Participarea noastră la CE, un experiment eșuat grav (ep 1) * Epoca Africană a Ghiulangiului * Bulibașă, nu fi trist! * Naționala rezervelor a făcut blajo-istorie * Baciu n-a fost convocată

 

Epoca Africană a Ghiulangiului Vișan va continua să aibă efecte devastatoare încă mulți ani. (Zicem „Africană” că cică nu e voie să zici „Neagră”!) Ghiulangiul și haita lui, care încă mai controlează frâiele federației, au văzut în volei o feliuță din societate în care statul azvârle niște saci de bani și ce bine ar fi să-i aspirăm noi fără să muncim pentru ei! În loc ca voleiul să rămână vizibil în ochii societății românești și un divertisment dezirabil, s-a transformat, ca multe alte sporturi, într-o adunătură grănițuită, DE TIP SECTAR, unde au avut acces și trecere doar cei ce s-au supus Bulibașei Suprem și l-au pupat în… Ghiul.

Dacă Bulibașa și-a luat-o pe cocoașă de prea multe spurcăciuni făcute, îi continuă prostia foștii ciraci. Federația e condusă acum tot de garda veche, după cunoscuta poezie:

Bulibașă, nu fi trist!
Gașca merge înainte
Prin partidul cojocărist!

Prostia uriașă și incompetența noii conduceri, care a uitat să mai facă Adunare Generală, s-a văzut și la modul de abordare a participării naționalei feminine la Campionatul European. Prostia și incompetența federației (cele acumulate în timp) sunt principalele cauze ale eșecului nostru răsunător. Unii s-ar putea să spună că a fost eșec mai mare în 2017, când trupa lui Sala Oru, cred că pentru prima dată în istoria voleiului românesc, nu se califica la un turneu final. Dar atunci erau la turneul final doar 16 echipe, iar RO a fost prima sub linie. De data asta, într-un turneu final cu 24 de echipe, cu toată participarea și cu toată găzduirea, am terminat pe un blajo-istoric loc 23!

Din cauza prostiei și incompetenței, a scăzut dramatic în timp baza de selecție. În 2021, ne-am pus problema pentru prima dată dacă mai avem pe cine selecta pentru echipa națională. În acest context catastrofal, s-a dorit formarea unei echipe „tinere”. Spre deosebire de țări ca Germania sau Rusia, la noi ideea de „echipă tânără” este un clișeu găunos, iar echipa noastră a fost o adunătură de ciurucuri. O mare vedetă, care freacă de 2 ani o bancă de rezerve italiană, apoi altă mare vedetă, care, după ce a făcut senzație în campionatul turcesc și în Cupa Confruntării, a uitat să joace volei când a trebui să joace pentru țara ei. Ia s-o vedeți acușica, după ce se întoarce în TUR, cum se face tare la loc! Că acolo e pe bani.

Am mai avut două coordonatoare care au ocupat ultimele locuri în statistica CEV. Și există o corelație între locul ocupat în clasamentul coordonatorilor și locul echipei în clasamentul competiției. Astfel, Balintoni și-a luat adio de la națională cu cea mai jenantă prestație din cariera ei. În loc de flori la final merita să i se bată obrazul… Și asta paradită de paranormalul din gașca lui Brudiu de la Lugoj…

Într-un sport în care, omul de puncte a ajuns să conteze enorm, opusa Elfița Căruțașu a terminat runda grupelor pe locul 16 (mam-măă!) în clasamentul marcatoarelor europene. Însă mai mult decât numărul absolut de pct făcute contează eficiența per set. Cu doar 4,06 pct/set, turcoaica cu fițe și cu fumuri juvenile s-a clasat pe locurile 20-21! Spre comparație, în faza finală a Cupei Confruntării, copila a făcut o medie de 6,5 pct/set. Deși cu ceva bruiaj din partea coordonatoarelor, asta se cheamă rea-voință. Plus paranormal pentru purtarea ei necivilizată. 😉 Paranormal manifestat și prin multele blocaje caraghioase pe care le-a încasat.

Vă întrebați de ce n-a fost opusa Ioana Baciu în lot? Ei bine, nici n-a fost convocată! Putem doar bănui că a fost acolo și răzbunarea lui Limbosu, căruia, deși aparent strălucea de bucurie că Blabla Blaj a fost „vice” în Cupa Confruntării, nu i-au căzut bine la lingurică cele două înfrângeri rușinoase blajo-istorice în fața lui Yeșilyurt. Unde mai pui că Baciu a refuzat să mai joace la Blaj, chiar preferând salariul clar mai mic de la Medgidia. Iar Limbosu încă mai are mare influență în federație.

(va urma)

Comentezi?