# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (1) * RAPID ȘI MEDGIDIA SURPRIND * PROȘTII…

aqualine.ro/

# **DIVA (F) Etapa 1.4 |** REZULTATE (1) * RAPID ȘI MEDGIDIA SURPRIND * PROȘTII LUI **GHIULICĂ** * DĂ-I LU MAMA

**Rapid – CSM Lugoj 3 – 2 (22-25, 25-18, 19-25, 25-16, 15-12)**

Proștii lui **Ghiulică**, ăia care ar trebui să se îngrijească de paginile de Internet ale ferevișului, au făcut dispărute rezultatul și statistica acestui meci, așa că nu avem ce analiza la acest moment. Surpriza produsă de Rapid pare a avea o explicație simplă: absența extremei lugojence **Ignić**, în urma unei accidentări. Adică lotul CSML o fi așa de slab, încît absența unei titulare le distruge jocul? Nu se explică, însă, jocul slab al lui **Cauc** sau absența tinerei extreme **Popa**, pe care am pus radarul 😉

Chiar dacă am avea statistica publicată, n-am avea deloc încredere în statisticianul de la Rapid, acolo unde niciodată numărul așilor nu este egal cu cel al erorilor de recepție… Deci nu avem ce analiza, decît să remarcăm că *cea mai bună jucătoare* a fost **Bianca Mitrănescu** ( #9 centrală Rapid).

creditfix.ro

**CSO Voluntari 2005 – CSM Tîrgoviște 0 – 3 (16-25, 17-25, 20-25)**

Un meci între polii clasamentului, între echipa cu niciun set cîștigat deocamdată și echipa cu niciun set pierdut. CSMT dă semne că se îndreaptă ferm către primul titlu de campioană.
Gazdele fiind dominate clar, abia în setul 3 s-au trezit **Lupa**și **Teianu** (CSOV) și au pornit la atac, de au reușit un set mai decent. Observăm schimbarea de meserie a fostei opuse **Filipaș** (CSOV). Antrenorul **Constantin** s-o fi gîndit că, dacă ea nu are calități de atacantă, poate fi o mai bună centrală. Deocamdată funcționează ideea.

*Cea mai bună jucătoare:* **Tanja Sredić** ( #11 centrală CSMT).
*Cea mai bună de la CSOV:* **Alexandra Babaș** ( #2 coordonatoare)
*Cea mai bună marcatoare:* **Yusleyni Herrera** ( #1 extremă CSMT), 19 pct, 61%
*Cel mai eficient atac:* **Rodica Buterez** ( #2 opusă CSMT), 11 pct, 62%
*Cea mai bună recepție:* **Yasmin von Constantin** ( #7 libero CSOV)
*Cea mai slabă jucătoare:* **Bianca Mihalachi** ( #15 centrală CSOV)

**Dinamo – Știința Bacău 3 – 1 (25-23, 25-15, 20-25, 25-18)**

Dinamo apare la acest început de campionat mai puternică decît ne-am fi așteptat și ieri a fructificat avantajul terenului propriu.
Meciul a avut destule momente spectaculoase, dar nu tot timpul și bune tehnic, ci unele au semănat a devălmășie. Primul set a fost cel mai ofensiv, băcăoanecele pierzîndu-l din cauza greșelilor neforțate.
În setul 2 fazele lungi s-au înmulțit (în consecință eficiența atacului celor 2 echipe a scăzut), dar Știința a continuat să greșească mult. Setul 3 a fost cîștigat de oaspete pe fondul scăderii în joc a gazdelor și cu un atac mai bun (**Rogojinaru**, **Grudina**). Numai că **Rogojinaru** a jucat ieri alternativ, un set da și unul nu. Aportul ei a scăzut în setul 4, iar Știința l-a terminat la un jenant scor sub 20.

*Cea mai bună jucătoare:* **Maja Savić**( #5 centrală Dinamo), 15 pct, 80%.

*Cea mai bună de la Știința și cel mai eficient atac:* **Tina Grudina** ( #4 centrală)
*Cele mai bune marcatoare:* **Tina Grudina**, 57%, **Ariana Pîrv** ( #13 extremă Dinamo), 44%, și **Maja Burazer **( #1 opusă Dinamo), 42%, fiecare cîte 16 pct.
*Cea mai slabă jucătoare:* **Kim Nowak **( #1 opusă Știința)

Statisticianul de la Dinamo (**Cioroianu**??) o cam favorizează pe **Pîrv-2**, dar oricum nu putem avea încredere într-un cîrpaci care marchează reușita lui **Ciocian**, din setul 4, (pentru cine a remarcat) drept eroare! 🙂

În același timp, sîntem uluiți de diferența ca de la cer la pămînt dintre modul în care dau indicații la TO antrenorii de vîrf ai lumii și modul în care dă indicații al nostru cel mai tare! În timp ce aceia nu mai prididesc să explice în cele 30 de secunde, al nostru consumă 10 secunde cu grimase artistice de acreală profundă, iar apoi zice ca **Tante Mădălina**: „Vreau preluare bună.“ Îl întreabă coordonatoarea **Kapelovies** cui să-i dea pase, iar antrenorul român: „Dă-i lu mama!“. Dar el știe și ceva englezește: „Ițochei“ 😀 Și ne mai mirăm că sîntem pe locul 18 în Europa…

De partea cealaltă, **Ljubičić** vorbește exact ca **Darko Arena**.

Tot la acest meci eram curioși dacă arbitrul **Lucică Mondialu** a născut vara asta, dar nu ne-am lămurit. Ori a continuat cu burtoiul gravid, ori o fi născut, dar a rămas iar însărcinat! **Lucică**, învață despre metodele anticoncepționale!

N-am aflat dacă marele specialist **Universital** și mare vice-vișănel și mare hopservator la meci, **Adin-Dva-Tri**, a cercetat cum mingea ocolește aerul în toate direcțiile!

**CS Medgidia – Blabla Blaj 1 – 3 (25-15, 13-25, 21-25, 12-25)**

Ce rușine! Vicecampioana Ieoropei pierde un set în fața unei nou-promovate! 😀 Felicitări, Medgidia, dar meritul e doar parțial. Nu e foarte greu de cîștigat primul set contra lui **Darko Arena**, dacă știi stilul lui. Este stilul bețivului, care nu funcționează dimineața din prima, ci trebuie întîi să-și revină din mahmureală. Blabla Blaj joacă bine, de obicei, din setul 2. Drept dovadă și răzbunarea care a venit după setul 1, în care cel mai mult au greșit vedetele **Baciu** și **Buša**. Medgidia a mai profitat de greșelile neforțate ale vicemapioanei și în setul 3, dar a terminat meciul în corzi. A uimit cît de ușor făceau blăjencele punctele din atac și cît de slabă a fost opoziția gazdelor…
În ansamblu, Medgidia a profitat de multele erori neforțate ale Blajului, 27, adică a primit cadou un set. Se vede că echipa lui **Darko Arena** funcționează foarte prost.

*Cea mai bună jucătoare*: **Nađa Ninković** ( #3 centrală Blabla), 16 pct, 60%.
*Cea mai bună de la Medgidia*: **Diana Ariton** ( #1 centrală)
*Cele mai bune marcatoare:* **Bianka Buša** ( #12 extremă Blabla), eficiență 62%, și **Ioana Baciu** ( #1 opusă Blabla), 47%, fiecare cîte 18 pct.
*Cele mai multe blocaje punctate:* **Maja Aleksić** ( #8 centrală Blabla), 5.
*Cea mai slabă jucătoare:* **Sara Najdić** ( #13 coordonatoare Medgidia).

FC Argeș a stat.
——-

**Colțul lui îNȘelaru**

Perle:

– „Se chinuie excepțional **Hashimoto**“

– „Dinamo într-o mică degringoladă“

ottobroker.ro

– „Intră **Vujović** la pas“ 😀

Continuă groaza lui cu numelor străine. Deși i-am explicat acum 3 ani, pe cînd finlandeza **Laura Pihlajamäki** era la CSM București, cum se pronunță numele ei, el îl zice repede, la plesneală, ca să nu se prindă nimeni: ***Filaiamachi***. 🙂

Deși i-am explicat ce înseamnă *„“*, prostul tot nu a înțeles. Pentru el înseamnă exact ce înseamnă pentru gloata de comentatori sportivi tîmpiți. 🙂

1 thought on “# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (1) * RAPID ȘI MEDGIDIA SURPRIND * PROȘTII…

  1. Derby… E unul singur : cursa de trap din Marea Britanie! Restul sunt doar preluări, dar așa s-a întipărit la noi!

Comentezi?