Naționala masculină a României în 2024 * Șanse bune de calificare la Campionatul Mondial 2025 * Dar mergem pe sârmă * RO este victima programării greșite făcute de CEV în LEAu!

aqualine.ro/

 

Am analizat recent (AICI) șansele de calificare ale naționalei feminine la Campionatul Mondial 2025, care sunt aproximativ zero, deși sistemul competițional s-a schimbat prin lărgirea numărului de participante la 32.
Să vedem concret ce șanse are naționala masculină.

În acest moment (înainte de debutul Ligii Europene) suntem pe locul 15 în Europa (zona Finlanda – Croația) și pe locul 24 în lume (zona Finlanda – Tunisia). Ca o precizare, ierarhia europeană afișată oficial de Proștii din CEV nu este actualizată așa cum pretind ei și nu suntem pe locul 14.

Pentru CM 2025, ca aproximare, ar trebui să se califice primele 32 de echipe din lume, dar nu e chiar așa.

Echipele calificate la CM ar fi:

biciclop.eu

Gazdele competiției. Inițial și-au anunțat candidaturile 31 de țări! Până la urmă organizarea a fost acordată Filipinelor (locul 57 mondial) ca gazdă unică. O prostie a Proștilor lui Moș Ary Șontorogu de la FIVB, pentru că CM feminin e organizat tot în Asia. Ar fi trebuit să varieze continentele.
Campioana en-titre: Italia
15 echipe de pe primele 3 locuri din fiecare campionat continental (din 2023)

Europa: Polonia, Slovenia, Franța (Franța s-a calificat de pe locul 4 pentru că ITA de pe locul 2 s-a calificat drept campioană en-titre)
America S: Brazilia, Argentina, Columbia (exact ca la feminin)
America N: SUA, Canada, Cuba
Asia: Japonia, Iran, Qatar
Africa: Egipt, Algeria, Libia

Restul de 15 echipe până la 32 în ordinea ierarhiei mondiale la 12 aug 2024, adică imediat după încheierea JO de la Paris.

Nu toate echipele care s-au clasat sus în campionatele continentale sunt deasupra liniei 32. Algeria este acum pe locul 50, Libia pe locul 44, Columbia pe locul 45.
Faptul că 4 echipe sunt sub locul 32 ridică linia de trecere la locul 28.

RO de pe 24 mai are 4 echipe sub ea, până la locul 28, deci, dacă n-ar mai exista competiții, ar fi deja printre calificate. Dar mai avem Liga Europeană și, eventual, Cupa Provocatoarelor.

Teoretic, dacă joci „normal”, la valoarea ta, la finalul unei competiții ești cam pe același loc în clasamentul mondial. Dar nu întotdeauna e chiar așa, pentru că există echipele de dedesubt, care, stimulate de participarea la CM, s-ar putea autodepăși și urca în ierarhie. Iar diferența dintre locul nostru 24 și locul 28 este de doar 8 puncte! Care ar foarte ușor de pierdut la o înfrângere în fața unei echipe mai slabe.

Așadar, chiar fiind pe locul 24, naționala noastră merge pe sârmă. Orice pas greșit ne va costa scump.

În LEAu, fiind inițial, plasați pe poziția 5, vom juca contra UKR (1), AZE (12), POR (3), CRO (7), CZE (4) și FIN (6). Media pozițiilor adversarilor: 5,5.

Apropo, FIN fiind în realitate înaintea noastră în ierarhia europeană, Imbecilii lui Boričić au greșit toată programarea meciurilor din LEAu! Serios! 😄 Atâta-s de proști!
Dacă eram puși pe poziția 6, unde este legal să fim, schimbând locurile cu FIN, am fi avut un parcurs mai ușor. FIN e favorizată în dauna noastră. Media pozițiilor contra cărora jucăm în LEAu este de 5,5, pe când cea a FIN este de 6. Oare vor protesta prostălăii noștri de oficiali? 

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Cât despre echipa în sine, nu stăm strălucit. Există în mediul voleibalistic românesc o foarte puternică și foarte tâmpită prejudecată: dacă X a jucat în străinătate, este automat un jucător excelent 😊 Așa se împiedică pe la națională de mai mulți ani extremele Robert Aciobăniței și Rareș Bălean, care au jucat catastrofal anul trecut în meciurile naționalei, dar apar din nou printre iubiții lui Sergiu Stancu. A fost inclus în lot și opusul Alexandru Rață (greșit premiat ca cel mai bun voleibalist al anului 2024 și purtătorul de număr ghinionist 13), care, în stagiunea tocmai încheiată, a frecat la greu băncile de rezerve ale străinătății. De la meciurile de test contra GER, au lipsit Aciobăniței și Rață fiind la testarea de recrutare pentru divizia sud-coreeană. Și acolo nu i-au impresionat deloc pe coreeni.

Să sperăm că compartimentul centralilor, unde stăm foarte bine, să compenseze avioanele celorlalți. Numai că Stancu, fost central el însuși, ironia sorții, nu prea știe să ducă jocul spre centrali.

(Extrema pe care ne-am fi bazat mai mult, Daniel Chițigoi, este indisponibilă pentru LEAu din cauza unor manevre medicale la care a fost nevoit să recurgă.)

Comentezi?