DIVA (F) CLASAMENTUL FINAL 2021 * CSM Târgoviște, echipa campioană * Limbosu ne-a anulat locul din grupele Ligii Campionilor

 

CLASAMENTUL 2021 (28 etape)

  1. CSM Târgoviște    80p 27 victorii CAMPIOANĂ (Liga Campionilor, rundele preliminare)
  2. Blabla Blaj             73p 24v (Cupa CEV)
  3. Dinamo București 51p 16v (Cupa CEV)
  4. CS Medgidia         44p 15v (Cupa Confruntării)
  1. CSM Lugoj     48p 16v (Cupa Confruntării)
  2. CSO Voluntari  39p 14v r/s 0.90 (Cupa Balcanică?)
  3. Rapid Buc        39p 11v r/s 0,86
  4. Știința Bacău   38p 14v
  1. CSU Belor Gl         39p 13v
  2. Medicina Târgu Mș  25p 8v
  3. FC Argeș                  22p 7v retrogradată
  4. U NTT Data Cluj Np  6p 3v retrogradată

Felicitări campioanei, CSM Târgoviște!

Campionatul 2021 ne-a adus câteva premiere. CSM Târgoviște este campioană pentru prima dată. Tot ca o premieră mondială și cosmică, târgoviștencele și-au luat medaliile oficial de la proștii din federație, înainte ca ultimul meci din campionat să se fi terminat, acela fiind momentul închiderii oficiale a campionatului! 😀
CSMT a fost înfrânt numai de CSM Lugoj (2–3) și a cedat în total 13 seturi către: Blabla Blaj (5), CSML (3), CS Medgidia (2), Dinamo, Medicina, CSU Belor (câte 1).

CSM Târgoviște joacă în premieră în Liga Campionilor, dar va fi într-o poziție ingrată fiind nevoit să lupte conta altor echipe mari pentru cele 2 locuri rămase disponibile în grupe. Pentru că tot ca o premieră (adică una din „istoriile” rușinoase făcute de Blabla Blaj a primarelui Limbosu), România este sancționată cu pierderea locului din runda grupelor, din cauza neparticipării echipei blăjene în LC 2021.

Echipa CSMT a fost antrenată de Dragan Nešić și de Giovanni Caprara.

CS Medgidia, echipă cu o singură străină, a ajuns pentru prima dată într-o cupă europeană.

Știința Bacău, nu că e premieră, dar după mulți ani nu mai prinde loc în cupele europene. L-am sfătuit pe Florin Grapă să profite de o prevedere a regulamentului cupelor europene care permite oricărei echipe să se înscrie în Cupa Confruntării, sub rezerva aprobării la discreția CEV.

În zona retrogradării, Medicina Tg Mș s-a salvat în ultimul meci, iar cele două femei-antrenor ies de pe prima scenă.

Sau poate că nu… Foarte puține echipe au acum o idee vagă despre finanțele de care vor avea parte în campionatul următor. Vor fi echipe neretrogradate care vor dispărea din divizia A pe bază de lipsă de finanțare, iar alte echipe vor fi invitate să participe pentru a umple locurile libere. Deși se discută conspirativ de niște modificări importante în sistemul competițional.

Comentezi?