DIVA (F) CLASAMENTUL după 22 etape * Manevrele bandiților de la Blaj

 

Dacă am zice că acesta e clasamentul după „retur”, am greși, pentru că n-a fost un retur propriu-zis, ci o repetare a primei serii de turnee. Am putea să zicem că e clasamentul după prima fază, dar să considerăm că a fost o fază sau au fost două?

CLASAMENTUL după 22 etape

  1. CSM Târgoviște    62p 21 victorii
  2. Blabla Blaj             61p 20v
  3. Dinamo București 48p 15v
  4. CS Medgidia         41p 14v
  1. CSM Lugoj     38p 13v
  2. Știința Bacău   33p 12v
  3. CSO Voluntari  29p 10v
  4. Rapid Buc        28p 8v
  1. CSU Belor Gl      27p 9v
  2. FC Argeș              14p 4v
  3. Medicina Târgu Mș  9p 3v
  4. U NTT Data Cluj Np  6p 3v

Campionatul, ca la masculin, continuă și se încheie cu câte 2 turnee pentru fiecare grupă valorică (treime de clasament). Au mai rămas 6 meciuri de echipă, iar pentru titlul de campioană au rămas în luptă doar 2 echipe cu șanse egale: CSM Târgoviște și Blabla Blaj. Celelalte 2 echipe din treimea superioară pot doar influența această luptă. Și o vor influența, pentru că CS Medgidia ar putea ajunge pe locul 3 dacă face cu 3 victorii mai mult decât Dinamo, iar Dinamo probabil că nu dorește asta. Spectacolul va fi deplin.

Bandiții de la Blaj deja au început manevrele. În mod normal, echipa gazdă își poate alege meciul vedetă în fiecare zi, adică Blabla ar fi putut să joace în fiecare zi de la ora 18. Dar asta ar fi însemnat ca CSMT să vină la marea confruntare cu 3 ore mai mult de refacere după meciul din ajun. Și atunci, oamenii lui Limbosu au programat meciurile lui Blabla de la ora 14. Astfel CSMT va fi obligat să joace meciul din ajun seara și să vină la marea confruntare cu 3 ore mai puțin de refacere. Pe toate le învârte Limbosu! 😀

Și în treimea medie rămâne deschisă lupta pentru locul din Cupa Confruntării, deși CSM Lugoj are cele mai mari șanse. Nici locul pentru Cupa balcanică nu e de neglijat, dar, la urma urmei, așa cum nu știu cluburile din ograda lui Adin-Dva-Tri Ocolește, participarea în Cupa Confruntării se poate face și pe bază de simplă cerere. Orice club poate face o astfel de cerere, indiferent de poziția din campionatul național, dar CEV își rezervă dreptul de a o aproba sau respinge după cum dorește.

După nefericita picare în treimea inferioară, CSU Belor îl poate deja concedia pe Prințul cel Fudul, deoarece nu mai are nevoie să-l plătească, echipa putând să câștige măcar 1 pct de clasament ca să fie sigură că nu retrogradează. Realist vorbind, nu credem că ar retrograda nici dacă n-ar mai câștiga niciun set în restul de 6 meciuri. Cu FC Argeș e mai delicată treaba, deoarece Medicina este capabilă să facă cu 2 victorii mai mult și astfel scăpa de retrogradare. Și în treimea inferioară este miză. Deși toată lumea zice că UNTT retrogradează, mai sunt șanse matematice de salvare pentru clujence.

Turneul 13 e programat între 9-11 apr.
Turneul 14 e programat între 16-18 apr.

 

Comentezi?