DIVA (F) Turneul 9 Ziua 1 (2) | Voluntarii profită de jocul perseverent de acasă * Berdilă cade * Perle de comentator * „Căprioare decimate”

aqualine.ro/

 

CSU Belor Galați – Dinamo București 1 – 3 (25-17, 23-25, 13-25, 21-25)

CSU Belor și extrema Berdilă ne amintesc de meciurile fâsâite ale Penicilinei (dacă ați auzit de echipa Electricianului Îndrăcit). Marea diferență e că Prințul Paul cel Fudul apare uneori la meci îmbrăcat ca un chelner, ca azi. Cu tot cu picoli! 😊

Berdilă a început tare și a băgat spaima în dinamoviste, care au avut o eficiență în primul set de doar 23%. În setul 2, Berdilă deja s-a fâsâit, iar situația a fost salvată temporar de Roșca, în timp ce, de partea cealaltă, centrala Onyejekwe începea să-și repare echipa.
În setul 3, și Roșca a dispărut, iar înlocuitoarea Vukašović și-a făcut treaba. Berdilă, însă, și mai jos. În seriile de puncte ale lui Dinamo, Uattara a înghesuit nu mai puțin de 10p! În ciudatul set 4, Vukašović a luptat de una singură (6p), ridicând eficiența atacului gălățean, dar deși dinamovistele s-au moleșit, gălățencele s-au bătut singure cu 12 greșeli neforțate.

Cea mai bună jucătoare: Nneka Onyejekwe (#18 centrală Dinamo), 12p, 70%
Cea mai bună de la CSUB și cel mai eficient atac: Lara Vukašović (#2 opusă), 11p, 45%
Cea mai bună marcatoare: Eli Uattara (#2 extremă Dinamo), 17p, 38%
Cea mai bună recepție: Nikolina Božičević (#5 libero CSUB)
Cea mai slabă jucătoare: Anamaria Berdilă (#6 extremă CSUB)

bijubox.ro

CSO Voluntari – CSM Lugoj 3 – 2 (15-25, 24-26, 25-19, 25-22, 15-10) (104-102)

Nici primul set al gazdelor n-a fost chiar așa de rău precum arată scorul. Ele au avut un atac rezonabil, dar lugojencele au atacat mult mai bine (11-18). Focul de paie lugojean s-a stins în setul 2, Kocić și G Popa făcând puncte cu minus, totuși oaspetele au câștigat un set echilibrat.
În seturile 3 și 4, media eficienței în atac a continuat să scadă, în timp ce gazdele s-au menținut, dar au și crescut la blocaj. Setul 5 a fost decis de greșelile neforțate ale oaspetelor, iar CSOV obține 2 pct pe care mulți nu le-ar fi prezis.

Cea mai bună jucătoare și cea mai bună marcatoare: Loredana Filipaș (#8 opusă CSUB), 27p, 39%
Cea mai bună de la CSML: Katarina Čanak (#14 centrală), 13p, 39%
Cel mai eficient atac: Marija Zelenović (#1 extremă CSML), 19p, 41%
Cea mai bună recepție: Adriana Popa (#13 libero CSML)
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe blocaje încasate: Nina Kocić (#10 opusă CSML), 10!


La momentul publicării acestui articol, încă nu se știe exact dacă Rapidul se va prezenta de formă sau deloc la turneul de la Bacău. Pagina de FB a lui Duță Funebrul titrează comic „Căprioarele decimate la Bacău”. Dacă 4 titulare sunt infectate de carcalac, înseamnă că prostul care a scris nu știe ce înseamnă „a decima” 😊


Meciul de la Voluntari n-a fost transmis pe pagina clubului, ci pe cea a Metropolei TV (?). Au avut acolo și un comentator care n-a lăsat nerăscolit niciun clișeu prostesc din volei. Am prins și câteva perle de om care întâi vorbește și apoi gândește (sau nu gândește?):

Filipaș are deja 19 puncte. Aniversăm 20 la punctul următor.” 😊

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

„[despre antrenorul Šegrt] Este un erou național pe plan local.” 😊

„Mingea a luat terenul.”

Și a spus de 1000 de ori grozăvia lingvistică „Voluntariul”. îNȘelaru e docent pe lângă ăsta.

Comentezi?