DIVA (F) 2024 E1.17 retur | Meciul etapei * Noua coordonatoare dinamovistă Ovečková împarte bine cărțile * Victimele lui Casanova 😊 * Caprara vine la Voluntari

aqualine.ro/

 

Dinamo București – Rapid București 3 – 0 (25-23, 25-20, 25-16)
Spectatori: 350??

Ne interesează îndeosebi meciurile etapelor pentru că acolo mai putem vedea ceva volei în acest campionat incredibil de slab. Primele 2 seturi au fost oarecum mai frumoase, ca luptă, pentru că tehnica e în continuare slăbuță. În primul a strălucit opusa Jelena Vulin (#15 Dinamo), cu 7p realizate. Într-al 2lea, tot ea cu 8p.
Dacă în primele 2 seturi jocul ambelor echipe a fost călduț, în setul 3, de pe la 11-11, Dinamo a apăsat pe butonul Turbo și a arătat cum ar trebui să joace o echipă care încă urmărește să se ridice în clasament. Dacă Vulin s-a moleșit, au compensat celelalte atacante.

Dinamo a câștigat și pe seama motorului Lenka Ovečková (#8), coordonatoarea slovacă frumușică adusă la începutul returului.

De partea cealaltă, la echipa îmbrăcată bătrânește în sinistrul negru, a jucat la coordonare Marisa Radu (tot #8!), deoarece titulara Barbora Koseková a fost indisponibilă. Nici Radu n-a jucat rău, dar e greu cu atacante care fac o eficiență medie de 30%. Cum 30%, bă Nešić, fudulule? (și cel numit de îNȘelaru „Nesici” 😊, după atâția ani în care sârbul a antrenat în RO)

roadelepamantului.ro
creditfix.ro

Dinamo a avut o recepție clar mai bună.

Cea mai bună jucătoare: Lenka Ovečková (#8 coordonatoare Dinamo)
Cea mai bună de la Rapid: cu indulgență, Ioana Baciu (#10 opusă), 14p, 38%
Cea mai bună marcatoare: Jelena Vulin (#15 opusă Dinamo), 20p, 44% (dar și 7 atacuri cedate)
Cel mai eficient atac: Jelena Vulin și Uliana Kotar (#26 centrală Dinamo), 9p, 44% – și aici iar avem o problemă cu sistemul prostesc DataVolley care nu ia în considerare și atacurile cedate. Kotar ar fi singură la rubrica asta.
Cele mai multe blocaje punctate: Božica Marković (#6 centrală Dinamo), 5
Cea mai bună recepție: Tassia Silva (#9 libero Dinamo)
Cea mai slabă jucătoare, cele mai multe blocaje încasate: Nika Marković  (#9 extremă Rapid), 5 blocaje încasate


CSO Voluntari anunță că l-a izgonit pe turcul Dehri Can Dehrioğlu și l-a adus ca antrenor pe Giovanni Caprara, fost și la CSM Târgoviște. Conducerea clubului face mutări disperate, crezând că va rezolva ceva cu un antrenor îmbătrânit și dat afară acum de la Beşiktaş, când beleaua uriașă e cu totul alta: opusa Casanova, care joacă în fiecare meci la ambele echipe 😉

Comentezi?