DIVA (F) Turneul 9 Ziua 2 | Când româncele câștigă contra sârboaicelor * Lucică îngerică * Macariena se dă la ZaDarko

magnolia.ro/

 

CSM Lugoj – CS Medgidia 2 – 3 (14-25, 27-25, 21-25, 25-14, 11-15)

Dacă sala de la Voluntari e așa de mare, pot încăpea lejer mai multe meciuri de câte 5 seturi ? Al doilea la rând din acest turneu ne-a adus un spectacol cu două echipe energice, bătăioase. Medgidia a început cu un iureș în care lugojencele n-au putut face puncte din blocaj nici din serviciu. După un set slab, lugojencele s-au burzuluit și coordonatoarea Balintoni a aruncat mai toate mingile spre opusa Kocić, care a făcut 12p!, mai multe decât fac multe alte atacante într-un meci întreg. Medgidia s-a deprins de 2 ori la 4p, dar imediat lugojencele au făcut câte o serie de 4p egalând. Cu șansă lugojencele au luat setul 2.

Setul 3 a fost controlat clar de Medgidia, care a condus tot timpul. Extrema Georgiana Popa (CSML) a intrat într-o perioadă de joc foarte bună, care avea să continue și în setul 4, când lugojencele s-au răzbunat pentru primul set (vezi scorul în oglindă) cu o incredibilă eficiență în atac: 74%! Din 19 atacuri au făcut 14p.

În setul 5 s-a jucat cu atenție sporită, aproape fără greșeli neforțate, dar Medgidia a avut o mai bună eficiență a atacului.

klap.ro

A fost un meci frumos, cu faze lungi, dar fazele lungi înseamnă și scăderea eficienței în atac. Medgidia a câștigat prin jocul de echipă, prin mai multe atacuri curajoase din linia a 2a și cu schimbări de sarcini care poate le-au zăpăcit pe adversare uneori. În unele momente Medgidia părea că joacă cu 2 opuse (Ordeanu și Matei). De partea cealaltă, lugojencele, deși capabile să câștige acest meci, au plătit pentru prostia lui Cojocaru Universitalu și a lui Cotoroanță, care au programat al 2lea meci al lor la doar 18 ore de la primul! Și au plătit și pentru păcatele șefilor lor și pentru nesimțirea de care dau dovadă în relația cu presa și cu publicul. Așa au ratat azi ultima șansă cât de mică de a ajunge în treimea superioară.
Și ne pare bine când româncele le bat pe sârboaice ?

Cea mai bună jucătoare: Andreea Petra (#10 centrală Medgidia), 13p, 55%
Cea mai bună de la CSML și cel mai eficient atac: Milena Koprivica (#2 centrală), 15p, 52%
Cea mai bună marcatoare: Nina Kocić (#10 opusă CSML), 25p, 47%:
Cea mai bună recepție, dar și cele mai multe blocaje încasate: Adriana Matei (#11 extremă Medgidia), 6

Cârpacii de la Voluntari au lăsat să intre soarele în teren. Era o strălucire acolo sub Lucică Mondialu de ziceai că-i înger nu alta! ?

Dinamo – U NTT Data Cluj Np 3 – 0 (25-23, 25-18, 25-16)

Cea mai bună jucătoare: Ana Marisa Radu (#8 coordonatoare Dinamo)
Cea mai bună de la UNTT: Gabriela Dancu (#14 centrală), 6p, 71%
Cea mai bună marcatoare, cel mai eficient atac și cele mai multe blocaje punctate: Nasea Dimitrova (#5 centrală Dinamo), 17p, 67%
Cea mai bună recepție: Tassia Silva (#19 libero Dinamo)

Medicina Tg Mș – Blabla Blaj 0 – 3 (18-25, 14-25, 15-25)

Cea mai bună jucătoare: Jovana Kocić (#12 centrală Blabla), 9p, 71%
Cea mai bună de la Medicina: Gulay Gercek (#9 centrală), 3p
Cea mai bună marcatoare: Bojana Čelić Marković (#16 extremă Blabla), 11p, 48%
Cel mai eficient atac: Bojana Milenković (#18 extremă Blabla), 7p, 50%
Cele mai multe blocaje punctate: Francesca Alupei (#3 centrală Blabla), 5
Cea mai bună recepție: Aleksandra Spasenić (#9 libero Blabla)

ZaDarko Arena a jucat cu rezervele, iar marele antrenor mondial, Macariena, care știe antrena cum știe scrie englezește, i-a transmis lui ZaDarko Arena indirect și agramat:

Apropo de jucatoarele romance. Alupei a fost cel mai bun bloker la C.Mondiale U18, locul 3 la best servre, loc 13 la best scorer. De 2 ani e rezerva la Blaj. Daca era sarboaica, era 60% din meciuri in teren.

roadelepamantului.ro

Cârpacii de la Pitești și de la Galați au transmis aceste 2 meciuri cam fără sunet.

CSM Târgoviște – Rapid 3 – 0 forfait covid

îNȘelaru: „andăr șaptesprezece”! ?

Comentezi?