LIVE LIKE LINE! Povestea minunată a unei echipe de junioare. Episodul 1: Șefa năzbîtiilor…

aqualine.ro/

LIVE LIKE LINE! Povestea minunată a unei echipe de junioare. Episodul 1: Șefa năzbîtiilor

[Sînt gelos, invidios, furios pe colega de grup, Dorina Șimon, care a descoperit înaintea mea reclama la filmul cu leșinatul titlu „The Miracle Season“. Caut de mai multă vreme pe IMDB filme care să vorbească și despre volei, dar sînt foarte puține. Dacă apărut ăsta, trebuia să fiu eu primul care sună alarma. 🙁
Filmul, care va apărea în cinematografe în aprilie 2018, este o dramatizare a unor fapte reale. În rolul principal, cel al antrenoarei, este Helen Hunt, o actriță talentată și frumoasă (pentru vîrsta ei…), dar cam dilimancă. E cunoscută publicului românesc din serialul de comedie „Mad About You“, difuzat pe vremuri la ProsTV și care mă fascina prin relația minunată a acelui cuplu. Partener: Paul Reiser.
Am să vă spun povestea reală a echipei lui Line.]
***

Voleiul juvenil american este foarte intens. Calitatea și intensitatea jocului ar depăși multe meciuri românești de divizia A1. Așa este și în Iowa City. Oamenii umplu sălile (e drept, nu prea mari), iar multe meciuri se transmit și la TV. Pe cele mai bune voleibaliste le așteaptă burse la universități importante, iar ele visează la titluri naționale și la medalii olimpice. Aceasta este povestea unei fete care nu a ajuns să-și împlinească niciunul dintre aceste vise, dar a ajuns una dintre cele mai populare figuri din voleiul de junioare american.

A fost odată ca nicodată o fată pe nume Caroline Found, care a juca pe postul de coordonatoare ( #9) la echipa liceului West din Iowa City, unde era și căpitan. Ea dirija jocul echipei, ea era centrul de comandă. În 2010 a dus echipa pînă la cîștigarea titlului statal. Dar mai mult, ea era sufletul echipei și era mereu în centru atenției, era vedeta. Uneori, în timpul încălzirii înainte de meciuri, antrenoarea Kathy Bresnahan („Brez“), intra în panică, pentru că nu-și găsea coordonatoarea. Iar Caroline stătea la taclale cu echipa adversă.

klap.ro

În afara programului, Caroline era șefa năzbîtiilor. Îi plăcea să fie parte a echipei, dar și căuta căi de a ieși în evidență. Așa și-a ales și diminutivul neobișnuit: Line.

Line era cea mai mică dintre cei trei copii ai doctorului Found și ai soției sale, Ellyn. Casa lor era deschisă oricui. În hambarul din curte, doctorul a construit un paradis al copiilor, inclusiv cu un leagăn uriaș și cu un mic teren de baschet, care avea și tabelă electronică. Copiii veneau să practice diverse activități și să petreacă timp împreună.

Familia părea să ducă o viață perfectă. Pînă cît totul s-a zdrobit.

creditfix.ro

În primăvara lui 2010, mama lui Caroline a fost diagnosticată cu cancer la pancreas. Ellyn mai avea de trăit doar cîteva luni, iar Caroline voia să-i dedice mamei sale jocurile stagiunii. Chiar a scris pe pantofii de sport „Fight 4 Momma“ (lupt pentru mama).

În august, chiar înainte de începerea stagiunii junioarelor, Ellyn a fost internată la spital, iar sfîrșitul părea aproape. Antrenoarea Bresnahan se aștepta în fiecare zi la un apel telefonic despre sfîrșitul lui Ellyn. Cînd a primit apelul, a rămas stană de piatră. Nu era vorba de Ellyn, ci de Caroline, care avusese un accident de moped și… murise.

(va urma)

3 thoughts on “LIVE LIKE LINE! Povestea minunată a unei echipe de junioare. Episodul 1: Șefa năzbîtiilor…

  1. MA REGASESC NUMAI CA EU NU AM PUTUT LUPTA PENTRU MAMA IAR EA S-A STINS PREA DEVREME INSA VOLEIUL A FOST REFULAREA VIETII MELE IAR ANTRENOAREA PE CARE AM AVUT A FOST CA A DOUA MAMA SI DATORITA EI AM FACUT PERFORMANATA.. AM AVUT PARTE DE PROFESORI CARE AU STIUT SA PROMOVEZE ACEASTA DISCIPLINA .. DIN PACATE ACUM ADUCEM DE-AFARA SI JUCATORI SI ANTRENORI

Comentezi?