DIVA (M) 2023 Finala | Arcada câștigă titlul în doar 3 meciuri * Bala: Fazele playoff * Maimuța aude maneaua

aqualine.ro/

 

CSM Arcada Galați – Steaua București NEREGULAMENTAR 3 – 1 (14-25, 25-23, 25-13, 25-22)
Spectatori: 1600!

Ca și confruntarea finală feminină, cea masculină s-a terminat în minimul de partide. De data asta, premiata a jucat ultimul meci acasă. Steaua a fost în vârful clasamentului la finalul primei faze a campionatului, dar în confruntarea finală, n-a arătat destulă putere ca să merite să rămână acolo.
Totuși, începutul meciului 3 a fost dătător de speranțe pentru Steaua. Arcada părea narcotizată, cu mai bine de jumătate din cele 14p fiind făcute pe seama greșelilor neforțate ale adversarilor. Soluția găsită de antrenorul Stancu a fost înlocuirea opusului Malesha (#11) cu Rață, care s-a descurcat excelent. Au urmat 3 seturi câștigate de gazde și, la trasul liniei, gălățenii au fost superiori sau cel puțin egali steliștilor la toate capitolele.
Ambele echipe au avut recepția foarte slabă, s-a auzit cu paraziți.

Cel mai bun jucător: Ivan Kostić (#17 coordonator Steaua)
Cel mai bun de la Arcada: Marin Lescov (#10 coordonator)
Cel mai bun marcator și cel mai eficient atac: Alexandru Rață (#13 opus Arcada), 21p, 61%
Cel mai slab jucător: undeva între Mircea Peța (#4 extremă Steaua) și Marian Bala (#12 extremă Arcada). Asta e cam trist. Dacă-i adăugăm și pe opusul Ciprian Matei (#11 Steaua) și pe centralul Gabriel Bontea (#14 Steaua), care nici n-au jucat (bine, Matei doar puțin), ne cam sperie perioada competițională internațională ce va să vină.

Scor cumulat: 3–0. CSM Arcada Galați câștigă al 5lea titlu, cu unul ilegal în 2020, când campionatul nu s-a terminat din cauza plandemiei.

ottobroker.ro
biciclop.eu

E remarcabil faptul că din nou câștigă campionatul un antrenor român, Sergiu Stancu, care promite să intre în colectivul antrenorilor români de valoare. Să vedem dacă confirmă la vară, la națională.

Festivitatea de premiere de azi a fost ceva mai îngrijită, dar ispita manelei uiardă cempions, aia care-i disprețuiește pe cei de pe celelalte locuri ale clasamentului, i-a prostit și pe organizatorii gălățeni. Dar maimuța vede (aude), maimuța face.

Și Bala cică: „fazele playoff” 😊 Măi Mariene, aveam o părere bunicică despre intelectul tău, dar e frumos așa, să vedem că nu pricepi ce-i aia playoff? Doar îți explicăm de mai mulți ani. Uite, până și îNȘelaru a priceput, bravo lui.

Comentezi?