DIVA (F) T12 Ziua 1 (2) | Iar soare în teren, dar Medgidia pierde bronzul * Plasa fileului! * Nešić la Medicina?

 

CS Medgidia – Dinamo București 1 – 3 (25-21, 16-25, 18-25, 16-25)

La începutul și la finalul setului 1, Medgidia a jucat bine, ajungând și la 4p în față. Se părea că extrema Matei și opusa Ordeanu sunt în formă și că meciul va fi unul echilibrat, chiar dacă și 1–3 era posibil. Dar în setul 2 a venit dezastrul. Cele două au realizat bilanț negativ și echipa gazdă a reușit doar 4p din atac. O eficiență medie pe set de 15% este ceva cu totul neobișnuit. Medgidencele au mai încercat să lupte în setul 3. Dacă atacul li s-a mai reglat, au comis destule greșeli neforțate. În setul 4, atacul Medgidiei a scăzut iar și Dinamo a câștigat un meci în care a jucat constant. Toate fluctuațiile au fost în partea gazdelor, care, deși sunt de lângă mare, au cam pierdut bronzul cu această ocazie 😉

Cea mai bună jucătoare și cele mai multe blocaje punctate: Nasea Dimitrova (#6 centrală Dinamo), 16p, 58%, 6 blocaje
Cea mai bună de la Medgidia: Adriana Matei (#11 extremă), 13p, 33%
Cea mai bună marcatoare, cel mai eficient atac și cele mai multe blocaje încasate: Eli Uattara (#2 extremă Dinamo), 21p, 45%, 6 blocaje încasate. A făcut 21p și a pierdut 20p!
Cea mai bună recepție: Tassia Silva (#19 libero Dinamo)
Cea mai slabă jucătoare: Andreea Ordeanu (#17 opusă Medgidia). O opusă care face abia 9p în 4 seturi și pierde tot atâtea și are 18% eficiență a atacului, nu-i prea folositoare într-o echipă, nu-i așa?

Dacă de 2 ani, Medgidia se arată un club deschis către Europa secolului 21, în măsura în care și bugetul îi permite, suntem uimiți să vedem cum intră în sală soarele sau lumina zilei! Unde-ați mai văzut voi așa ceva prin Europa, măi? Nu zic de cociocul lui Ghiță Ghiulangiul, ci de ligile prime din alte țări.

Și nu numai la Medgidia a fost așa, ci în toate cele 3 săli. Lasă, bă, că merge ș-așa!

Și, Nico de la Constanța, ce tot zicea fufa aia de la microfon de „timp de odihnă”?? Mai dezbateți voi chestii de volei prin Consiliul Director Fantomă?

FC Argeș – CSM Târgoviște 0 – 3 (17-25, 13-25, 15-25)

Nu știm ce-au făcut fetele acelea antrenoare cu echipa FC Ag, că nu prea merge nimic acolo. Răbufnirea de acum niște etape, când credeam că FC Ag a început un drum în urcare, s-a fâsâit. Sigur că nu ne așteptam la o mare poveste în meciul contra CSMT, da’ zicem și noi așa…

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Ghergana Dimitrova (#1 extremă CSMT), 13p, 56% (și 4 ași)
Cea mai bună de la FC Ag: cu indulgență, Nina Jakić (#5 centrală), 5p, 50%
Cea mai bună marcatoare: Heydi Casanova (#6 opusă CSMT), 14p, 50%
Cea mai bună recepție: Daniela Lupescu (#6 extremă FC Ag)
Cea mai slabă jucătoare: Ralina Doșkova (#1 opusă FC Ag)

Rapid Buc – Medicina Tg Mș 3 – 0 (25-15, 25-16, 25-21)

Medicina, ca de obicei, a făcut numeroase greșeli neforțate și a contat oarecum doar în setul 3, când a început cu 0-5 și a reușit 7 ași! De la 13-13, Rapid a trecut din nou la conducere și a ajuns la 8p în față. La 24-16, Rapid a pierdut 5 mingi de meci pe niște atacuri ale extremelor mureșene Pavlović și F Murariu. Rapid a jucat cu centrala Martins pe post de opusă.

Cea mai bună jucătoare: Leticia Magnani Hage (#9 centrală Rapid), 8p, 67%
Cea mai bună de la Medicina: Florina Murariu (#20 extremă), 6p, 31%
Cea mai bună marcatoare: Sara Pavlović (#3 extremă Medicina), 14p, 41%
Cel mai eficient atac: Irina Radu (#10 extremă Rapid), 11p, 56%
Cea mai bună recepție: Denisa Rogojinaru (#2 extremă Rapid)
Cea mai slabă jucătoare: Paige Alsten (#4 centrală Medicina)

E jenant că proaspăta președintă a clubului Medicina Tg Mș, Adina Sala Oru, ca una considerată acum 4-6 ani cea mai bună voleibalistă română în activitate, nu (poate) face nimic pentru dezlipirea echipei de volei de ultimul loc. O fi tot ghinionul acela adunat la Blaj din Blestemul lui Avrămuț Iancu. Cică ar fi niște zvonuri că ar veni Nešić în locul cârpaciului Zucović, dar ce rost mai are acum la spartul târgului?

 

E bine că unele cluburi mai angajează și niște comentatori pentru meciurile transmise pe FB, dar majoritatea sunt niște comici 😊 La acest meci, Cristian Frisk a zis că… „plasa fileului”! 😂

Comentezi?