LEAu (F) 2022, semifinale | Alupei ghinionul blestemului de la Blaj * Manevra Marisa * Antrenor gigea

aqualine.ro/

 

(F) R Cehă – România 3 – 2 (25-22, 23-25, 25-22, 21-25, 15-11) (109-105)
Spectatori: 900

Ce-am avut noi azi? Am avut 3 echipe apropiate în clasamentul european și noi venind mai din urmă. R Cehă e favorita competiției, iar noi am fost echipa cea mai firavă. Ce aveam de jucat azi nu se compara cu cea am avut de jucat în grupă. Era greu de câștigat acest meci, dar când am aflat azi cu mâhnire că a venit centrala Alupei la lot, am știut că ea ne va aduce ghinion și nu vom reuși. (E vorba de acel ghinion al Blestemului lui Avrămuț Iancu față de româncele care s-au dus slugi la Limbosu de la Blaj și la sârboaice.)

Așa a și fost, cu ghinion. Meciul a fost echilibrat, după cum se vede din scor. Am avut multe faze frumoase și tehnice, dar și ratări incredibile, de grădiniță. Statistica ne spune că niciuna dintre echipe nu a dominat-o pe cealaltă, deci cu puțin noroc, poate am fi răzbătut. Dar cu Alupei în teren… ☹

Ambele echipe au avut o recepție slabă și un atac slab.

bijubox.ro

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Veronika Trnkova (#3 centrală CZE), 16p, 53%
Cea mai bună de la RO: Iuna Zadorojnai (#21 opusă), 19p, 37%. Trebuie să mai lucreze. 19p în 5 seturi înseamnă puțin, iar procentajul de reușită e cam mic pentru voleiul de azi.
Cea mai bună marcatoare: Michaela Mlejnkova (#16 extremă CZE), 20p, 37%
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe blocaje încasate: Gabriela Orvošova (#4 opusă CZE), 6 blocaje

Dacă nu era Orvošova cea mai slabă jucătoare, atunci erau marile noastre vedete. Budăi Ungureanu, care cu acest antrenor mirobolant, a fost scoasă de slabă și de fricoasă în atac ce era și înlocuită de Matei în setul 3. Atacul lui Matei a fost clar mai bun (deși recepția mai slabă), dar Naranjo a adus-o înapoi în teren în setul 4 pe vedeta federației, marea rezervă italiană.

Tot Naranjo a băgat-o în sextetul de bază pe molfăitoarea de gumă Alupei, aceasta nefiind pregătită să intre în angrenajul echipei și venind după un an în care a jucat într-un campionat slab (cel universitar american) și la o echipă care abia a prins mijlocul clasamentului. În 5 seturi, Alupei a făcut 7 punctulețe și a pierdut 6! Eficiență a atacului: 30%. Fain antrenor și diștept.

În meciul anterior contra CZE, la Campionatul European 2015, am mâncat o bătaie zdravănă și rușinoasă: 3 – 0 (25-13, 25-18, 25-15). Le mulțumim și acum pentru această rușine lui Salaoru, Sobo, Mureșan și Onyejekwe, care spuneau bancuri la fileu și pe care le durea în pix de participarea la națională. Poate vă amintiți că atunci, la CE, obiectul era să câștigăm… un set! ? Atitudinea actualei echipe a RO este mult mai frumoasă, mai luminoasă și fetele joacă cu mai multă dăruire.

Din acest meci rămânem cu ceea ce va intra în istoria voleiului românesc ca „Manevra Marisa”. ? În setul 4, la 15-17, coordonatoarea Radu a reușit la indigo să facă un punct exact ca în meciul anterior. Video:

ottobroker.ro

CZE se califică în finala LEAu (F) 2022, unde va juca contra FRA.

Franța – Croația 3 – 0 (25-16, 25-17, 25-13)

Contrar spuselor comentatorului, nu va exista un meci pentru bronz. E posibil ca RO să ia locul 3 (dacă nu locurile 3-4 la egalitate) pe seama rezultatului mai bun. Oricum, această semifinală e cea mai mare performanță a echipei noastre în Epoca Neagră Ghiulangiul-Universitalu!

Comentezi?