Participarea noastră la CE, un experiment eșuat grav (ep 2) * Marile greșeli * Bacșiș Bolboros * Trombițașa și-a cusut pantalonii * Bilete ascunse * Să se vadă gloata la tv! * După mulți ani voleiul feminin coboară sub voleiul masculin

Minunata făptură Trombițașa

 

(continuă de aici)

În ceea ce privește această participarea la CE 2021 (F), iată câteva dintre greșelile grave făcute de federația caraghioasă a lui Adin-Dva-Tri Spirulina, Oana Revoluțioana și Funebra Duță:

Existența lor la conducerea federației. Lăsați bă federația pe mâna unor persoane inteligente!

Numirea lui Bacșiș Bolboros General ca „Manager General” (că lui, militar de duminică, îi place să fie General orice!), titlu scris chiar așa cu inițiale majuscule pe pagina federației administrată de o tută la fel de inteligentă ca ăia care au angajat-o. Vladimirache e un mare Bolboros pentru că căpățâna lui bolborosește de intelegență și de dișteptăciune. Și nu-i în stare nici măcar să priceapă cum se scriu corect pe tricouri numele jucătoarelor (numele le-au fost scrise fără diacritice, ca la proști!). Ce școală are ăsta, bă Spirulinelor, de-l tot băgați în față? Școala vieții? Școala învârtelilor? Școala înfruptării din salariul nevestei (când acesta era foarte gras)? Ce treabă are deșosatul ăsta cu voleiul?

Numirea Trombițașei ca „Team Manager”, tot cu inițiale majuscule! La fel, ce treabă are frumoasa asta cu organizarea? Nu se vede de mai mulți ani cum și-a organizat echipa cu Tataia Paraia de la Cluj, de s-au lipit de ultimele locuri din clasament? Sau vi s-a făcut milă de ea, că nu mai avea surse de venituri? E bine totuși că și-a cusut pantalonii, că era o vreme în care umbla cu ei rupți în genunchi.

Planul prostesc de a face „echipă tânără” din ciurucuri. Întinerirea echipei e clar necesară, dar nu cu prețul sinuciderii. Întinerirea se face treptat, în straturi, și nu brusc umplând lotul cu rezerve, fie ele și italienești.

Neglijența de a nu include la echipă jucătoare mai valoroase. Au lipsit alde Onyejekwe, Baciu, Albu, Petra, Faleș, liberoul Popa, Filipaș, Calotă, chiar Cazacu Miron sau Kapelovies sau Ciocian sau Sobo
Unele cică au fost accidentate. S-a încercat recuperarea lor intensivă? S-a verificat de către specialiști veritabili dacă nu cumva accidentalele au fost doar „accidentate” ca Sobo pe vremuri, când prefera să-și toace banii într-o lungă vacanță în loc să asude pentru a-și reprezenta țara?
Altele cică-s prea bătrâne. Bătrâne ori nu, împrospătarea echipei nu poate însemna varianta dezastruoasă care să ne coboare pe locul 25 în Europa, ceea ce ne va crea uriașe probleme în competițiile viitoare. Întinerirea echipei se face când ai cu cine. Dacă vrei să ai rezultate în competiții, nu le poți lăsa pe „bătrâne” să plece așa de ușor, când valoarea lor este mult peste valoarea tinerelor rezerve. RUS și GER și-au împrospătat loturile și și-au lăsat bătrânele acasă (Goncearova, Fetisova, Koroleva), dar înlocuitoarele lor au valoare ridicată (Fedorovțeva).

Alegerea absolut imbecilă a TUR ca parteneră în grupă. Poate vă amintiți că, înainte de tragerea la sorți, fiecare echipă-gazdă a avut voie să aleagă (fără tragere la sorți) o echipă pe care s-o aducă în grupa ei. Pentru orice creatură cu 2-3 neuroni, era clar că trebuie să-ți aduci cea mai slabă echipă, ca să ai o victorie asigurată. Cu încă o victorie, erai calificat (foarte probabil). Proștii noștri incredibili (Spirulina Cojocaru? Bacșiș Bolboros?) au ales TUR!!! După principiul „Să avem o înfrângere asigurată!”
Acu… e drept că dacă alegeau din prima pe FIN, uite că tot luam bătaie.
Organizatoarea Serbia a ales Azerbaidjanul, bă tâm-pi-ți-lor! 😂 Și voi Turcia, cea mai tare echipă din Europa?
(Ne poate informa cineva care e concret tâmpitul care a luat decizia asta?)

Slaba și prosteasca publicitate a evenimentului și punerea în vânzare a biletelor în cel mai ascuns mod, pe un sit care nici nu avea listat evenimentul! Nici pe situl BTarena n-a fost listat evenimentul. Ceea ce nu se știe e că „organizatorii” (Bacșiș Bolboros?), știind că nu vor fi mulți spectatori, au blocat multe locuri din sectoarele bune ale sălii (cele din fața arbitrului principal) pentru „VIP” (invitații) și au oferit gloatei tribuna din spatele principalului, ca să creeze iluzia televizată de mulți spectatori, ca la manevrele mai vechi ale lui Jenică Mâncărică de la CSM București (Polivalenta din București). Presupunem că operatorii video ai Telekom Sport au fost instruiți să evite pe cât posibil arătarea tribunei cu șmecheri.
Ca o paranteză, deși opțiunea Telekom Sport a fost una rea pentru telespectatorii români (acces limitat), acest canal, spre deosebire de TVR sau de Digi Sport, are camere speciale pentru transmisii sportive, care au permis o vizionare clară a reluărilor fazelor rapide (rată cadre/secundă mare).
Publicitatea evenimentului a fost prostească, idioata care se ocupă de pagina de FB a federației neștiind cum se face reclamă energică pe fezbuc.

Ultimul meci a fost considerat „fără miză”. Proștii au considerat că, dacă tot nu ne-am calificat, ultimul meci, cel cu UKR, „nu mai avea miză”. Ca urmare, echipa a jucat bleagă cu scopul de a termina meciul mai repede și de a pleca la hotel. Atitudinea asta prostească nu rimează cu ierarhiile mondială și europeană, care au și partea asta bună: te stimulează să joci toate meciurile cât mai serios. Cu făina luată în acest meci (trei nule!), care s-a adăugat la evoluția noastră anterioară foarte proastă, la care se adaugă influențele din campionatul NORCECA, să vedeți ce grupă grea o să ne izbească la calificările pentru Campionatul Mondial din 2022! Idioții din federație nu pricep că fiecare set contează.
După acest CE, România (F) a căzut cam 20 de locuri în ierarhia mondială (pe 56) și cam 8 locuri în cea europeană (calculată diferit de CEV).
După foarte mulți ani (vreo 20?), voleiul nostru feminin cade sub cel masculin.

Dacă ați mai identificat alte greșeli de planificare și de organizare ale proștilor din federație, vă rugăm să ne informați.

(continuă aici)

Comentezi?