LC (F) 2023 Finala | Guidetti își ia revanșa în fața țărănoiului Pașa Akbașa * Vakifbank la al 6lea titlu continental * Elfița campioana tristă

aqualine.ro/

 

VakıfBank Istanbul – Eczacıbaşı Dynavit Istanbul 3 – 1 (27-25, 25-17, 23-25, 25-17)
Spectatori: 10447

Primul set a fost echilibrat. VakıfBank a avut prima minge de set, apoi și Eczacıbaşı una. Echipa lui Guidetti a valorificat a 2a minge de set. VakıfBank a blocat mai bine, ceea ce a fost și o caracteristică a întregului meci. Echipa lui Pașa Akbașa cel Fudul a căzut în setul 2, dar a avut forța să câștige al 3lea set, singurul în care a avut atac mai eficient. Setul final a fost unul akbașian, adică atunci când pierzi multe puncte la rând. 😉
A fost, totuși, volei la un nivel foarte înalt. Eficiența medie a atacului: 56% – 46%.
Opusa Egonu (#8 VakıfBank, 40p) a umilit-o pe opusa Bošković (#3 Eczacıbaşı, 16p, 10 atacuri cedate și 6 blocaje încasate), care a prins o zi foarte proastă exact în marea finală europeană.

Cea mai bună jucătoare: Hande Baladin (#7 extremă Eczacıbaşı), 15p, 50%
Cea mai bună de la VakıfBank și cele mai multe blocaje punctate: Zehra Güneş (#18 centrală), 10p, 67%, 5 blocaje
Cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Paola Egonu (#8 opusă VakıfBank), 40p!, 65%
Cei mai mulți ași încasați: Irina Voronkova (#18 extremă Eczacıbaşı), 4
Cea mai bună recepție: Gabriela Gabi Braga Guimaraes (#10 extremă VakıfBank)
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe blocaje încasate: Tijana Bošković (#3 opusă Eczacıbaşı), 6

Țărănoiul Pașa Akbașa cel Fudul a stricat ultima minge a meciului cerând o verificare video a unui atac evident în afară. Dacă Pașa Akbașa cel Fudul terminase prima fază a campionatului turcesc pe primul loc, Giovanni Guidetti s-a revanșat câștigând titlul european pentru a 6a oară (în ultimele 11 ediții ale LC, ediția 2020 fiind anulată), după ce a avut de parcurs un drum mai dificil, prin playoff-uri și învingând în semifinală pe Fenerbahçe Opet Istanbul în setul de aur.

ottobroker.ro
klap.ro

Guidetti e la cârma echipei VakıfBank din 2008, timp în care 3 ani Pașa Akbașa i-a fost ucenic (antrenor secund).

Elfița Karutasu/Căruțașu a fost și ea pe acolo de-a încurcat locul timp de vreo 2 puncte., dar se cheamă că e campioană europeană? 😂 Dacă în Cupa Confruntării acum 2 ani era vedetă europeană, acum e pe locul 88 în statistica marcatoarelor din LC, cu 46p și cu o medie rușinoasă de 2,56 p/set. La finalul meciului Guidetti le-a îmbrățișat lung pe toate jucătoarele sale, dar mai scurt pe Elfița, dovadă că nu e multă simpatie între ei. Săraca fata trăiește o mare dramă profesională despre care vom vorbi curând.

Că veni vorba, cea mai bună marcatoare română din LC 2023 a fost Adriana Matei (extremă CSM Târgoviște), locul 57 cu 65p și 2,95 p/set.

Comentezi?