LEAu 2024 și sistemul ei prost * Alexandrii cu ghinion

aqualine.ro/

 

Începem pe 17 mai participarea în Liga Europeană de Aur 2024, zisă de ciracii Universitalului Cojocaru și goldănlig. Sistemul competițional s-a schimbat copiind oarecum ceea ce se petrece în LNV/VNL. Pentru fiecare gen (cu excepția non-binarilor și a tranșilor) există 12 echipe, care sunt ordonate după pozițiile lor în Europa (sau în lume, că rezultă aceeași ordine). Fiecare echipă joacă cu alte 6 echipe, în loc de competițiile tip turneu complete, în care ar juca cu toate celelalte 11.

Fiecare echipă organizează acasă câte o grupă de 3. Rezultă 12 turnee, deci câte 4 pe săptămână.
Grupele sunt alcătuite după un algoritm fix, și la masculin și la feminin același, care, teoretic, ar trebui să dea fiecărei echipe confruntări cu alte 6 din toate zonele ordonării inițiale. Practic, știm deja cât de proști sunt organizatorii voleiului european, Proștii lui Boričić Tenx Veri Maci. Competiția se încheie cu întrecerea primelor 3 clasate, după clasamentul cumulat, la care se adaugă gazda rundei finale.
Cele 2 finaliste din fiecare gen vor merge în Cupa Provocatoarelor (Challenger Cup), anticamera Ligii Națiunilor.

Naționala masculină pornește de pe poziția 5, deci cu șanse bune de a ajunge în faza celor 4 finaliste. Avem primul turneu la Baku (AZE), iar cel de acasă va fi în săptămâna 2, acasă și la Universitalu Cojocaru, care și-a tras acest turneu aproape de obârșiile lui, deși în volei nu se știe de Râmnicu Vâlcea. O foarte proastă alegere. Galați, Brașov, București ar fi fost alegeri mult mai bune
În primul turneu vom juca contra UKR (favorita numărul 1 a competiției) și a AZE (poziția 12, ultima).
În cele 3 săptămâni, RO (M) joacă contra pozițiilor inițiale 1, 3, 4, 6, 7, 12. Media pozițiilor: 5,5.

ottobroker.ro

Naționala feminină pornește de pe poziția 8 și cu perspectiva locului final 10, având în vedere calitatea lotului actual și a antrenorului cârpaci El Zapacito, care, în săptămâna 3 va conduce naționala noastră chiar contra țării lui de origine chiar în Spania! Primul turneu al nostru va fi în Cehia (Teplice) și vom juca contra gazdelor (poziția 3) și a Austriei (poziția 11).
Turneul românesc va avea loc în săptămâna 2 în Limbosu Arena de la Blaj, cea cu ghinion la accidentări. Deci o altă alegere proastă.
În cele 3 săptămâni, RO (F) joacă contra pozițiilor inițiale 3, 6, 7, 9, 10, 11. Media pozițiilor: 7,66.

bijubox.ro

Din compararea mediilor pozițiilor adversarelor, echipelor noastre se vede că sistemul Proștilor lui Boričić este tâmpit, unele echipe fiind favorizate cu adversare mai ușoare.

Despre ghinion: Factorul NOROC/ghinion este foarte puțin luat în seamă de sportivi și de antrenori. În fazele finale ale marilor competiții se întâlnesc echipe foarte puternice și de puteri egale. Ceea ce face ca o echipă să se strecoare până la locul 1 este, de la un punct încolo, o chestiune de NOROC. Echipele care iau medaliile de aur nu sunt real „mai bune” decât altele de top, ci au avut mai mult NOROC. În acest context, în care o echipă are nevoie și de NOROC (deci ar trebui să-și minimizeze ghinionul), observăm că ambele loturi ale noastre conțin un jucător/ o jucătoare cu numărul 13! 😉 : opusul Alexandru Rață și liberoul Alexandra Ciucu. Chiar n-ați putut să vă găsiți alte numere preferate din cele 99?

Comentezi?