DIVA (F) 2024 E1.22r | Meciul etapei * Atât s-a putut * Echipe bortelite

magnolia.ro/

 

Blabla Blaj – Rapid București 3 – 2 (20-25, 25-19, 20-25, 25-12, 15-7)
Spectatori: 1600??

Când îl auzi pe îNȘelaru că așa ar vrea el să vadă volei în RO, adică la acest nivel „înalt”, e clar că el nu se uită la meciurile din Europa pe care le mai popularizăm la blog. Se pare că nu prea știe cum e voleiul de calitate. Dacă meciul a început cu un set cu faze lungi, aia poate însemna o oarecare formă de spectacol. Da, dacă într-un meci de nivel înalt apar așa faze, ele aduc un plus de spectaculozitate. Dar dacă jocul abundă de faze lungi, acolo e evident o calitate proastă a jucătoarelor, care nu-s în stare să pună mingea jos mai rapid, așa cum se petrece în voleiul de înalt nivel. E o chestiune de proporție.

După setul slab câștigat de Rapid în fața unor gazde încă adormite, s-a trezit extrema Katarina Jović (#1 Blabla) și a făcut 9p.
Abia în setul 3 am văzut ceva volei mai serios, iar opusa Ioana Baciu (#10 Rapid) a contribuit și ea cu 9p.
De la 8-8, setul 4, Blabla a început să facă serii de puncte, iar Rapidul s-a prăbușit. În zadar a încercat Zakoč să le odihnească pe unele titulare spre finalul setului. N-a avut niciun efect. În setul 5 Rapidul a jucat și mai rău.

Până la urmă, Blabla Blaj a fost echipa mai bună, dar nu ne putem orienta după statistica făcută praf iar de „Moggie”, statisticianul lui Limbosu.

bijubox.ro

Cea mai bună jucătoare, cele mai multe blocaje punctate: Jovana Kocić (#6 centrală Blabla), 11p, 38%, 7 blocaje
Cea mai bună de la Rapid: Daiana Roman (#14 centrală), 7p, 56%
Cea mai bună marcatoare, cel mai eficient atac: Katarina Jović (#1 extremă Blabla), 26p, 48%
Cele mai multe atacuri cedate: Ioana Baciu (#10 opusă Rapid): 8
Cea mai bună recepție: Drussyla Felix Costa (#17 extremă Blabla)
Cea mai slabă jucătoare: Bogumila Biarda (#12 opusă Blabla)

ottobroker.ro

Darko Arena n-a reușit răzbunarea în sala care trebuia să-i poarte prenumele, dar s-ar putea să mai aibă 2 șanse în această stagiune.

Nu poate exista volei de nivel înalt, îNȘelarule, într-un campionat în care cele mai bune echipe au între titulare doar câte o jucătoare mai răsărită, apoi mediocre și obligatoriu una care e veriga slabă. Iar dacă vrei să faci o înlocuire, vezi că n-ai ce să alegi dintre rezerve. Ca să nu mai vorbim despre cum acest campionat continuă să-și bată joc de jucătoarele române.

Echipele din campionatul feminin arată ca pantalonii aceia borteliți de pițipoancă fără gusturi vestimentare.

Comentezi?