DIVA (F) 2023 Etapa 1.21 | Meciul etapei * Prima înfrângere pentru Blabla Blaj * Pe Limbosu-l doare-n pix * „Cere celengi”

aqualine.ro/

 

CSM Târgoviște – Blabla Blaj 3 – 1 (25-17, 25-23, 22-25, 25-21)
Spectatori: 1300. Nu prea cred, bă Păușescule Șarpe Cu Ochelari, că reacțiile publicului au venit mai mult de la niște fetițe, voleibaliste locale pre-senioare.

Prima înfrângere (pe teren) a Jucăricii lu’ Limbosu din această stagiune a venit după un joc destul de frumos, cu multe faze antrenante și cu evoluție palpitantă a scorului. În primul set, CSM Târgoviște, pe fondul jocului foarte bun al extremei Mirosavljević (#14, 6p), s-a distanțat treptat la 6-7 pct și a încheiat la 8 pct diferență, spre surprinderea tuturor.
În setul 2, Blabla a vrut răzbunare și similar s-a dus cu 8 pct în față (7-15). Mai credea cineva că blăjencele pot pierde setul? CSMT a adunat câte un breakpoint, câte 3 și câte… 5! De la 16-21 s-a ajuns la 22-21. Încă 2 breakpoint-uri au fost de ajuns ca setul să meargă tot la CSMT. Opusa Bjelica (#10 CSMT) a fost al 2lea tun. De remarcat că Blabla Blaj a câștigat 9 pct din greșelile neforțate ale CSMT ?
În setul 3, CSMT a făcut 9 pct din greșelile adversarelor, dar tunurile Mirosavljević și Bjelica n-au mai fost sprijinite de nimeni din echipă. Opusa D Bošković (# 17 Blabla) a făcut 10p, după ce 2 seturi a fost catastrofă.
În setul 4, D Bošković a jucat iar bine, dar, deși Mirosavljević a căzut, de la CSMT s-au trezit extrema Buterez (#3) și centrala Todorova (#7). CSMT a condus tot timpul și scorul a ajuns la 17-8. De aici, devenea destul de clar că CSMT va câștiga setul 4 și meciul.

Să nu se-mbete CSMT cu apă rece, pentru că Blabla Blaj a ajuns în clasament acolo unde-o doare-n pix de rezultat(e) și privește cu îngâmfare la lupta celor de pe locurile 2-5. Dovadă că Limbosu nici nu s-a sinchisit de acest meci și nici n-a trimis la meci galeria sa color.

Blabla Blaj a fentat iar regula celor 2 români din teren prin folosirea doar a unei centrale române pe toată durata meciului. Dacă CSMT se sesiza, putea termina în 3 seturi, dar probabil nivelul intelectual al celor de la CSMT este la fel ca al Universitalulu Cojocaru și al lui Silvică Proiectoru.

roadelepamantului.ro
klap.ro

Cea mai bună jucătoare: Ilka van de Vyver (#8 coordonatoare CSMT), 2p
Cea mai bună de la Blabla: poate Jovana Kocić (#6 centrală), 4p??, 33%
Cea mai bună marcatoare, cel mai eficient atac și cele mai multe blocaje încasate: Dajana Bošković (#17 opusă Blabla), 24p, 55%, 5 blocaje încasate
Cele mai multe blocaje punctate: Mira Todorova (#7 centrală CSMT), 4
Cea mai bună recepție: Andra Cojocaru (#2 libero Blabla)
Cea mai slabă jucătoare: Ghergana Dimitrova (#1 extremă Blabla)


Colțul comentatorului

Ce să ceri de la un prost care zice „cere celengi”, „timp de odihnă”, care nu știe ce înseamnă „derby” și care crede, pre romgleza prostului, că „determinare” înseamnă „hotărâre”? Tot pre romgleza prostului zice „face diferența”. Și nici nu știe toate literele alfabetului! ? Cică prescurtarea „THY” se citește [te.haș.i] ? Bă Cojocarule, hai că nu-ți cerem să știi numele turcești ale literelor [te.he.ie], dar să nu știi tu numele românesc al literei Y? ? Așa de prostănac? Zi-i [igrec], prostule!

Comentezi?