nu-i strălucită, dar care nu s-a lăsat intimidată ușor de Jucărica lui Limbosu ca CSMT, Rapid, Dinamo sau Voluntari. Bătaia luată acasă după „întăririle” de iarnă a fost și mai gravă decât cea din tur, lucru anunțat chiar din primul set pierdut la 15.

Zbaterile blăjene ar fi putut duce la 2-2 la seturi, dar, ca să fie înecul țiganului (Mica Rromă) la mal, blăjencele au anulat 3 mingi de meci ale franțuzoaicelor și apoi Axinte a servit în fileu înainte ca Voléro să încheie meciul.
Blabla Blaj a avut un atac slab (36% – 47%) și a câștigat multe puncte din greșelile forțate ale adversarelor (22-19).

Akimova (#21 opusă Voléro) a făcut 32p în cele 4 seturi, dar a și pierdut 13.

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Elizaveta Kociurina (#11 centrală Voléro), 12p, 77%
Cea mai bună de la Blabla: Bojana Milenković (#8 extremă), 19p, 40%
Cea mai bună marcatoare și cele mai multe blocaje încasate: Vita Akimova (#21 opusă Voléro), 32p, 48%, 5 blocaje
Cei mai mulți ași încasați: Andra Cojocaru (#2 libero Blabla), 6!
Cea mai bună recepție: Simin Wang (#5 libero Voléro)
Cea mai slabă jucătoare: Ghergana Dimitrova (#1 extremă Blabla)

Galeria blăjeană urlă deja de ceva vreme chestia la modă „Bum! De-re-re!” 😊 Bă, Sergiulache(u) Ștefănescu, ai idee ce înseamnă și de unde vine?


Cupa Confruntării (F) 2023 sferturi tur

Asterix Avo Beveren – CSM Lugoj 2 – 3 (24-26, 25-19, 21-25, 25-16, 12-15)
Spectatori: 300 

Deși CSML Lugoj a fost considerată favorită în această confruntare, victoria contra tinerei formații belgiene n-a fost ușoară. CSML a jucat, practic, fără o centrală. În primele 2 seturi Roman a jucat foarte prost, apoi înlocuitoarea ei, Gemănariu, a jucat mai prost. Ambele echipe au avut multe greșeli neforțate (23-26), ceea ce a făcut ca meciul să nu fie unul frumos.

Cea mai bună jucătoare și cei mai mulți ași: Manon Stragier (#9 extremă Beveren), 21p, 41%, 5 ași
Cea mai bună de la CSML: poate Georgiana Popa (12 extremă), 13p, 41%
Cea mai bună marcatoare: Aliona Martiniuc (#20 opusă CSML), 22p, 41%
Cel mai eficient atac: Helena Gilson (#19 opusă/extremă Beveren), 14p, 45%
Cele mai multe blocaje încasate: Elyzaveta Ruban (#3 extremă CSML), 5:
Cea mai slabă jucătoare: Andreea Gemănariu (#1 centrală CSML)

Liniștea sufletească ne-a fost tulburată în transmisia video, chiar de cel care a făcut-o, comentatorul improvizat Psihălău Moldovan. Ne mirăm cum de nu ne-a pus de pe telefonul lui marșul porno al clubului.

Returul: pe 8 feb.


Colțul comentatorului

Dragoș Cojocaru ne-a înnebunit cu Milenković a lui, care e „campioană mondială”, de parcă cine știe ce strălucită ar fi fost fata la ultimul campionat mondial. Bă Cojocare, și tu cu intelect bun de președinte al FRV, a fost și ea pe acolo prin peisaj, o rezervă. Ce ai de-o tot umfli așa cu pompa?

Tot Cojocaru ăsta a cântat refrenul comentatorilor sportivi proști, ăla cu „cere celengi” 😊 La fel, în meciul de mai devreme de pe TVR 3, (M) Rapid – Steaua, prostoboul îNȘelaru a delirat vreo 2 minute cum că ce bine e cu celengi, ce folositor e celengiu’, că federația a adus celengiu’ etc… Deși le tot explic de ani de zile că folosesc „celengi” ca niște proști, nu se prinde nimic de capul lor. „Challenge” înseamnă (între altele) „contestație”. În jocul de volei nu se folosește celegiu’, nu se cere celengiu’, ci se folosește un „sistem video de contestație”. Contestațiile au existat de când e jocul de volei. Acum ne referim la un videosistem modern care ajută procesul de contestare. Iar o contestație NU SE CERE, prostălăilor, ci SE FACE. A face o contestație. De ce sunteți, bă, așa de proști?

VEZI AICI

Acest nivel de uluitoare prostie care continuă să se regăsească în voleiul românesc, m-a făcut să-mi cam piară cheful de a risipi orzul pe gâște și de a vorbi la pereții prostiei. De aceea blogul acesta și-a cam redus turația motoarelor, deși este cea mai bună și cea mai populară publicație de volei din România. ☹

Comentezi?