CUPA CEV (F) 2023 Sferturi retur | Semifinală românească în Cupa CEV * Deci vom avea încă o finalistă românească în cupele europene * Vine Zhu Ting în România?

Mira Todorova, Ilka van de Vyver
magnolia.ro/

 

Olympiacos Pireu – CSM Târgoviște 1 – 3  (24-26, 13-25, 25-19, 16-25)
Spectatori: 150

Încă din primul set CSMT a părut echipa mai solidă, mai încrezătoare, dar după niște neînțelegeri infantile în joc, s-a ajuns la 24-21. De aici, cu Bjelica (#10 opusă) la serviciu, CSMT a făcut 5p la rând! După această dandana, grecoaicele au căzut psihic și n-au contat în setul 2.
În setul 3, gazdele au jucat ca pentru ultima șansă și, în ciuda unui blocaj bun și a unor bombe de-ale lui Buterez (#3 extremă, înlocuită în primul set pe motiv de dezorientare), CSMT a terminat sub 20. În setul 4, CSMT a arătat cine-i șeful și că cele 2 seturi pierdute la Târgoviște au fost un accident. S-au adeverit prezicerile că Olympiacos Pireu a fost cea mai slabă echipă din sferturile Cupei CEV.

Cele mai bune jucătoare: Ilka van de Vyver (#8 coordonatoare CSMT), 4p, 50%, și Mira Todorova (#7 centrală CSMT), 15p, 50%
Cea mai bună de la Pireu: Maria Genițaridi (#16 extremă), care a fost cea mai slabă jucătoare în meciul tur, dar nu știm de ce-a fost scoasă din setul 3 – 12p, 39%
Cea mai bună marcatoare: Wilma Salas Rosell (#10 extremă Pireu), ca în tur, 18p, 41%
Cel mai eficient atac și cele mai multe blocaje punctate: Mira Todorova, 7 blocaje!
Cea mai bună recepție: Alexandra Ciucu (#13 libero CSMT)
Cea mai slabă jucătoare: Angeliki Melina Emmanouilidou (#2 centrală Pireu), care în tur fusese cea mai bună de la Pireu!

În tur: 2–3. Punctaj cumulat: 1–5. CSM Târgoviște se califică în semifinalele Cupei CEV, unde va juca contra Blabla Blaj, semifinala românească așteptată. Meciul tur e la Târgoviște în jur de 15 mar. Am mai avut semifinală românească în Cupa CEV în 2019 cu Știința Bacău și Blabla Blaj. Blabla a câștigat și, în finală, a făcut recordul rușinii din toată istoria Cupei CEV. Vă reamintim că Blabla Blaj este deținătoarea celor 3 recorduri ale rușinii în finalele celor 3 competiții europene.

klap.ro

Dacă în această semifinală vor juca 2 echipe venite din Liga Campionilor, în cealaltă semifinală vor juca 2 echipe cu parcurs curat exclusiv în Cupa CEV:

Savino Del Bene Scandicci – THY Istanbul

ottobroker.ro

Prima echipă ar putea să aducă în RO, fie la Târgoviște fie la Târgu Mureș, vedete precum Di Yao, Indre Sorokaite, Zhu Ting, Elena Pietrini, Iana Șcerban, Yvonne Belien, Haleigh Washington și Brenda Castillo – o echipă plină de vedete internaționale!
THY Istanbul stă mai slab cu Aydemir Naz sau Bahar Toksoy Guidetti (nevasta celebrului antrenor).

Revenind la Todorova, observăm că cluburile românești le pregătesc și le întrețin foarte bine pe adversarele noastre de la Campionatul European, bulgăroaicele. Todorova la CSMT, Ghergana Dimitrova la Blabla Blaj și Nasea Dimitrova la Rapid. Bravo, România, ne facem rău singuri.

(În FOTO: Mira Todorova și Ilka van de Vyver)

Comentezi?