DIVA (F) 2024 E1.20r | Meciul etapei * Victorie surprinzătoare a CSM Lugoj acasă la Rapid * Mătanie repetentă

magnolia.ro/

 

Rapid București – CSM Lugoj 1 – 3 (25-20, 23-25, 23-25, 21-25)
Spectatori: 500?

Da, o surpriză. Deși CSML este o echipă bătăioasă, cu găurile pe care le-a acumulat în acest campionat, era greu de imaginat că ar fi bătut pe Rapid la București. Ne-am fi putut gândi la un 3–2 maxim, dar uite că CSML a luat toate punctele. Meciul a început normal, cu dominația Rapidului, care a câștigat primul set fără multe probleme. În setul 2, jocul s-a echilibrat, ambele echipe au greșit neforțat mult și CSML a avut o zvâcnire la final exact cât să egaleze scorul.
În setul 3 Rapidul a condus în prima jumătate, iar CSML într-a doua. Opusa Ioana Baciu (#10 Rapid) a obosit, dar extrema Elizaveta Ruban (#3 CSML) s-a activat. De la 22-22, CSML iar a sprintat. În setul 4, a condus pe tabelă CSML și iar s-a egalat situația la 21-21 și iar a sprintat CSML.

Dacă scorul total al punctelor e aproape egal, ambele echipe au jucat cam la același nivel, dar CSML a știut să speculeze jocul Rapidului mai slab decât ne-am fi așteptat. Iar acest joc mai rău a venit de la coordonatoarea Barbora Kosekova. Și deșteptul de antrenor Dragan Nešić nici nu s-a gândit s-o înlocuiască.

Cea mai bună jucătoare, cel mai eficient atac, cele mai multe blocaje punctate: Eli Uattara (#5 extremă Rapid), 17p, 50%, 4 blocaje
Cea mai bună de la CSML: Olga Skrypak (#7 coordonatoare)
Cea mai bună marcatoare, cei mai mulți ași: Ioana Baciu (#10 opusă Rapid), 21p, 30%, 4 ași
Cele mai multe blocaje încasate: Aliona Martiniuc (#20 opusă CSML), 5
Cei mai mulți ași încasați: Andra Artin (#11 extremă CSML), 5
Cea mai bună recepție: Mihaela Albu (#6 libero Rapid)
Cea mai slabă jucătoare: Barbora Kosekova (#2 coordonatoare Rapid)

roadelepamantului.ro
creditfix.ro

După această etapă, situația la vârful clasamentului s-a tulburat. Acum sunt 4 echipe despărțite de doar 3pct. Și următoarele 3 echipe stau pe aproape și ele despărțite de doar 2pct. Finalul returului se anunță palpitant, deoarece vor fi mai multe meciuri între echipele de vârf.

Este deja sigur că Blabla Blaj va termina turul între primele 4, iar CSM București și Corona vor rămâne în treimea mediană.

În meciul Știința Bacău – Blabla Blaj 0–3, ambele coordonatoare băcăuane au jucat foarte prost, dar Iulia Mătanie încasează o notă proastă record: vote 3,5! Așa catastrofă nu se prea vede prin fișele statistice. Cred că rămâne repetentă. Echipa băcăuană a făcut doar 23p în 3 seturi!

Comentezi?