# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (2) * PROȘTII DIN VOLEIUL ROMÂNESC NU SE…

# **DIVA (F) Etapa |** REZULTATE (2) * PROȘTII DIN VOLEIUL ROMÂNESC NU SE…

# **DIVA (F) Etapa 1.10 |** REZULTATE (2) * PROȘTII DIN VOLEIUL ROMÂNESC NU SE MAI TERMINĂ – PROȘTII LUI **SAVU** AU LĂSAT SOARELE ÎN TEREN * **MECIURILE ETAPEI** (M+F)

**(F) CSM Tîrgoviște – Blabla Blaj 3 – 2 (25**-17, 15-**25**, 23-**25, 25**-17,** 19**-17**)
**Spectatori: 250-400

**Meciul campionatului** (după ce Dinamo și Știința Bc au cedat rușinos în fața murăturilor lui **Limbosu**) s-a ridicat la un bun nivel al spectacolului, măcar dacă ne uităm la scorul setului 5! În niciun moment al meciului nu s-a putut ghici cine va cîștiga.

În setul 1, CSMT a știut să profite de mahmureala tipică echipei lui **ZaDarko Arena** și a defilat, dar în setul 2 a venit și trezirea „ardelencelor“ și a fost rîndul gazdelor s-o ia rău pe cocoașă. După ce s-a rezolvat schimbul de palme, meciul s-a echilibrat, iar setul 3 ne-a arătat un volei frumos și spectaculos. Deși antrenorul CSMT, **Dragan Nešić**, a intenționat să dea credit româncelor, extrema **Bălae** a trebuit schimbată în setul 3, ea nerezistînd presiunii mizei. Dar din setul 3, lupta principală a fost între marcatoarele de bază ale celor 2 echipe: extrema **Herrera** și opusa **Baciu**. Setul 3 a fost cîștigat la limită de Blabla Blaj, dar în setul 4, **Herrera** a fost regina, iar **Baciu** s-a ploștit, ca cel mai bine plătită voleibalistă română ce se află.

Setul 5 a fost din nou dominat de **Herrera**, cu 8 pct marcate, și ajutată de centrala **Sredić **și de extrema Rodica Buterez, dar nici „ardelencele“ lui **Avrămuț Iancu** n-au stat cu mîine-n sîn. Dacă **Baciu** s-a fîsîit, au luptat mai bine extrema **Gommans** și centrala **Aleksić**.
Deși CSMT a început setul 5 mai bine, prima care a ajuns la minge de meci a fost Blabla. Apoi a fost rîndul CSMT. La 15-14 mingea a căzut sec între jucătoarele gazde ca la minivolei! Apoi Blabla a mai avut 2 mingi de meci, dar **Herrera **a atacat eroic. Meciul s-a încheiat cu atacul reușit de **Buterez**, iar Blabla Blaj a suferit prima înfrîngere din campionat. Numai că CSMT n-a reușit să reducă diferența din clasament decît cu un punct, insuficient.

**Nešić** a jucat cu 3 extreme, **Buterez** fiind o… falsă opusă. Coordonatoarea **Calotă** (CSMT) a avut chef să joace într-un un meci mai tare, dar nu s-a ridicat la înălțimea evenimentului, după ce atîta vreme i-a plăcut să cîștige bani mulți fiind rezervă. Extrema **Buša** (Blabla) se simt în continuare foarte rău în echipa lui **Limbosu** și e posibil să-și ceară un transfer în vacanța de iarnă.

*Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac:* **Maja Aleksić** ( #8 centrală Blabla), 13 pct, 60%.
*Cea mai bună de la CSMT:* **Tanja Sredić** ( #11 centrală), 14 pct, 50%
*Cea mai bună marcatoare:* Yusleyni Herrera Alvarez ( #1 extremă CSMT), 31 pct!, 46%
*Cea mai bună recepție:* **Silvija Popović** ( #17 libero Blabla)
*Cea mai slabă jucătoare:*** Bianka Buša** ( #12 extremă Blabla)

Din păcare, CSMT e condus de un cîrpaci fudul pe nume **Savu Cristian**. Sub bagheta lui pariziană de șef, meciul campionatului, și televizat!, s-a desfășurat **cu soarele în teren**, ca la proștii proștilor. Nu se poate, bă primărie tîrgovișteană, să pui șef de club pe unul care n-a văzut un meci serios la viața lui. Altfel, își dădea seama că soarele nu are ce să caute în teren și în ochii jucătoarelor. Dar n-a fost numai asta. În sală a fost foarte frig, de mulți spectatori au rămas cu cojoacele pe ei. Nu-i de mirare că la meciul campionatului au fost așa de puțini spectatori. Iar unii au fost aduși în sală de meciul de baschet care urma. Nu se mai termină odată cu proștii din voleiul românesc!

FOTO: Cum se vede la tv cu soarele în teren, **Savule**.

—–

**(M) CSM Arcada Galați – Volei Municipal Zalău 3 – 1 (25**-21,** 25**-22, 19-**25, 25**-18**)
**Spectatori: 430

Cîtă vreme e **Ghiulangiul** șef peste fereviș, investitorii cu bani vor fi la mare cinste și la mare favor. Dar să vedeți ce șut va primi **Limbosu** de la Blaj cînd i se vor termina banii! 😀 Tot așa, bogații de la Galați nu vor pierde niciun meci, puteți paria liniștiți milioane de euro pe victoriile Arcadei de acasă (afar’ de cupele europene, că acolo **Ghiulangiul **nu are influență). Arbitrii și hopservatorii vor fi trimiși de el cu dedicație.

Setul 1 a fost controlat de Arcada și de arbitri, ca să nu intre zdruncinați gălățenii în meci. Ca să priceapă cine e stăpînul, vișănelul **Meșca **l-a eliminat chiar pe coordonatorul **Bartha **(pentru restul setului). În setul 2, oaspeții au deschis în forță și au ajuns la 5-10 și 6-11. De aici nu trebuia să fie grea cîștigarea setului, dar gălățenii au egalat la 14 și echilibrul s-a păstrat pînă la ultimele 3 puncte la rînd ale gazdelor.
În setul 3, cu permisiunea oficialilor, Zalăul a jucat eficient și a condus tot timpul. În setul 4, echilibrul s-a rupt după 16-16, iar gazdele au încheiat meciul fără să mai aibă nevoie de ajutor de specialitate.

*Cel mai bun jucător:* **Darius Meșca** (arbitru Arcada)
*Cel mai bun marcator:* **Rogério Lintz Leite** ( #17 extremă Zalău), 20 pct, 58%
*Cel mai eficient atac:* **Julian Bissette** ( #6 central Arcada), 15 pct, 67%
*Cea mai bună recepție:* **Miloš Terzić** ( #12 extremă Arcada)
*Cel mai slab jucător:* **Marian Bala** ( #3 extremă Arcada)
Proștii lui Savu (CSM Tîrgoviște) au lăsat soarele în teren spre chinul vizual al jucătoarelor și al spectatorilor.

Comentezi?